Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Säännöt

• Et saa tappaa hoitsuasi/muita eläimiä tai ihmisiä

• Älä kiroile/hauku/uhkaile muita ollenkaan

• äLä K1rJ01t4 Nä1N

• Älä kopioi tai matki mitään

• Älä raiskaa Capsia

• Saat ottaa max. 3 hoitsua (LaRan jäsenet 4)

• Jollet joida hoitsuasi väh. kerran kolmeen viikkoon, sinut erotetaan automaattisesti.

• Jos haluat alkaa hoitamaan, lue ensin ohjeet & säännöt.

• Kirjoita hoito-tai ostopyyntösi perään "Salasana" -kohtaan "Miukumauku".

• Tottele ja noudata sääntöjä.

Ohjeet

Miten ruveta hoitamaan, miten hoitaa ja miten erota täältä?

Liittyminen: Valitse hevosista/poneista/muista eläimistä se/ne, keitä haluat alkaa hoitamaan. Varmista, ettei valitsemallasi/valitsemillasi eläimillä ole jo hoitajaa. Valitse myös hahmo, mutta varmista myös, ettei sitä ole jo varattu. Ilmoita asiasta sitten tavan viekussa esim. näin: "Nimi: Erkki Esimerkki Hoitsu/t: Pollenpotku "Polle" (hevonen), Karvakuono " Karo" (koira) ja Nöpiläinen "Nöpi" (kissa) Hahmo nro. 0 Luonne: Erkki Esimerkki on mukava, auttavainen ja reipas. Ikä: 15 v. Muuta: Saanhan alkaa hoitamaan täällä? :> Salasana: Salasana" (« Salasana ei olekaan "Miukumauku! Maalaa tuo >>dukejaremu<< kohta, niin saat tietää sen!). Nimen, iän ja luonteen eivät tarvitse olla oikeita, vaan ne voivat olla itse keksittyjä. Jos kirjoitat Freebookin viekkuun, laita "Mitä mieltä olet sivuistani" -kohtaan "Hoitopyyntö ~". Vastaan yleensä parin päivän sisällä viestiisi, minkä jälkeen sitten lisään kaappisi jne. Aloitusrahaa saat 30 V€. Tämän jälkeen voit ruveta hoitamaan. Hoitaminen: Hoitaminen tapahtuu "Yhteys" kategorian alakategoriaan "Hoitoviekku". Hoitotarinan voit kertoa esim. tällä tavalla: "Tulin tallille suoraan koulusta. Oli perjantai ja viimeisenä tuntina oli ollut liikkaa. Olin siis saanut vaatteet vaihdettua tallikamppeisiin ennen kuin tulin tallille. Hyvä niin.
Jätin joponi sen vakiopaikalle ja astuin talliin. Hengitin syvään hevosten ihanaa tuoksua ja lähdin iloisin mielin kävelemään kohti Ginnyn karsinaa. Tänään ei olisi kauheana aikaa, joten harjaisin vain kummatkin hevoset ja hemmottelisin niitä tämän päivän.
"Hei kultsi!" sanoin saapuessani Ginnyn karsinalle ja rapsuttelin sen valkoista päätä ja ruskeaa kaulaa. Astuin karsinaan ja silittelin hetken Ginnyn lapaa.
"Tänään en ehdi kuin harjata sinut. Pahoittelen. Mutta on minulla sinulle hyvä syykin." totesin hymyillen ja Ginny käänsi päänsä katsoakseen minua, hörähtäen vaimeasti. "Menemme katsomaan hevosia. Isäni sanoi, että saatan saada oman." melkein hypin riemusta. Hip hei! Saisin oman hevosen.
"Mutta nyt harjataan sinut." totesin, suljin karsinan oven jäljessäni ja kävelin satulahuoneeseen. Mihin se Ginnyn harjapakki olikaan pantu? Paikallaan se ei ainakaan ollut. Etsin koko satulahuoneen läpi, mutta ei. Lisäksi harjapakissa oli lähes kaikki minun ostamani tavarat, jotka olin tarkoittanut Ginnylle ja Rokille.
Poistuin satulahuoneesta ja olin törmätä EenyMeenyyn.
"Anteeksi!" säikähdin hieman, sillä en arvannut tapaavani uuden hoitajan.
" Tarina © Sussu, joka hoiti täällä joskus Ginnyä & Rokia. Eroaminen: Ilmoitat vain vieraskirjaan, että haluat lopettaa hoitamisen täällä. Ei tarvitse kertoa syitä tai mitään, ilmoitat vain, että haluat erota paikasta. (: Jos kirjoitat Freebookin viekkuun, valitse "Mitä mieltä olet sivuistani?" -kohdasta kohta "Eroamispyyntö ~".

