Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: InuKii

08.03.2011 15:55
Painauduin Lenan harjasta vasten ja ratsastimme kohti tallia. Lumi oli jo ehtinyt peittää jälkemme. Yritin tihrustaa eteenpäin mutta en nähnyt juuri mitään. –Sorry Lena ois pitäny kääntyy silloin aikasemmin.. sanoin Lenalle hiljaisella,tukahtuneella äänellä. Lena hirnaisi vastaukseksi vähän niikuin se olisi yrittänyt sanoa ”Ei se mitään me kaikki mokaamme joskus” se tuintui lohduttavalta. Äkkiä hätkähdin. Joku tai jokin juoksi meitä kohti. Siristin silmiäni ja yritin nähdä mikä se oli. Lena haisteli hiukan ja hirnahti sitten iloisesti. Haistoiko se jotain erikoista? Hahmo alkoi pikku hiljaa jo hahmottua. –Merri!! huusin jo hiukan iloisemmin kun tunnistin tulijan. Se oli Merri. Tallin ensimmäinen tallikoira kultainen noutaja Merri. Merri alkoi haukkua ja pomppia kun pääsi minun ja Lenan luokse. Sitten se juoksi vähän matkaa eteenpäin pysähtyi ja alkoi taas haukkua. Lena lähti seuraamaan Merriä vaikka en tehnyt mitään. Aloin jo olla uupunut, nälissäni ja minulla oli kylmä. Kohta lumi sateen seasta alkoi näkyä valoa.

Lena kopisteli sisälle talliin. Lunta tippui meidän jälkeemme tallin lattialle. Lena meni oman karsinansa eteen ja pysähtyi siihen. Tulin pois Lenan selästä ja lysähdin lattialle onnellisena. Onnen kyyneliä valui pitkin poskiani. Merri tuli nuolemaan naamaani ja se tuntui hyvältä. Nousin ylös ja laitoin Lenan karsinaansa harjasin ja muutenkin hoidin sen hyvin. Merri odotti koko ajan Lenan karsinan edessä kärsivällisesti. Kun vihdoin sain Lenan hoidettua tulin ulos sen karsinasta ja olin juuri käääntymässä Merriin päin kun kuulin juoksu ääniä. Olin juuri kääntymäisilläni ja sanovani tulijalle ettei saa juosta hevosten lähellä. Mutta ehdin nipin napin kääntyä kun joku halasi minua ja tuttu ääni sanoi: -siinähän sinä olet!

JATKUU!

Nimi: Anniih :3

08.03.2011 11:48
Ei missään enää

Vastaus:

Oi :0

Nimi: marsu

07.03.2011 18:10
haluaisin ruveta hoitaan Kajsaa onnistuuko

Vastaus:

Jepp

Nimi: Anniih :3

03.03.2011 19:49
Sori todella paljon jos haittaa! Kopioin Chibinkopionti sivuilta uudelle tallilleni grafiikan ja muokkasin sitä sori tuhannesti jos se haittaa.

Vastaus:

Ei haittaa, mutta merkkaisitko sitten kuvaan näin;
Grafiikan 'pohja' (c)Chibi-97 // www.chibi97kopiosivu.suntuubi.com
Muokkaus (c)Anniih :3

Uusi talli? Missä??

Nimi: Anniih :3

26.02.2011 10:08
+++ Tuulari eli (tuulientien-talli) loppas lopullisesti sivut poistettu luethan noi alemmat? no tottakai varmaa sie luet xD ) ( :/

Vastaus:


Nimi: Anniih :3

24.02.2011 14:21
Et näköjää oo ! Laita mut lomalle et oon lomal koska en kerkee viel hoitaa!!

Vastaus:

*phuf, phuf...*
Henkultani siis säästyi...
*phfhhiiuuuhh...*

Nimi: Anniih :3

24.02.2011 14:20
Ethän poistanu viel (poistit varmaa) Muttaa saatan palata sitten kun ei ole niin kiirellistä ! )

Vastaus:

Juu =)

Nimi: Anniih :3

22.02.2011 18:39
Sori eroon ku en kerkee hoitaa ... ;( !!!

Vastaus:

On elämä välillä surua silkkaa, kohtalon pilkkaa, lyö se nilkkaan ja ivaa.
Ei anna armoa, tuottaa raivoa, eteenpäin jos yrität, pakoon kampeat, se tulee, iskee inhasti takaisin.
Puukottaa selkään, hiipii hiljaa, piiloutuu taitavasti, murjoo elämää.
Tuntuu et ei aurinko koskaan nousta voi, on ohi tää kaikki, kuollut oon.
Miks' pakko aina yrittää, kun kaikki hylkää ja jättää?
Yksin jäät itkemään, kukaan ei lohduta, kyyneleet tulvana tulee, olet silkka nolla.
Jospa joskus nähdä vielä voisin
Huomisen auringon
Se valaisisi kaiken, kevään tois
Toivoa tois
Pahan pyyhkis pois...


~ Kaikelle sille elämän surulle, kun se tulee yhtenä myttynä, yhdellä kertaa, tuntuu et kaikki on turhaa.

(c)Chibi-97

************************************

Tunteenpurkaus... Ymmärrän kyllä, kaikki vaan pakkaantu yhtenä paakkuna; bestani hylkää, "kamu" varasti sen. Kukaan ei arvosta.
Kukaan ei välitä...

Nimi: EenyMeeny

19.02.2011 10:07
Bussi kaarsi lumimyrskyssä pysäkille. Nousin ulos liukkaalle tielle ja meinäsin kaatua. Kävelin huppu puoliksi silmilläni talliin sisälle. Jotkut hevoset olivat tarhassa. Huh, mikä keli. Menin Oskun luo.
- Hei Osku rakas, sanoin sille ja halasin sitä. Hain sille sylillisen heinää. Otin pölyharjan käteeni ja aloin harjata Oskua.
- *Ysk* *Ysk*, yskin.
Osku vähän säikähti minua, mutta palasi sitten heiniensä pariin. Otin pääharjan ja yritin harjata Oskun pään, mutta Osku ei ollut kauheasti mielisään tästä asiasta.
- Osku hei! Tää on tehtävä tai riimut ja suitset hiertää sua ja sä saat kammon! Sanoin Oskulle lempeästi. Oskun katse oli niin hämmästynyt ettei voinut olla. Minua nauratti. Sain harjattua Oskun pään juuri ja juuri. Nyt otin Oskun kaviot. Minulla on ollut joskus kammo ottaa kavioita, mutta olen päässyt sen yli Oskun takia, koska se on niin kiltti. Osku seisoi nätisti paikallaan ja minä putsasin sen kaviot puti puhtaiksi. Laitoin harjat pakkiin ja pakin nätisti seinänä viereen, ettei kukaan kompastuisi siihen. Hain Oskun satulan ja suitset. Satula oli painavempi kuin ennen. Tai minä heikompi, koska olin juhlinut kaksi päivää sukulaisteni syntymäpäiviä. Sain satulan Oskun selkään ja vyön kiinni. Vyössä ei ollut mitään vikaa tänään. Tarkistin myös jalustimet, että ne eivät räsähdä juuri hypyssä. Suitsissakin oli kaikki kunnossa. Tänään ne pitäisi vain pestä. Laitoin mustan ja vähän pölyisen kypärän päähäni. Ei se ikinä puhtaana pysyisi. Talutin Oskun lumimyrskyn saattelemana maneesiin. Maneesissa oli lämmin ja hyvin mukava tunnelma. Siellä oli muitakin ratsastajia ja hevosia. Mutta vain kaksi minun lisäkseni.
- Hei, mahdutaanko me vielä Oskun kanssa noille esteille? Kysyin kohteliaasti ja osoitin kahta estettä mitkä oli pystytetty molemmille sivuille maneesia.
- Totta kai, ystäväni lähtee pian ja on kiva kun tulet mukaan. En tahtoisi ratsastaa yksin, Sanoi ruskea hiuksinen tyttö hymy kasvoillaan. Nousin Oskun selkään ja kiristin satulavyön. Säädin jalustimet hyppykuntoon ja lämmittelin sen lihaksia. Kävelimme ympäri kenttää ja ravasimme. Sittn nostin pehmeän ja sopiva tempoisen laukan ja hyppäsimme ensimmäisen esteen yli ihan leikiten. Toinenkin este sujui kuin siivillä.
Olin ratsastanut noin tunnin sen tytön kanssa joka olikin ollut Sussu. Sussu oli mukava. Yhdessä juttelimme vielä pitkään hevosista samalla kun hrjasimme hevosia. Sitten Sussun oli mentävä.
- Moikka! Huusi Sussu.
- Moi moi! Vastasin minä.
Harjasin vielä Oskua ja annoin sille leipää. Sitten menin satulahuoneeseen ja etsin käsiini satulasaippuaa. Hain ämpäriin vettä ja sienen ja aloin pestä Oskun satulaa ja suitsia. Tulipas niistä puhtaita. Nyt ne ainakin erottaisi joukosta. Kaikista kiiltävimät ja mustimmat. Katsoin rannekelloani ja menin reppuni luo. Otin eväs leivän käsiini ja mussutin sitä samalla kun rapsuttelin talli kissoja. Söpöjä kissoja. Sitten ne lähtivät kun ovi kävi. Chibi-97 tuli sisään.
- Moi Chibi, sanoin.
- Moi Eeny, vastasi Chibi.
- Mä oon päättänyt varata ittelleni ehkä ens viikolla tunnin, ilmoitin Chibille.
- Hyvä kun ilmoitit, pidän sulle paikkaa, Sanoi Chibi hymy suin. Menin Oskun karsinalle ja annoin sille halin ja lähdin parki paikalle. Lumi sade oli loppunut, mutta äidin autoaei näkynyt missään. Tuolta se tuli! Nousin äidin autoon ja lähdimme kotiin.