Kuinka hoitajat voivat ansaita täällä rahaa?

Rahan ansaitseminen: Hoitajat ansaitsevat täällä rahaa kirjoittamalla hoitotarinoita hoitovieraskirjaan. Rahaa saa myös "Kuukauden hoitaja" -palkinnosta (50 V€) tai sijoittumalla kilpailuissa.

Mikä ihmeen "Kuukauden hoitaja"? Mitä Kuukauden hoitaja saa?

Kuukauden hoitaja: Kuukauden hoitajaksi pääsee kirjoittamalla hoitotarinoita hoitoviekkuun usein, selvsti, pitkästi ja hyvin. Myös tunneille, kursseille, leireille ja kisoille osallistuminen antaa plussaa. Kuukauden hoitajan palkinto: Kuukauden hoitaja saa 50 V€, loimen jollekulle hoitsulleen, itselleen raipan ja Kuukauden hoitaja -merkin. Se hoitaja, kuka on ollut koko vuoden ylivoimaisesti paras hoitaja, saa "Vuoden hoitaja" -palkinnon.

Öhh, Vuoden hoitaja..? Mitäs se sitten saa..?

Vuoden hoitaja: Vuoden hoitajaksi valitaan joka Joulukuun lopussa koko vuoden paras hoitaja. Vuoden hoitajan palkinto on täällä suurin palkinto, minkä voi saada! Vuoden hoitajan palkinto: Vuoden hoitaja saa Vuoden hoitaja -merkin, 500 V€ rahaa, loimen jollekulle hoitsulleen, itselleen ratsastustakin ja raipan.

• Mitkä ihmeen "Tasot" täällä ovat käytössä? Entä mitkä näitten "Tasojen" nimet oikein ovat?

Tasot: Täällä ovat käytössä ns. "Tasot". Aloittaessasi hoitamisen olet tasolla nolla (Uusi), mutta kirjoitettuasi ensimmäisen hoitotarinasi pääset tasolle nolla ja puoli (Melkein Uusi). Toisen tai kolmannen hoitotarinan kirjoitettuasi pääset tasolle Yksi (Alokas). Sen jälkeen lähdet etenemään aina yhden tason kerrallaan, riippuen tarinoitten laadusta, pituudesta jne. Tasojen nimet: Taso nolla (Uusi) - Taso nolla ja puoli (Melkein Uusi) - Taso yksi (Alokas) - Taso yksi ja puoli (Hieman Kokeneempi Alokas) - Taso kaksi (Kokeneempi Alokas) - Taso kolme (Amatööri) - Taso neljä (Hieman Kokeneempi Amatööri) - Taso neljä ja puoli (Kokeneempi Amatööri) - Taso viisi (Suht. taidokas) - Taso viisi ja puoli (Taidokas) - Taso kuusi (Kokeneempi Taidokas) - Taso kuusi ja puoli (Aika Mahtava) - Taso kuusi ja neljäsosaa (Mahtava) - Taso seitsemän (Todella Mahtava) - Taso seitsemän ja puoli (Semi-PRO) - Taso seitsemän ja puoli + rippeet päälle (PRO).

Thä, anteeksi? Mikä "LaRa"? Miten liittyä? Mitä se hyödyttää?

LaRa: LaRa on lyhenne "Lampilantallin Ratsastajista". Liittyminen: LaRaan voivat liittyä kaikki Lampilantallin hoitajat, ja se maksaa 60 V€. Liittyminen siihen tapahtuu tavan vieraskirjan kautta. Jos ilmoitat Freebookin viekussa, laita kohtaan "Mitä mieltä olet sivuistani" kohta "LaRaan liittymispyyntö? :>" Sen jälkeen vain ilmoitat, että haluat liittyä rahaan. Vastaan viestiisi yleensä parin päivän sisään, jonka jälkeen vähennän summan 60 V€ rahoistasi, ja lisään sinut LaRaan + saat LaRan merkin kaappiisi. LaRan hyödyt: Saat ottaa jopa 4 hoitsua, osallistua Lampilantallin hevosilla muuallekkin kisoihin, voit osallistua Lampilantallin kisoihin muillakin kuin vain omalla hoitsullasi, saat ottaa jopa 4 kk lomaa, ynnä muuta sellaista. LaRaan liittyminen edistää myös "Kuukauden hoitajaksi" pääsyä. LaRaan liittyneet saavat myös silloin tällöin alennuksia tallikaupasta.