Nimi: EenyMeeny

18.02.2011 18:05
Alemmassa viestissä huomasin että Muspin nimi muuttuikin Mupsiksi hehee... Toivotaan ettei haittaa

Vastaus:

Eips haittaa (;

Nimi: EenyMeeny

18.02.2011 16:53
Äitini punainen audi ajoi tallin pihaan. Nousin autosta ja lähdin tallia kohti. Lumi saappaideni alla narisi. Ovasin tallin raskaan oven ja astuin sisään. Pyyhin lumet pois pipostani ja lähestyin Oskun karsinaa.
- Hei poika, mitä kuuluu? Kysyin siltä samalla kun silitin sen silkin pehmeää turpaa. Osku hörähti ja laski minut karsinaan. Harjasin sitä vähän ja hain sille herkkuja. Omenoita, porkkanoita, leipää. Nyt harjasin sen ihanan pehmeää karvaa uudestaan. Hain satulan ja suitset. Laitoin satulan vaibattomasti Oskun selkään. Suitsetkin sujahtivat Oskun päähän niinkuin saippua käsistä lattialle. Laitoin mustan ja uuden kypärän päähäni. Hain Oskulle ratsastukseen soveltuvan loimen. Laitoin sen Oskun päälle ja kiinnitin remmit. Remmit olivat vähän jäykät koska loimikin oli uusi. Talutin Oskun ulos. Linnut lauloivat vaikka pakasta oli -13 astetta. Nousin Oskun selkään ja säädin jalustimet. Se oli toivotonta. Jalutimien soljet olivat jo jäätyneet. Pidin niitä hetken kämmenissäni ja nyt ne pelasivat. Kiristin satulavyön ja ohjasin Oskun polkua pitkin lumiseen metsään. Osku käveli reippaasti ja lumi sen kavioiden alla narskui. Nostin reippaan kevyen ravin ja puun oksat tulivat suoraan kuormineen naamaani. Lumi oli peittänyt koko naamani joten päätin pysäyttää Oskun polun sivulle jos joku vaikka sattuisi laukkaamaan ohi. Pyyhkäisin lumet pois naamaltani ja kuulin ääniä. Lumen narina läheni minua. Se oli vapaa hevonen. Osku ja vapaa hevonen haistelivat toisiaan. Huomasin että kaunis ruskea musta hevonen oli orii. En muistanut nähneeni tuollaista hevosta koskaan ennen tallilla. Oliko se vilihevonen? yht äkki se lähti. Se laukkasi hangen yli ja katosi kun tuhka tuuleen. Palasin Oskun kanssa takaisin tallille.
Mieleni oli maassa kun kukaan ei uskonut että se kuvan kaunis villi orii oli totta ja Oskukin voi todistaa sen. Kaikki vain nauroivat. Naurakoot! Minulla on parempaakin tekemistä. Hoidin Oskun loppuun ja vein tarhaan. Katselin ympärileni. Näin pelkkää valkeaa kinosta. Mikä tuolla metsän reunalla kyyhöttää? sehän on se orii! Jätin Oskun siihen ja lähdin tarpomaan lumista polkua pitkin oriin luo.
- Hei poika, tule tänne, en tee pahaa... Sanoin sille lempeästi. Ori kurotti kaulaansa ja nuuhkaisi kättäni. Se haistoi porkkanan ja tuli lähemmäs. Se nappasi oranssit porkkanat turpaansa ja antoi minun koskettaa sitä.
- Kutsun sinua tästä lähtien Muspiksi. Muspi taisi juuri saaneesa nimen. Se tuli vielä lähemmäs minua ja halasin sitä.
- Tuon sinulle pian heinää, sanoin ja lähdin juoksemaan tallia kohti. Tietty kysyin ensin tallin omistajalta luvan joka suostui iloisesti naurahdellen. Vein kokonaisen kottikärryllisen heinää. Puolet olin tiputtanut Oskulle. Muspi odotti samassa paikassa minne sen olin jättänytkin. Annoin Muspille heinät joitase rouskutti hiljaa. Miten se oli voinut pärjätä koko talven ilman heinää tai muuta syötävää? Olikohan sillä sittenkin omistaja? Päätin mennä kyselemään naapureilta. Kävelin ainakin viisi kilometriä molempiin suuntiin tallista, mutta turhaan. Kukaan ei omistanut kuvan kaunista oriia. En tiennyt mitä tekisin. Nyt keksin! Lähdin Mupsin kanssa sinne suuntaan mistä se oli tullutkin. Pikku hiljaa Mupsin pää alkoi sousta ja se valpastui iloisesti. Se nosti ravin ja noin viisisataa metriä juoksin sen perässä kunnes saavuimme pienelle mökille missä oli pieni talli ja omistaja, vanha herra ja nuori tyttö itkivät suruaan.
- Hei, sanoin. - Onko tämä ehkä teidän hevosenne? Sanoin ja näytin Mupsia.
- Carlos Frasisco! Oma silmäteräni!!! Vanha herra huudahti ja lähti Mupsia kohti.
- Kalle.. Ihana Kallemme on tullut takaisin! Kiitos tyttö kiitos.. Vanha herra sanoi kyynelten sesta. Tyttö tuli myös "Mupsin" luo.
- Kiitos kun toit Kallen takaisin. Se on vaarini ja minun koko elämä.
- Ei se mitään, sanoin ja kättelin tyttöä ja vaaria. Vaari tarjosi minulle viittä kymmppiä mutten ottanut sitä vastaan. Hyvästelin heidät ja palasin tallille.
Osku raukka oli jäätymis pisteessä. Vein sen äkkiä sisälle ja otin kylmän loimen pois ja laitoin lämpimän.
- Anteksi Osku, olin viemässä Mupsia siis Kallea takaisin kotiin. Sanoin Oskulle. Osku hörähti ymmpärtäväisenä. Annoin Oskulle rehuja, porkkanaa ja leipää. Otin siltä loimen pois ja Osku oli todella lämmin. Oli taas aika lähteä kotiin. Mutta Mupsia en ikinä unohtaisi ja salaa toivoin, että Mups olisi minun.

Nimi: EenyMeeny

18.02.2011 10:58
Tänään toivoin ihan normaalia tallipäivää. Päätin että treenaan Oskun kanssa koulukiemuroita maneesissa. Menin talliin ja Oskun luo. Olin väsynyt koska olin nähnyt yöllä painajaisia eilisestä. Hain Oskulle sylin täydeltä heinää. Samalla kun Osku rouskutteli niitä minä harjasin sitä kiiltäväksi. Kun otin kaviot Osku alkoi hermostua. Nousin katsomaan tallia mutta nurkalla vaan kuului muiden tyttöjen ääniä.
- Ei mitään hätää Osku, sanoin sille. Harjasin vielä Oskun ja hain sen satulan ja suitset. Nostin satulan selkään ja laitoin satulavyön kiinni kunnes huomasin että se oli melkein poikki. Kuka tekisi tälläistä ilkivaltaa? Jos McDella ei sanut eilisestä tarpeekseen niin mikä sitten auttaisi? Vaihdoin satulavyön uuteen ja ehjään. Venytin vielä uutta vyötä ettei se varmasti ollut huono. Saatuani Oskulle satulan kunnolla selkään laitoin suitset. Suitsissa ei ollut mitään vikaa paitsi joku oli vaihtanut ohjat lyhyempiin. Hain satulahuoneesta pidemmät ohjat ja vein lyhyemmät takaisin. Laitoin kypärän päähäni ja talutin Oskun pihan poikki maneesiin. Maneesissa nousin Oskun selkään ja säädin jalustimet sopivan pituisiksi. Jalustimet eivät tahtoneet totella minua, mutta sain kun sainkin jalustimet sopiviksi. Kiristin vielä satulavötä. Nyt mikään ei voi mennä pilalle. Kannustin Oskun käyntiin. Kävelimme maneesin pari kertaa ympäri ja nostin ravin. Teimme kokorata leikkaita, ympyröitä, voltteja ja askellajin vaihtelua. Käynnistä raviin siis. Sitten nostin rauhallisen ja pehmeän laukan. Laukkasimme samoja ratoja kun ravissakin. Tein itselleni kouluradan. Ravissa oikea iso sivu, keskeltä kääntyy keskelle, laukan nosto toisella sivulla, kokorata leikkaa, raviin, ravissa oikealla pitkällä sivulla voltteja kolme, vasemmalla sama, keskelle ja kumarrus. Tulin Oskun selästä ja lähdin taluttamaan sitä talliin. Otin siltä satulan ja suitset pois. Harjasin Oskun ja loimitin. Vein Oskun tarhaan jonkun muun hevosen kanssa. Siivosin Oskun karsinan kokonaan. Vaihdoin veden ja laitoin uudet pehmusteet Oskun karsinan lattialle. Laitoin Oskulle yllätys lahjan sen kaurakuppiin. Porkkanoita, omena ja leipää rehujen kera. Hain Oskun sisälle. Otin siltä loimen pois ja se tuuppaisi minua kun sanoen kiitos kun olet niin kiltti minulle. Halasin ja suukotin Oskun silkin pehmeää turpaa ja vuodatin pari ilon kyyneltä. Olin niin onnellinen kun olin saanut maailman ihanimman hevosen hoitsukseni. OSku täytti kaikki toiveeni. Jos se vietäisiin minulta varmaan kuolisin. Olin OSkun kanssa vielä vähän aika ja sivelin sitä korvista takajalkoihin. Osku nautti pikku kosketuksesta. Kello oli jo kolme. Lähdin bussi pysäkille sen jälkeen kun olin hyvästellyt Oskun.

Nimi: Sussu

17.02.2011 22:18
Tulin tallille suoraan koulusta. Oli perjantai ja viimeisenä tuntina oli ollut liikkaa. Olin siis saanut vaatteet vaihdettua tallikappeisiin ennen kuin tulin tallille. Hyvä niin.
Jätin joponi sen vakiopaikalle ja astuin talliin. Hengitin syvään hevosten ihanaa tuoksua ja lähdin iloisin mielin kävelemään kohti Ginnyn karsinaa. Tänään ei olisi kauheana aikaa, joten harjaisin vain kummatkin hevoset ja hemmottelisin niitä tämän päivän.
"Hei kultsi!" sanoin saapuessani Ginnyn karsinalle ja rapsuttelin sen valkoista päätä ja ruskeaa kaulaa. Astuin karsinaan ja silittelin hetken Ginnyn lapaa.
"Tänään en ehdi kuin harjata sinut. Pahoittelen. Mutta on minulla sinulle hyvä syykin." totesin hymyillen ja Ginny käänsi päänsä katsoakseen minua, hörähtäen vaimeasti. "Menemme katsomaan hevosia. Isäni sanoi, että saatan saada oman." melkein hypin riemusta. Hip hei! Saisin oman hevosen.
"Mutta nyt harjataan sinut." totesin, suljin karsinan oven jäljessäni ja kävelin satulahuoneeseen. Mihin se Ginnyn harjapakki olikaan pantu? Paikallaan se ei ainakaan ollut. Etsin koko satulahuoneen läpi, mutta ei. Lisäksi harjapakissa oli lähes kaikki minun ostamani tavarat, jotka olin tarkoittanut Ginnylle ja Rokille.
Poistuin satulahuoneesta ja olin törmätä EenyMeenyyn.
"Anteeksi!" säikähdin hieman, sillä en arvannut tapaavani uuden hoitajan. "Olen Sussu."
"Minä olen EenyMeeny." tyttö esittäytyi ja kysyin tuolta tiesikö hän mitään Ginnyn kadonneesta harjapakista. Joku oli kuulemma jättänyt harjapakin Pepen karsinan eteen, kiitin tuota ja lähdin kohti Pepen karsinaa.
Siellähän se harjapakki oli, toisen hevosen karsinan edessä. Otin sen käteeni ja aktsoin Pepeä.
"Olisin tahtonut hoitaa sinua kultaseni." hymyilin orille(kai se on ori?) ja silitin sen päätä hieman. "Harmi, mutta sinulla on hyvä hoitaja nyt." totesin aj lähdin takaisin Ginnyn karsinalle.
Otin sinisen pääharjan ja tarkastelin sitä. Ei näitä ainakaan käytetty ollut. No, hyvä niin. Harjasin Ginnyn valkoisen pään nopeasti ja siirryin pölyjen kimppuun. Uudella pölyharjalla se onnistui helposti ja sain pian myös pehmeällä harjalla käytyä koko vartalon läpi. Hieroin hetken kumisualla ja katselin sitten kiiltelevää Ginnyä.
"Enää kaviot ja harja." totesin ylpeänä ja nostin ensimmäisen kavion. Kuoputin siihen jääneet liat pois ja siirryin seuraavaan kavioon. Siitä sitten vielä seuraavaan ja viimeiseen ja pääsisin harjan kimppuun. Otin taskustani pompuloita ja aloitin harjaamisen. Letitin koko harjan hienoksi ja hymyilin. Sitten vielä häntään söpö rusetti ja siinä se oli, kuin suoraan muotikuvauksista!
Virnistin, annoin Ginnylle omenanpuolikkaan, otin harjapakin ja lähdin kohti Rokin karsinaa.
AStuin sisään ja katselin oria. "Oletpas sinä tänään likainen. Oletko sinä mutalätäkössä pyörinyt?" kysyin naurahtaen jo ennestää ruskealta hevoselta. Sen sukat olivat likaisen valkoiset ja heiniä oli siellä täällä. Kävin siis heti kimppuun. En kuitenkaan kuin sika limppuun, sillä en ajatellut syödä komeaa oripoikaa.
Sidoin Rokin kiinni karsinaansa ja aloin nyppiä heiniä pois sen harjasta ja hännästä. Kun ne olivat suht puhtaat otin pääharjan ja harjasin pään. Sitten loputkin vartalosta ja kun se vihdoin kiilsi olin lähes hiestä märkä. Seisoin siinä hetken, katsellen Rokia ja annoin sille porkkanan palkkioksi hyvästä käyttäytymisestä.
Sitten puhelimeni soi. Vastasin ja isäni se oli. Nopean keskustelun jälkeen hyvästelin Rokin ja lähdin Ginnyn karsinalle.
"En tule viikonloppuna, joten joudumme lykkäämään maastoretkemme vähäksi aikaa. Olemme viikonlopun mummolassa, joten nähdään sitten maanantaina!"
Halasin Ginnyä, riensin ulos tallista ja lähdin pyöräilemään kotiin.

Tällainen vähän lyhkäsempi tuli tällä kertaa, mut oli kiire niin en ehtiny kunnolla kirjottaa. Huomenna kirjotan enemmän

Vastaus:

Saat tästä 90 V€. =)

Hienoa, rrakastan tarinoitasi yhä enemmän ja enemmän ~<3
Joo, ja on Roki ori. =)
Löysin tarinastasi huumorin pilkahdusta, se jos mikä piristi päivää kummasti! =D

Nimi: EenyMeeny

17.02.2011 16:46
Tulin tallille aikaisin aamulla. Päätin tänään hoitaa Oskua niin hyvin kun vain osasin. Saavuin Oskun karsinalle ja huomasin että joku oli kirjoittanut sen kylkeen väri aineella: TÄMÄ ON SEURAAVA!
Kauhistuin ja aloin harjata tekstiä äkkiä pois. Sydämmeni hakkasi tuhatta ja sataa. Kuka tekstin olisi voinut kirjoittaa? Joku hullu kai. Päätin olla välittämästä koko asiasta, mutta en tiennyt kannatiko se?
Olin saanyt Oskun harjattua ja satuloin sen. Talutin sen ulos ja nousin selkään. Onneksi ei ollut paljoa pakkasta. Lähdimme Oskun kanssa maastoon. Osku tuntui varmalta allani. Nostin ravin metsän laidalla. Pusikossa räsähti ja menin heti levottomaksi. Sen aisti myös Osku joka otti mallia. Hiljensin Oskun käyntiin ja pysäytin sen. Kuuntelin... Ei mitään. Varmaan orava oli hypännyt puusta toiseen tai jänis juossut kilpaa hiutaleiden kanssa. Lähdimme Oskun kanssa takaisin tallille.
Annoin Oskulle sylin täydeltä heinää ja pari porkkanaa. Samalla kun se rouskutti niitä minä lakaisin tallin lattiaa. Miksi talli oli ihan tyhjä? Olin yhksin tallissa. Aloin hermostua. Osku huomasi sen myös. Nyt minua pelotti. Teksti, räsähdys. Mitä nyt! Jokin pamahti satula huoneessa! Voi ei... Menin OSkun karsinaan ja painauduin Oskun taakse piiloon odottamaan että satulahuoneessa olija tulisi ulos. Vai oliko se liian pelkurimaista? Otin tallin seinustalta harjan ja kohotin sen lyönti valmiuteen, kävelin satulahuonetta kohti, raotin ovea ja sisällä oli... ROTTA!!! Kiljuin sen minkä pienestä kehostani sain irti. Vihasin rottia, pelkäsin niitä. Yäk miten se oli iso ja miten se katsoi minua. Aloin huitoa hysteerisesti sitä ja jahtasin sen ulos ja lukitsin oven. Siis kaikki tämä pelko pelkän rotan takia. Mutta mikä selittää tämän oudon tekstin kirjoittajan. Menin Oskun luo ja sanoin että ei ollut hätää. Harjasin ja lellin Oskua sydämmeni pohjasta ja Osku nautti siitä kun se sai huomiota. Tallin ovi kävi. Joku käveli hitaasti sisään korot kolisten. Suljin OSkun karsinan oven ja menin Oskun taakse. "Harjailin" Oskua ja samalla pidin silmällä liikuskeliaa.. Se näytti tutulta. Se lähestyi OSkun karsinaa. Menin kykkyyn ettei tämä nais hahmo näkisi minua. Se aukaisi Oskun karsinan oven. Osku luimisti nais hahmolle. Nais hahmo tarttui Oskun riimuun ja alkoi vetää sitä. Nousin ylös ja sanoin:
- Mitä te täällä teette?! Vasta sitten huomasin tapaavani vanhan tutun McDellan.
- Ei sinun siinä pitänyt olla! McDella säikähti minua. Hän piteli sydän alaansa samalla kun painoin hänet seinää vasten kaikilla voimillani.
- Nyt kerrot mitä täällä teet!! Huusin hänen korvaan.
- Tulin hakemaan koiralleni ruokaa, naureskeli NcDella iloisesti. Kaappasin talikon nurkasta ja aloin huitoa ja tökkiä McDellaa persauksille talikolla. McDellalta putosi korkokenkä mutta vähät siitä. Olin McDellan perässä noin 500 metriä kunnes pysähdyin ja huusin:
- Älä tule ikinä takaisin tai seivästän sinut seuraavan kerran! Ääneni pursusi täyttä vihaa kun huusin McDellan perään.
Tallille palattuani Osku oli kadonnut. Voi ei! Kuulin rehu varastosta kolinaa. Menin rehuvarastolle ja kuka siellä muu kuin Osku! Osku oli selin minuun. Kutsuin sitä mutta se vain vilkaisi ohi mennen ja jatkoi herkuttelua. Änkesin OSkun pään luo raipan kanssa ja otin riimusta kiinni ja pistin Oskun peruuttamaan pois rehu varastosta. Osku peruutti nätisti omaan karsinaan asti ja nyt laitoin oven visusti lukkoon. Kello olikin jo paljon ja aika lähteä kotiin. Kotona aijoin ottaa isot unet.