LT Kisamerkit. Nyt kyllä pökrää, mitä vielä! Miten niitä saa, mistä? PAljonko niitä merkkejä on, minkä nimisiä, miten ne kaikki saa?

LT Kisamerkit ja niitten saaminen: LT Kisamerkit ovat merkkejä, joita saa osallistumalla joko Lampilan tai muitten tallien kisoihin. Kaikki LT Kisamerkit: Kolmesta kullasta LT Kultainen Kisamerkki, kolmesta hopeasta LT Hopeinen Kisamerkki, kolmesta pronssista LT Pronssinen Kisamerkki. Kuudesta kullasta, hopeasta ja pronssista saa LT Platina-kisamerkin. Ei ole väliä, oletko mennyt eri hevosilla vai et, tai oletko mennyt samoissa luokissa. Ihan vain osallistumalla kilpailuihin saat LT Kisaosallistumismerkin. Jos taasen voitat jonkun luokan, saat siitä myös merkin (prenikkpainotteista, sanokaa jos menee liian!), esim. näin: "LT Kisamerkki ~ Helppo C -luokan voitto".

Miten osallistun jollekkin leirille? Kirjoitanko minä siitä sitten ne tarinat? Mitä siellä tehdään?

Leirille osallistuminen: Valitset leirin, jolle haluat osallistua (Huom! Vain hoitajat, joilla on hahmo, voivat osallistua!) , ja ilmoitat siitä sitten viekussa minulle esim. näin: "Heijj! Osallistuisin leirille nro. 0, 0.0.0000 - 0.0.0000 olevalle yleisleirille! Leirihoitsuksi toivoisin Pollea :3 Kiitos! ♥". Sen jälkeen minä vähennän leirin rahasumman rahoistasi, ja lisään sinut leirilistaan. Tarinoitten kirjoittaminen: Kyllä, sinä kirjoitat tarinan/tarinat, mutta minä kirjoitan myös. Jos leiriläisiä on esim. 4, ja leiripäiviä 2, niin minä kirjoitan ensimmäisen päivän ensimmäisen puoliskon, yksi ensimmäisen päivän toisen puoliskon, toinen ensimmäisen päivän yömaaston, kolmas toisen päivän ensimmäisen puoliskon ja neljäs toisen päivän toisen puoliskon. Minä laitan kuitenkin leirin tietoihin muutamaa päivää ennen leiriä, että kuka hoitaa ketäkin jne. Jos leirille tulee vain yksi osallistuja, otan käyttöön nämä ns. "varahahmot", eli Sabinan ja Neten, jotka ovat minun keksimiäni hahmoja. Sabina on mukava, iloinen, reipas, positiivinen, aurinkoinen, energinen ja mukava 13 -vuotias tyttö, joka auttaa mielellääntoisia, ja Nette taasen hieman pulleampi, ujo, arka ja ystävällinen 11 -vuotias alkeisratsastaja, joka kumminkin osaa aika suhteellisen hyvin ratsastaa. Leirin ohjelma: Leirin ohjelma riippuu aivan leiristä. Yleisimmiten leireillä on 2 h ratsastusta per päivä, leirikaste, 1 h teoriaa per päivä, sauna, hevosten uittaminen, maastoilua, grillausta jne. Kaikki tapahtuu virtuaalisesti, eli mitään ei siis tapahdu oikeasti, leiristä kirjoitetaan vain tarinoita.

Miten "ostaa" täältä joku eläin?

Ostaminen: Menet kohtaan Asukit >> Myytävät >> Valitse eläin/eläimiä, minkä/mitkä haluat ostaa. Muista tarkistaa, ettei haluamaasi eläintä ole jo varattu, äläkä lähettele piloillasi ostotarjouksia. Tämän jälkeen mene tavan vieraskirjaan, ja ilmoita asiasta esim. näin: "Heiss! Haluaisin ostaa tuon uroskoiran nimeltä Karvakuono "Karo"! Salasana: Salasana". Maalaa tuo >>Coca-Cola<< kohta, ja liitä se ostopyyntösi perään todelliseksi salasanaksi, äläkä sitä, mitä väitin Säännöissä! Maksaminen: Vastaan yleensä parin päivän sisään viestiisi, varaan eläimen sinulle, ja ilmoitan asiasta vieraskirjaasi sivuillesi. Tämän jälkeen maksat sovitun rahasumman tavan viekkuun esim. näin: "Maksaisin nyt ne rahat sinulle (?? V€), kun ostin Karon? *ojentaa rahat*". Sitten saat kopioida eläimen kuvan/kuvat ja tiedot sivuillesi, ja minä siirrän eläimen kuvan/kuvat ja tiedot "Myydyt" -osioon. Huomaa, että annan eläimen sinulle vain virtuaalisesti, etkä saa suoralinkittää (kopioi-liitä) kuvia.