Vastaus:

Saat tästä 90 V€. =)

Hihhihii, sopivan ihanaa - jännitystä, huumoria... ~<3
Yksityiskohtia vaan lisää, mutta, muuten aivan The Perfect <3

Nimi: Anniih :3

16.02.2011 21:08
Kun en enää käytä sitä käytän vielä.. Sori tästä piikuviestist xD

Vastaus:

Joo, eips mitään ;D

Nimi: Anniih :3

16.02.2011 21:07
Sry jos tähän kirjotan (voitko ystävällisesti muistuttaa et käyn sun graffusivuillas jossain mun hoitsutarinas) ? Kun en enää käytä sitä ite tekmää nii ajattelin ottaa yhen se oli hieno! ))

Vastaus:

Ok (;

Nimi: Sussu

16.02.2011 20:00
Jatkoa edelliseen.

"En mä tiiä." Vili sanoia ja hiljeni. Harjasin Rokin kyljet kiiltäviksi niin että niistä olisi voinut nähdä peilikuvansa, jos karva olisi heijastanut. Heitin harjan takaisin harjapakkiin ja otin kaviokoukun. Vili seisoi yhä karsinan edessä ja mulkaisin poikaa kerran vihaisesti. Putsasin kaviot ja irrotin Rokin riimunnarun, jättäen riimun sille päähän. Se käveli heti kohti Viliä, joka onneksnei ei älynnyt orin tekevän tuttavuutta ja perääntyi. Otin Rokin riimusta kiinni ja pitelin siinä, mulkoillen poikaa.
"Mitä haluat?" kysyin tuolta. Silitin Rokia ja annoin sille taskustani porkkanaa palkkioksi. "Et sä muuten täällä ois."
"No Torppa lähetti. Se käski antaa sulle tän." Vili mutisi ja antoi mulle lapun. Silittelin Rokia lukiessani sitä.
'Hei.
Tuletko kanssani koulun ystävänpäivätansseihin?'
Katselin hetken lappua ja vilkaisin sitten Viliä.
"Jaa." totesin ja pidin lappua hetken kädessäni. Liatoin sen sitten karsinan vieressä olevaan reppuuni ja suoristauduin katsoen Viliä silmiin. "Sä voitkin nyt lähtä. Mä mietin asiaa."
Ja niin Vili lähti lähes juosten pois tallista. En nähnyt pojan lähtevän tallilta, mutta arvasin tuon kadonneen. Vili vihasi eläimiä.
Silitin vielä Rokin kaulaa ja annoin toisenkin porkkanan. Suljin sitten karsinan oven, otin harjapakin ja lähdin Ginnyn karsinalle. Sujahdin nopeasti sisään ja silittelin tamman ruskeaa kaulaa.
"Oletpa sinä pölyinen." sanoin ja otin pölyharjan. Harjasin pölyt pois. Otin pääharjan, jolla harjasin pään ja pehmeälä harjalla kävin lpi lopun vartalon. Puhdistin kaviot ja annoin Ginnylle omppua. Olin huomannut sen pitävän enemmän omenoista kuin porkkanoista.
Hain juoksutunliinan ja -raipan ja toin ne Ginnyn karsinalle. Kiinnitin liinan Ginnyn päitsiin ja talutn sen ulos kentälle.
Aluksi lämmittelin Ginnyn lihaksia käynnissä. Kävelimme suura ympyrää käyttäen mahdollisimman hyvin tilan ja pian pyysin Ginnyä ravaamaan. Tarkkailin sen liikkeitä, hidastaen välilla ja kiihdyttäen toisinaan. Pyysin sen lopulta laukkaan ja katselin kun se kiersi kehää ympärilläni. Jälleen jokin tumma varjo katseli kauempaa, mutta en huomannut sitä. Sitten hidastin Ginnyä kunnes se pysähtyi ja kävin irrottamassa siltä riimun. En ollut varma miten tämä pitäisi tehdä, mutta kävelin takaisin keskelle ja käänsin selkäni. Kuulin kun Ginny hörähti ja ravaamisen ääniä ja melkein säikähdin kun Ginny laski päänsä hellästi olkapäälleni.
Hymyilin ja lähdin kävelemään. Ginny seurasi pää olkapäilläni ja jopa juostessani se ravasi perässäni, heilutellen päätään ja nostellen jalkojaan. Kiersimme kentän pari kertaa, kunnes laitoin liinan takaisin ja pidin sitä ihan löysällä. Lähdin kävelemään pois kentältä ja olin jo varma, että Ginny ryöstäytyisi käsistä, mutta se seurasi minu kiltisti tallille.
"Hyvä tyttö." hymyilin leveämmin kuin pitkiin aikoihin ja otin tiukemman otteen. Talutin Ginnyn karsinaansa ja vein liinan paikoilleen.
Palasin Ginnyn karsinalle hyräillen ja moikkasin ohikulkevaa Kanonia sekä Anniihia. Harjasin Ginnyn jälleen kiiltäväksi ja annoin sille uudne omenanpalan.
Kävelin rehuhuoneeseen ja annostelin siellä kummallekkin hepalle ruokansa, vein ne niille ja hyvästelin kummatkin täksi yöksi.
Lähdin sitten pyöräilemään kotiin, miettien jo seuraavaa päivää.

Tässä nyt tämmönen viime perjantain tarina X)

Vastaus:

Saat tästä 80 V€. =)

Tumma varjo oli oiva idea - huhuhuuu.... :'D
Hienoa, tarinasi paranevat suunnilleen koko ajan! <3

Nimi: Sussu

16.02.2011 16:44
Oli perjantai ja tulin tallille pyörällä. Pakkasta oli reilusti, mutta se ei minu estänyt. Tosin tänään en menisi ratsastamaan vaan harjoittelisin Ginnyn kanssa kentällä.
Hain harjapakin ja kävelin aluksi Rokin karsinalle.
"Hei poika, miten menee?" kysyin orilta, joka pärskähti lempeästi tervehtien minua.
"Tulinkin tänään harjaamaan sinut ja myöhemmin sitten lellin sinua vähän." totesin ja otin riimun käteeni. Ilkikurinen katse silmissään Rok nosti päänsä korkealle kuin olisi ollut itsestään hyvin ylpeä ja naurahdin.
"Vai sillä lailla?" kysyin ja hypin jonkin aikaa saadakseni orin pään alas. Sujautin riimun paikoilleen ja kiinnitin punaisela riimunnarulla Rokin karsinaansa.
Otin pääharjan ja aloin harjata Rokin päät, vaikka se hieman välttelikin harjaa, minkä pystyi. Pään karvat kiiltelivät ja laitoin pääharjan pois. Otin tilalle pölyharjan ja aloin harjata Rokin kylkeä. Pölyä leijui karsinassa jonkin aikaa harjatessani itsepäistä Rokia, joka piti kiinni perinteistään kiusata hoitajaansa.
Kun sitten sain pölyt harjattua ja otin pehmeänharjan ilmestyi Vili melkein naamani eteen.
"Mitä SÄ täällä teet?" sylkäisin sanat pojan naamaan tulsituen hieman. Käänsin tuolle selkäni ja jatkoin Rokin harjaamista.

Jatkuu pian!

Vastaus:

Saat tästä 70 V€. =)

Nyt oli aikasta paljon kirjoitusvirheitä, mutta eips haittaa (;
Hmm? Äääääähh, en keksi mitään enempää kommentoitavaa! :'''''D

Nimi: Anniih :3

15.02.2011 20:12
Juu kai voin antaa kun miun talli palasi xD ( aika lyhyt aika oli loppaukses ) Mut se on kesken sinne tulee uusii juttui tai jotai ehk ja sit uus grafiikka josnka itse söhersin xD... Ja se on ehkä vasta ensi viikolla valmis.. Mut miksi et vastannut miun hoitsutarinaan että paljonko sain rahaa? :O

Vastaus:

Ok, toivon että sivuistasi tulee SUPERHIENOT ~<3
Heiss, tässä ossassa voisi ehkä olla sinullekkin joku kiva graffa --> www.chibi97kopiosivu.suntuubi.com
Hö? En huomannut koko tarinaa... *lehahtaa punaiseksi*

Nimi: Anniih :3

15.02.2011 13:41
Vielä+ Hei siis lähetänks sulle postilla mun schleich hepa!?  En oikee älynny vai annanka vaa kuvan ja sit sie laitat sen tänne tiedot yms?

Vastaus:

Ei, et tietenkään lähetä postissa sitä minulle!!
Jos vaan viittisit lisätä esim. sivuillesi sen kuvan/kuvia joksikin aikaa, nii ottasin ne tänne =)

Tämähän on nimittäin VIRTUAALItalli (:

Nimi: Anniih :3

15.02.2011 07:48
Juu mut jos se talli palaa takasin elikkäs niinkuin tos alla lukee, niin voiko se silti olla mun talliilla ku oon vähä taukki Kun en älyy voiks se vai eikö voi ... (siis puhuin Berrystä ? xD Mut voisin khyl antaa sen mut niinku jos mun talli palaa takas nii voiks se sit niiku tulla miun tallille takas?

Vastaus:

Joo, tottakai (;
Se olisi täällä sinun omistamanasi, päättäisit itse, että onko se tuntikäytössä yms yms. =)

Nimi: Anniih :3

14.02.2011 18:00
Mut!!! Huom huom huom ( Tuulientien-talli saattaa palata takaisin koska saatan hieman tässä välissä paranella sitä!)  Se tulee ehkä takasin joskus ensikuun alussa tai tämänkuun lopussa.

Vastaus:

*phuuh, phuuh...*
Toivoo <3

Nimi: Anniih :3

14.02.2011 17:48
Tulin tallille oli virkistävä -19 asteen pakkas-aamu. Minä kävelin talliin sisään. Siellä oli Tania ja Silja ja muut. Mutta ei tällä kertaa Saaraa. (Onneksi) totesin mielessäni ja hain Pepen riimun ja päitset. Sitten menin Pepen luo laitoin ne Pepelle ja hain harjapakin. Harjasin Pepeä ja samalla vilkuilin ja kuuntelin muiden tyttöjen sepitystä. Kun olin harjannut hain satulan ja suitset. Kun olin menossa satulahuoneeseen Tania kysyi 'Ooksä hullu! Meet näin kylmällä ulos pakkasee?' Minä sanoin:- No ei siellä kylmä ole on kylmempiäkin päiviä ollut!. Ja menin satulahuoneeseen. Kun tulin sieltä Tania mulkkasi ärsyttävästi toivottavasti Saara ei ollut 'aivopessyt' sitä. Sitten menin Pepen luo ja laitoin sille satulan ja sitten suitset, ja otin riimun ja päitset pois. Talutin Pepeä käytävässä ja muut tölläsi perääni. Minä pamautin mennessäni oven kiinni ja huokasin. Nousin sitten selkään ja lähdimme käyntiin. Hengitykseni höyrysi koska oli niin kylmä. Pepe katseli ilmaa, lintuja ja puita. Sitten käännyimme kentälle, avasin Pepen selästä portin ja meninmme kentälle. Kentällä nostimme raviin ja siitä melkein heti vasempaanlaukkaan. Pepe kiiti kylmässä ilmassa suurilla harppauksillaan.

Minä olin iloinen Pepe oli vain niin hulvaton! Pepen kanssa oli hauska viettää aikaa missä ja milloin vain. Sitten siirsimme raviin oli kylmä ja nousin Pepen selästä. Talutin sitä kohti tallia kunnes sininen mazda pöllähti pihaan. Sen sisältä asteli Saara joka katsoi minua halveksivasti hän oli saanut uuden poikaystävän, ratsastustakin ja kiiltävän uuden raipan. Huoh, huokaisin ja menin Saaran jälkeen talliin. Tania juoksi heti Saaran luo ja kaikki ihastelivat hänen uusia tarvikkeitaansa. Minä vein Pepen karsinaan ja annoin sille pusun pyysin Taniaa puhdistamaan sen satulan mutta hän sanoi:- En mä sua auta tee omat juttus yksinää! Minä lannistuin, eikä minulla ollut yhtään ystävää tallilla mietin. Sitten puhdistin itse satulan ja otin suitset pois. Sitten suljin karsinan ja vein satulahuoneeseen varusteet siellä oli Saara, Tania ja suuri väki joukko jotka kuuntelivat Saaran sepityksiä siitä miten hän tapasi uuden poikaystävänsä. Minä huokasin ja menin Sannan luo Sannan mässäili heinää ja katsoi minua. Minä silitin sen turpaa ja lausuin hiljaa, Saara on elvis hän kerää huomiota tavaroillaan. Silloin Sanna nyökäytti päätään kuin olisi ymmärtänyt ja miettinyt samaa. Minä tirskahdin ja silitn Sannaa.

Sitten en ehtinyt hoitaa Sannaa enempää kun Joonas asteli sisään talliin. Minä juoksin hänen luo ja halasin häntä ja huusin 'hyvää ystävänpäivää!' Joonas tölläsi minua silmät pyöreinä ja rutisti minua kunnolla ja sanoi saman. Minä punastuin ja kerroin miten Saara elvisteli tavaroillaan. Joonas naurahti ja meni Pepen karsinan luo minä kysyin aiotko ratsastaa sillä, Joonas sanoi joo jos sulle käy, minä sanoin joo tottakai eihän se mun oma oo! Ja Joonas rupesi varustamaan sitä. Pian Pepe oli valmis ja minä, Pepe ja Joonas lähdettiin yhdessä kentälle päin. Joonas nousi Pepen selkään ja näytti hyvältä siellä minä istuuduin penkille ja katsoin kuinka Joonas käsitteli Pepeä hyvin. Sitten huusin voi ei! Mun pitää mennä bussi tulee koht. Joonas sanoi 'mä hoidan Pepen huolellisesti älä siit huoli'. Minä sanoin 'ok ja kiitti tuhannesti'. Ja juoksin bussiin siellä keksin Saaralle uuden nimen 'Saara Presley' koska hän elvisteli ja oli itsepäinen p*s** Joten tuo nimi olikin juuri paikallaan! Mietin ja naurahdin päälle. Loppu! Joo aikas lyhyt..

Vastaus:

Saat tästä 70 V€. =)

Hienoa, mutta olisi voinut olla yksityiskohtaisempi... 'Saara presley' oli loistokeksintö ;'D
Joo, ja hegästyin aika lailla lukiessa, nyt pilkkuarmeija käyttöön tack <3 (;

Nimi: Anniih :3

14.02.2011 17:22
Ok tajusin jotenkii.. Muuten kirjotan sen nyt tähän suoraan --> Tuulientien-Talli loppaa!!! Se on ns.surullista vaikka siellä oli kävijöitä yms. niin silti se lopetti Mutta! Aina tietenkin käyn täällä! Vaikka tallini lopetti niin ei tarkoita että lopettaisin täällä!