Miten ostan Tallikaupasta jotakin?

Tallikaupasta ostaminen: Valitse tavara/tavarat, mitkä haluat ostaa. Sen jälkeen mene "Tallikauppa" kategorian alakategoriaan "Ostosviekku". Merkitse sinne ostoksesi esim. näin: "Heiss! Ostaisin Polle-hoitsulleni: Sinivalkoisen pehmeän harjan, 15 V€ ja porkkanapussin 10 V€. Itselleni: musta-oranssit topparatsastushanskat 15 V€. Yhteishinta: 40 V€. Kiitos!" Muistathan kuitenkin, että sinun on pakko merkitä viestiin ostokstesi hyvin tarkasti, plus hinnat ja yhteishinnan, sekä tietysti sen, mille hoitsullesi tavarat menevät (jos sinulla on monta hoitsua).

Miten laitan myyntiin jotain tallikirppikselle, miten ostan sieltä?

Tallikirppiksellä myynti: Ilmoitat Tallikirppiksen viekussa, että myyt jotain, esim. näin: "Moi! Myisin Pollen vaaleansinisen hikiviilan hintaan 5 V€!". Minä lisään sen jälkeen tavaran Tallikirppikselle sinun pöytääsi. Huom. tavaran hinnan tulee olla väh. 3 V€ alempi tallikirppiksellä mitä se on Tallikaupassa! Tallikirppikseltä ostaminen: Ilmoitat Tallikirppiksen viekussa esim. näin: "Haluaisin ostaa tuon vaaleansinisen hikiviilan Pollelle Erkki Esimerkiltä, jooko? :3". Minä lisään sitten tavaran/tavarat ostajan kaappiin, ja poistan tavaran/tavarat myyjän myyntipöydästä.

Voinko vaihtaa hoitsuani, miten ottaa toinen hoitsu?

Hoitsun vaihtaminen: Ilmoitat vain tavan vieraskirjassa, että haluat vaihtaa hoitsuasi, esim. näin: "Hej! Haluaisin vaihtaa hoitsuani, onnistuuko? Lopettaisin Pollen hoitamisen ja alkaisin hoitaa Mullea? Ok?". Vastaan yleensä parin päivän sisällä viestiisi, minkä jälkeen vaihdan hoitsuasi. Entisen hoitsusi tavarat (jos olet ostanut sille jotain Tallikaupasta) siirtyvät uudelle hoitsullesi. Uuden hoitsun ottaminen: Jos hoidat täällä jo esim. yhtä hevosta, kysyt vain tavis viekussa, että sisitko alkaa hoitamaan toistakin heppaa, esim. nän: "Moikka! Saisinko alkaa hoitamaan Pollen lisäksi Mullea? Kiitos!". Muistathan varmistaa, ettei haluamallasi hevosella/ponilla/muulla eläimellä ole jo hoitajaa! Vastaan yleensä parin päivän sisällä viestiisi, ja lisään elukan toiseksi hotsuksesi (ellei sillä siis ole jo hoitajaa), ja tämän jälkeen saat alkaa käyttää sitä tarinoissasi.

Milloin vastaat vieraskirjaviestiini, hoitotarinoihini jne?

Viesteihin vastaaminen: Vastaan viesteihin/hoitotarinoihin melkein joka päivä. Jos en vastaa parin päivän sisään, ei kannata tulla huutelemaan että missä se vastaus viipyy, en minä yhtään sen nopeammin siihen viestiisi vastaa.

Hoidatko/oletko hoitanut muilla sivuilla (esim. virtuaalitalleilla?)

Hoitaminen muilla virtuaalitalleilla: Ei, en hoida tällä hetkellä yhdelläkään tallilla (paitsi Heinämäen lammasfarmilla). Kyllä, olen hoitanut mm. Tuulientien -tallilla, joka ikävä kyllä loppasi, Lumpeen tallilla (joka on nyt piiiiitkällä tauolla), ja yhdella muulla tallilla, jonka nimeä en nyt muista.

Tulossa lisää ohjeita. Jos jäi jotain kysyttävää, niin kysy vain rohkeasti asiasta viekussa! :>

©2020 Lampilantalli - virtuaalinen Schleich -talli - suntuubi.com