Vastaus:

EI... EI... EIIIHHH!!!
D""";
Byäähh... Nyyhh... Niisk... Julmaa, mutta ymmärrän siltikkin... Ja toisaalta en... D""";
NYYH.
Ihan talli, suru tulleepi ~<3
Mutta heeihh, Anniih :3, LUE TÄMÄ KILTTII!!!!
Saisinko/voisinko ottaa Berryn tänne yksriksi?? Minä maksaisin viulut, haluaisin niiiiin kovasti sen tänne yksäriksi...
Sen kanssa oli niin ihana viettää onnellisia hetkiä... D':
Vastaathan pian, pliis <3

Nimi: Anniih :3

13.02.2011 09:15

Ööm miten se kisa tehdään eli kirjoitanko siitä tarinan vai mitä? Voisin osallistua estekisoihin jos ensin kerrot miten :> Joo en tienny minne laittasin tän :s Mut kirjotan ehkä tänään hoitotarinan on ollut taas kiireitä

Vastaus:

Siis, siitä ei tarvitse kirjoittaa tarinoita tai mitään; se on, siis, ööhh, ihan vaan kisa (;
Näin osallistua; valitset luokan, mihin haluat osallistua, ja kerrot pyydetyt tiedot sitten sinne Osallistumisviekkuun. Saat osallistua joko hoitsullasi/oman tallisi hepalla, tai jollakulla muulla tallini hepalla, tai ihan miten vaan. (;
Kertoile, jos osallistut hoitsullasi/tallin muilla hepoilla... ;D
Arvon tulokset Arvontakoneella, linkitän ne sivut tänne ihan pikapikaa. =)

Nimi: EenyMeeny

13.02.2011 08:24
JATKUU...
Huomasin että Oskussa oli jotain outoa. Sen jalassa oli ihme patti ihan ihme kohdassa. Tulin alas selästä ja tunnustelin pattia. Osku nosti jalkaa ja hirnahti kimeästi. Patti oli siis kipeä. Talutin Oskun takaisin talliin. Riisuin siltä varusteet ja menin kysymään tallin ylläpitäjältä apua.
- Oskulla on jokin patti jalassa, ihan ihme paikassa, selostin.
- Hmm... Minä tulen katsomaan sitä, vastasi ylläpitäjä.
Menimme Oskun karsinaan ja ylläpitäjä tutki Oskun jalkaa.
- Jokin on raapaissut sitä ja veri on keertynyt tuohon patiksi. Haen tuolta yhden ruiskun ja otetaan veri pois. Ylläpiätäjä lähti etsimään ruiskua. Hän tuli ja toi mukanaan ruiskun ja pientä puudutus ainetta.
- Pärjäätkö Osku hetken kolmella jalalla jooko? Kysyin siltä. Osku hörähti. Ylläpitäjä ruiskutti puudutus ainetta patin sivuille. Hän tunnusteli pattia mutta Osku ei reagoinut mitään. Hän työnsi piikin patin keskelle ja veti narusta. Ruiskun sisälle tuli verta ja patti alkoi pienentyä.
On kulunut puoli tuntia ja Oskun pitää olla sisällä koska sille laitettiin side ettei veri vuotaisi ulo siitä. Sain kuitenkin talutella Oskua hitusen piha maalla mutta en saanut ratsastaa. Laitoin Oskulle riimun ja riimunarun ja lähdin taluttamaan sitä pihalle. Osku innostui pihalla olemisesta ja yritti lähteä raviin.
- Ei OSku, sinulla on vielä tuo side! Toruin sitä.
Osku rauhoittui mukavasti. Talutin OSkua vielä vähän pihalla ja vein sen takaisin karsinaan. Hain sille porkkainoita ja leipää. Sitten söin omat evääni. Vein OSkun satulointi paikalle ja jätin siihen. Hain kottikärryn ja talikon. Otin kaikki lantakikkareet pois sen karsinasta ja vainhdoin heinät ja veden. Laitoin Oskun karsinaan ja vein lannat lantalaan. Tallille tuli joku hienostunut nainen joka tuli katsomaaan Oskua ihaillen.
- Paljon tarjoatte tästä hevosesta? Nainen kysyi yllätäen.
- En mitään olen vain Oskun hoitaja en muuta. Mutta kuka te olette? Hämmästelin.
- Olen neiti McDella, tulen englannista ja tahtoisin tyttärelleni juuri tuon hevosen.
- Minä en voi sitä antaa, olen pahoillani ja luulen ettei kukaan muukaan.
- Voi harmi, tuo on niin mukava hevonen että se kelpaisi vaikka koirankin suuhun, siis minun tyttärelleni talliin.
Tuo McDella alkoi epäillyttää minua. Koiran suuhun? Se aikoi siis tehdä näistä hevosista makkaraa?! Pyysin naista lähtemään ja hän lähti. Menin puhumaan ylläpitäjälle joka ilokseni kertoi että nainen on vain naapuri jok ei voi sietää hevosia ja on tullut samoilla mielillä useamman kerran. No sitten voinkin mennä huoletta kotiin koska kello olikin jo seitsemän. Hyvästelin Oskun ja lähdin bussi asemalle.

Vastaus:

Saat tästä 80 V€. =)

Hihhei, neiti McDella aiheutti minussa naurukohtauksen; "se kelpaisi vaikka koiran suuhun"!
*reps*
Enkä sano tuota pahalla, vaan minusta huumori on eerittäin hyvä homma! <3
Paitsi että "Paljonko tarjoatte hevosesta" -silloinhan nainen kysyy, että "Paljonko aiotte maksaa tästä hevosesta"? Naisen olisi pitänyt varmaankin sanoa näin; "Paljnoko pyydätte tuosta hvosesta"? (;

Nimi: Laura

12.02.2011 22:36
Ja hoitotarinaoita jälleen!!:

Heräsin aamulla ja katsoin kelloa. -'Kaksitoista yli yksi!!'' huusin itselleni.
JUoksin alakertaan ja takaisin ylös. Puin nopesti. Menin takaisin alakertaan ja lähdin kotoa. KUn olin perillä tallissa ehdin täpärällä tallille.
Astuin tallin sisälle ja menin Cindyn karsinalle. Otin harjapakista harjan ja aloin harjata Cindyä. Siinä meni jotain 3minuuttia ennen kuin oltiin kavioiden parissa.
Nostin Cindyn jalan ja otin kaviot. Sen kaiken jälkeen hain suitset. Tulin takaisin Cindyn karsinalle ja laitoin suitset Cuindyn päähän. KUn olin laittanut talutin Cindyn kentälle ja nousin selkään. Kävelin hieman kentällä ja sitten otin ohjia. Siirryin Cindyn kanssa raviin ja yhtäkkiä Cindy pelästyi jotakin ja teki napakkaan sivu pukin. Ja tietty lensin selästä. Nousin takaisn ja pohdin hetken...
-'No, ei se varmaan mitään pelästyny' sanoin itsekseen.
Jatkoimme ravissa uralla ja taas Cindy teki sivupukin ja laukkasi kentän porttia kohti. Portti oli lukossa joten se ei päässyt pois kentältä.
-'Nyt on jotain vialla,mutta mitä?.Pohdin itsekseen.
Nousin taas jälleen selkään, ja tajusin mistä se pelästyi. Se pelästyi sitä musta pukuista hiipparia joka hiipii puskassa. -yllätetään se Cindy ,eks tehäkki niin?Sanoin Cindylle.
-'Hörh'Cindy vastasi.
Menimme puskan viereen. Mutta hiippari oli hävinnyt.
Kävelimme pellolle vähän laukkailemaan. Nostin pehmeän laukan ja laukkasimme pitkin leveää peltoa. Pysäytin Cindyn ja katsoin kelloa: 13:45. -'No mennään kohta tallille päin. Sanoin itselleni.
Kun palasimme tallille se hiippari seisoi tallin oven edessä. Nousin selästä ja talutin hiipparin ohi. Hiippari ei tehnyt mitään kunnes tapahtui hirveä asia:! Se läimäytti täysiä Cindyn lautasille raipalla että se syöksyi ihan tallin peräimmälle paikalle. Kävelin hitaasti Cindyn luo, katsoin Cindyn lautaselle. -'Apua!'. kiljaisin.
-'Nyt täytyy soittaa poliisi sekä eläin lääkäri. Mutta kun olin soittamassa poliisille se hiippari otti puhelimeni ja heitti tallin käytävälle ja talloi sen. Kyyneleet valuivat poskien päällä. Pyysin hoitajilta lainata mutta kenelläkään ei ollut puhelinta mukana tai akku oli loppu. Ajattelin että tämä on ohi.. Cindy viedään makkara tehtaalle, ajattelin. Itkin ihiljaa kunnes edessä oli poliisi joka piteli hiippari kädestä jolla oli käsi raudat päällä. Olo tuli vähän helpottuneeksi kunnes tajusin että Cindyä piti auttaa ei minua. No kappas eläin lääkäri oli saapunut ilman soittoa. Se vei sen eläinkliniikalle ja parin päivän kuluttua se tuli takaisin. Maksoin minun V€ rahat ja vein Cindyn karsinaan. Laitoin loimen Cindyn päälle ja oli tallilla hyvin kauan. Hetken kuluttua isäni tuli uuden puhelimen kanssa talliille. Se antoi varovasti sen minulle ja sanoi:-'Pidä hyvää huolta siitä' Isäni sanoi. NYökkäsin ja otin vastaan puhelimen jonka isäni toi. Katsoin kelloa: Ohhoh! 16:23! Nyt pitää lähteä!
Annoin ihanan pusun Cindylle ja annoin kaurat,heinät, porkkanoita,yhden puolikkaan omenan ja laitoin uuden veden. Ja lähdin tallilta!

Loppu!<3
Eikö ollutikin jännittävä

Vastaus:

Saat tästä 30 V€. =)

Anteeksi, en vain voinut antaa enempää... Pohja on hyvä, hienoa <3
Mutta tuo hiippari ei vaikuttanut oikein todelliselta, ja öhh, loppua kohden tarina vähän mössöytyi... Kannattaa kirjoittaa ns. "tosielämän" taphtumia, mutta toki voi joskus laittaa enemmänkin jännitystä peliin. =)

Nimi: EenyMeeny

12.02.2011 17:20
Kello oli kolme kun saavuin seuraavan kerran tallille. Osku odotti karsinassa ja hörisi minut nähdessään ja kertoi ruumiin kielellään että se oli loukkaantunut. Varmaan siitä kun en tullut ajallani. Harjasin Oskun ja laitoin sille varusteet. Talutin Oskun maneesiin. Maneesissa oli puomeja. Nousin selkään ja kiristin satula vyön ja säädin jalustimet.
JATKUU...

Vastaus:

Saat tästä 20 V€. =)

Yksityiskohtia lisää, tack! O:

Nimi: EenyMeeny

12.02.2011 08:56
Oli aurinkoinen päivä. Minulla oli kaksi kaveriani mukana. Olin soittanut tallin pitäjälle edellispäivänä ja kysynyt hevosia vuokraksi. Hän oli suostunut. Menin OSkun karsinaan ja ystäväni ottivat omat heppansa. Annoimme niille leipää ja supattelimme toisillemme samalla kun harjasimme hevosia. Osku tykkäsi kun halailin sitä ja suuotin sen silkin pehmeää turpaa. Pian Osku ja muut hevoset kiilsivät. Haimme varusteet ja satuloimme hevoset. Laitoin eväs repun selkääni koska aijoimme pysähtyä matkalla syömään. Ulkona oli todella ihana sää. Nousimme ratsaille ja lähdimme kävelemään kohti metsää. Metsässä lumi kimmelsi ja puiden oksilta tippui lunta joskus niskaamme.
(Päämäärässä
Olimme pysähtyneet pienen ravi ja laukka pätkän jälkeen aukealle alueelle. Sidoimme hevoset puuhun ja laitoimme niille heinää. Heinät olimme kuljettaneet kahdessa toisessa repussa. Teimme nuotion ja laitoimme retki patjan takalistojemme alle lämmikeeksi. Ystäväni veivät hevosille porkkanoita samalla kun pidin nuotion tulen yllä. Nuotioon oli tullut kaunis hiillos. Nyt otimme repusta makkarat ja aloimme paistaa niitä. Pian söimme ne ja lähdimme kohti tallia.
(Tallilla)
Ystävieni oli pitänyt lähteä mutta minä jäin vielä tallille. Harjasin Oskua ja annoin sille rehuja ja heinää. Lakaisin tallin lattiaa. Mutta turha toivo! Koko ajan jostain tuli vain lisää pölyä tai puruja. Osku oli syönyt joten vein sen loimitettuna tarhaan. Hain lapion, talikon ja kottikärryt. Otin lantakikkareet pois karsinasta ja kuskasin ne lantalaan. Sitten otin vanhat ja märät purut pois ja vainhdoin uudet ja kuivat tilalle. Huhhu. Oli ollut siinäkin urakaa totesin samalla kun venyttelin selkääni. Hain Oskun karsinaan ja se nautti siitä kun sillä oli nyt puhdas karsina. Vainhdoin vedet ja laitoin sille ilta heinät. Kello oli jo sen veran että kotona minua odottaisi jo ruoka. Annoin Oskulle suukon ja halin ja lähdin bussi pysäkkiä kohti.

Vastaus:

Saat tästä 60 V€. =)

Hienoa, pituutta tarinaan tuli lisää... Yksityiskohtia vaan vieläkin lisää, tack <3

Nimi: EenyMeeny

11.02.2011 16:14
Tulin tallille aamulla. Osku odotti minua karsinassa. Olin edellis päivänä käynyt katsomassa sitä ja ystävystyimme heti. Osku hörisi munit nähdessään.
- Hei Osku, sanoin sille. Silitin Oskun sileää turpaa ja se tuuppaisi minua hellästi. Hain harjapakin ja aloin harjata Oskua. Osku nautti harjaamisesta paljon. Oskun ihana talvikarva ihan kiilsi harjauksen jälkeen. Hain Oskun satulan ja suitset satulahuoneesta. Laiton ne Oskun päälle. Osku innostui heti näkemästään. Talutin Oskun lumiselle kentälle jonne oli kolattu rata koko kentän ympäri. Nousin selkään, kiristin satulavyötä ja säädin jalustimet. Kävelimme pitkin ohjin 5 minuuttia ja sitten lyhensin ohjat ja nostin Oskulla kevyen ravin. Ravasimme n. 5-10 minuuttia ja istuin harjoitusraviin ja suunnittelin laukan nostoa. Annoin Oskulle pohkeita kulman jälkeen ja Osku lähti reippaaseen mutta rauhalliseen laukkaan. Laukka keinutti minua ja Oskua aina vain eteen päin. Voi miten ihana Oskun laukka olikaan!
(20. min later)
Olimme Oskun kanssa molemmat hitusen väsyneitä kun otin Oskulta varusteita pois. Vein Oskun tarhaan lepäämään ja syömään heinää. Hain reippaasti kottikärryt ja talikon. Oli karsinan vuoro. Otin tänään vain lantakikkareet pois ja vaihdoin heinät ja veden. Itse söin välipalaa ja hain Oskun tarhasta. Voi ei!!! Oli aika lähteä kotiin. Hyvästelin Oskun ja lähdin kiireen vilkkaa kohti bussi pysäkkiä.

Vastaus:

Saat tästä 60 V€. =)

Hyvä pohja, pidin; yksityiskohtia voisit vaan vähän lisäillä =)

Nimi: Sussu

10.02.2011 20:00
Eilisen tarina.

Riensin tallille juoksujalkaa koulun jälkeen, vaikkajopollani olinkin tullut. No, joka tapauksessa ryntäsin sisälle ja Ginnyn karsinaan.
"Arvaappa mitä?" kysyin innostuneena silittäen tammaa. "Saan ihka oman hevosen, uskotko sitä?"
Olin lähellä kiljua onnesta, mutta hillitsin itseni hevosten tähden ja astuin ulos karsinasta. Hain harjapakin ja harjasin Ginnyn kehon ja putsasin kaviot.
Silittelin sitä tovin antaen sille mussutettavaksi porkkanan ja moikkasin ohikulkevaa Henniä, joka jäi jututtamaan joksikin aikaa.
Kun hän oli mennyt taputin Ginnyn kaulaa ja lähdin kävelemään Rokin karsinalle.
Olivat koulussa hieman ihmetelleet kun Tomi oi pyytänyt minua syrjään jutellakseen hetken, kun yleensä se ois kiusannu mua Vilin kaa, mut oltiin sovittu et mentäis kentälle ja opettaisin Tomia hieman ratsastamaan.
"Näytät nätiltä hevosen selässä." se oli sanonu punastuen ja nuarahdin ajatukselle.
Otin riimun, jonka sujautin Rokin suureen päähän ja kiinnitin ihanan tumman orin karsinaansa. Otin pääharjan ja aloin harjata päätä, vaikka ori panikin vastaan. Sitten harjasin pölyharjalla pölyjä pois, huitoen niitä itseni luota kun ne pölisivät ilmassa. Harjatessani sen jalkoja pehmeällä harjalla nosti ori jalkansa ilmaan ja veti sen pois luotani.
"Hupsu hevonen!" naurahdin ja harjasin jalatkin loppuun. Puhdistin vielä kaviot ja nousin juuri seisomaan kun Tomi saapui Rokin karsinalle.
"Tulithan. Ehdin jo harjata Ginnyn, mutta sinä saat satuloida sen." totesin irrottaen riimunnarun ja taluttaen Rokin ulos karsinasta. Vein sen satulointipaikalle ja Tomin työnsin Ginnyn karsinaan kun poika alkoi epäröidä.
"Entä jos se puree minua tai talloo jalkoihinsa?" hän kysyi peloissaan katsellen Ginnyn lempeitä silmiä.
"Älä hössötä. Selaista käy vain leffoissa ja kirjoissa." sanoin tunkien riimunnarun pojan käteen. "Laitat sen vain tuohon kiinni ja Ginny seuraa sinua kun kävelet. Muista pitä riimunnarusta kiinni!"
Talutimme Ginnyn myös satulointipaikalle vaikka Tomi päröikin jonkin verran, mutta hän rentoutui saatuaan riimunnarun pois käsistään ja kun Ginny oli sidottu kiinni.
"Nyt haetaan varusteet." Ohjasin Tomin satulahuoneeseen ja näytin pojalle Ginyn satulan ja suitsien paikat.
"Ei se varmaan Henniä haittaa jos sinä ratsastat muutaman kerran Ginnyllä kanssani." totesin hymyillen työntäessäni satulan ja suitset pojan syliin ja ottaen itse Rokin varusteet. "Tule."
Satulointipaikalla nostin painavan satulan helposti Rokin selkään ja kiristin vyötä hieman, mutta Tomilla oli enemmän vaikeuksia.
"Näin." naurahdin janostin satulan selkään. "Kiristä sinä vyö, mutta älä liian tiukalle." ohjeistin ja saimme hevosten varusteet päälle. Suitsienkin kanssa Ginny pelleili nostaen päänsä ylös. Saimme kuitenkin nekin ja talutimme hevoset ulos, jolloin Tomi taas rupesi hermoilemaan.
"Ota iisisti." sanoin ja menimme kentälle. Nostin ensin Tomin selkään ja nousin sitten Rokin selkään.
Annoin Tomin aluksi totutella hevoseen kun itse menin käyntiä Rokilla ja nautin sen seläsä olosta. Ihailin orin liikkeitä ja juttelin sille hiljaisella äänellä, kehuen sitä silloin tällöin. Sitten nostin raviin ja neuvoin Tomille miten se tehdään. Opetin pojalle kaikenlaista itse ravaillessani ympyröitä ja keventäen pompottavan ravin tahdissa. Hymyillen taputin Rokin kaulaa ja pyysin sitä laukkaan. Laukkasimme jonkin aikaa mutkia ja kiemuroita Rokin kanssa, koska Tomi ei tahtonut ja jäähdyttelimme lopuksi hevosia taluttelemalla niitä ympäri kenttää.
Veimme ne sisälletalliin, riisuimme varusteet ja talutimme ne karsinoihin.
Näytin Tomille miten hevonen harjataan jamenin itse harjaamaan Rokia. Varmistin kuitenkin että karsinan ovi oli kiinni jotta Ginny ei karkaisi Tomilta ja keeskityin täysin Rokiin.
Harjasin sen jokapuolelta kiiltäväksi ja hieroinkin sitä hetken ennen kuin annoin sille porkkanan, tarkistin juoma-automaatin ja lähdin takaisin Ginnyn karsinalle.
"Hei kulta." sanoin tammalle silittäen sen turpaa ja viimeistelin Tomin työn, saaden Ginnyn hetkessä loistamaan.
"Haetaan vielä ruoat ja lähetään." totesin hymyillen ja lähdin rehuvarastolle. Annostelin ruoat kummallekkin ja veimme annokset hevosille. Sitten hyvästelin ne, toivotin kauniita unia ja lähdimme ulos.
"Olet mestari hevosten käsittelyssä." Tomi huokaisi pyörältään.
"Hanki oma hoitsu jos se niin kiinnostaa." naurahdin ja lähdin pyöräilemään kotiin.

Jo, kirjoittamisesta on kokemusta. Siksi vähän pitkänlaisia nää tarinat. Mut sori ku tä keskitty vähän vähemmän hevosiin. Seuraavasta tulee parempi.

Vastaus:

Saat tästä 80 V€. =)

Joo, huomaan, että kirjoittamisesta on kokemusta/tykkäät kirjoittamisesta (;
Se ei haittaa, päinvastoin! <3
Muutamia huolellisuusvirheitä, mutta äsh! Mitäpä väliä nyt niillä =)
Joo, eips haittaa, vaihtelu virkistää ;-)

Nimi: Anni

09.02.2011 14:27
Lunta satoi ja raahasin luistimia sisälle. En meinannut saada ovea auki, sillä sormeni oli jäässä. Söin leivän ja laitoin ratsastusvaatteet päälleni. Lähdin kävelemään tallille päin ja huomasin, että minua jännittää kamalasti. Entä jos tipun tai jos se purasee. Chibi oli kyllä sanonut, että Harry on mitä kilttein hoitaessa. Ainahan uuden hevosen kohtaaminen jänskättää. Tulin tallille. Avasin oven ja pujahdin sisälle. Menin toimistoon jossa Chibi oli.
-Moi! Tulin nyt hoitamaan Harrya. Sanoin hiljaa.
-Joo, moi. Harry on laitumella. Chibi vastasi. Lähdin käppäilemään tarhoja kohti. Näin monia hevosia jotka kohottivat päätään. Sitten näin sen:Harryn! Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Aivan uskomattoman ihana palomino ori kurkisti uteliaana puun takaa. Nappasin riimun ja riimunarun. Menin sähkölangan ali ja kävelin Harryn luo. Voi luoja miten ihana ori oli. Siellä se käveli luokseni. Laitoin riimun Harrylle ja otin sen kiinni. Silitin ja juttelin sille. Talutin Harryn talliin ja sidoin sen kiinni. Etsin harjat. Kävin harjaamaan Harrya. Putsasin pojan kaviotkin. Voi että kun Harry oli ihana. Vein harjat paikoilleen. Kävin irrottamassa Harryn ja talutin sitä karsinaan. Käänsin oriin ja otin päitset pois. Laitoin oven huolellisesti kiinni. Silitin Harrya vielä. Menin sanomaan Chibille että en ratsastanut vielä ja toisekseen Harry oli ihana. Lähdin kävelemään kotiin päin. Kuulin kuinka Harry hirnahti minulle. Illalla kerroin äitilleni, että Lempilan talli on Best paikka. Menen huomennakin ja ratsastan Harrylla!

Vastaus:

Saat tästä 60 V€. =)

Lupaava alku, enteilee hyvää! =D
Hiean pituutta, mutta näinhän se menee; Ei se määrä, vaan se laatu! =)

Nimi: Sussu

08.02.2011 21:57
Etsin avaimen käsiini repustani ja aukaisin oven, kiiruhtaen sisälle. Ketään ei ollut vielä kotona, joten saisin tehdä läksyt rauhassa ja ehtisin ajoissa tallille. Jätin keittiöön läksykirjojen viereen lapun, jossa kerroin menneeni tallille ja tulevani myöhemmin. Kiiruhdin yläkertaan ja vaihdoin nopeasti ylleni mustat ratsastushousut, harmaan pitkähihaisen ja raidalliset ratsastusukat. Nappasin tallirepun huoneeni nurkasta, työnsin sinne pompulan, harjan, kypärän, chapsti ja raipan ja juoksin portaat alas. Tungin kännykkänikin reppuun ja nappasin sinne myös jääkaapista pari leipää, mandariinin ja mehupullon, jonka olin aamulla sinne laittanut. Eteisessä vedin jalkaani ratsastussaappaat, ylleni ratsastustakin ja käsiini ratsastushanskat. Vielä pipo päähän ja voisin lähteä pyöräilemään tallille.
Matka ei kauaa vienyt, kuten tavallista ja saavuin pian märänpäähäni. Kävelin tallin ovelle ja avasin sen, sulkien sen pian perässäni ettei pakkanen ehtisi sisään. Olin jälleen kerran unohtanut katsoa mittaria, joten en ollut varma kuinka paljon pakkasta ulkona oli, mutta kovin kylmä ei onneksi ollut.
Tänään urakoisin Ginnyn kanssa ja tallissa. Aloittaisin päivän käytävän lakaisulla. Kävin moikkaamassa Ginnyä ja annoin sille palan porkkanaa. Sitten hain harjan ja aloin lakaista käytävää kunnes se oli suurin piirtein puhdas. Olin jo tuhlannut näköjään kymmenen minuuttia ajastani, mutta aivan sama. Seuraavaksi nimittäin siivoaisin Ginnyn ja Rokin karsinat. Talutin ensin Ginnyn satulointipaikalle ja siivosin sen karsinan ja sitten vein Rokin sinne ja tein saman sen karsinalle.
Samalla kun Rokilla oli riimu päässään hain sen harjapakin, kiinnitin orin karsinaansa ja aloin harjata sitä. Kevyin ja rennoin vedoin harjasin aluksi pään, sitten pölyharjalla aluksi kaula, sitten kyljet, eutjalat ja takajalat ja tietenkin myös mahan. Otin pehmeän harjan ja tein samat toimenpiteet kunnes ori kiilteli. Vielä kaviot puhdistin ja katselin Rokia hetken tyytyväisenä. Ihmettelin samlla miksi olin nähnyt niin paljon vaivaa kun veisin sen kuitenkin ulos laitumelle riehumaan. Naurahdin ja talutin sen ulos, päästäen laitumelle ja katsoin jonkin aikaa sen laukaamista ja ravaamista ennen kuin palasin takaisin talliin.
Kiinnitin Ginnyn karsinaansa vetosolmulla vaikka tiesin sen käyttäytyvän hyvin ja aloin harjata sen valkoista päätä. Ruskeilla silmillään se tapitti minua harjatessani sen kummallakin harjallani ja puhdistaessani sen kaviot.
"Hyvä on, hyvä on." sanoin lopulta ja annoin sille uuden porkkanan rouskuteltavaksi. Hain sen satulan ja suitset harjapaikalle ja vein Ginyn sinne vasta sen jälkeen.
Nostin satulan tamman ruskealle selälle ja kiristin vyön eikä Ginny temppuillut yhtään. Silittelin sen kaulaa hetken ennen kuin vedin riimun kaulalle ja laitoin suitset sen päähän ja kiristin hihnat sopiviksi. Irrotin riimun, talutin Ginnyn ulos ja nousin sen selkään.
Hetken seisoimme tallin seinustalla ennen kuin päätin, että menisimme reittiä joka johtaisi järvelle. Sitä lyhempää, jossa ei ollut haaroja.
Kuljimme rentoa käyntiä maastossa ja katselin kaunista luontoa valkoisessa vaipassaan. Olin tutknut hieman karttoja ja tiesin siis mihin tämä reitti veisi. Ei se liian pitkä ainakaan ollut. Myötäilin Ginnyn pehmeitä liikkeitä ja annoin sille hieman löysemmät ohat kuin normaalisti, mutta sitä se ei ainakaan haitannut.
Tiukensin otettani suitsista, annoin hieman pohkeita ja lähdimme lempeään raviin lumen pöllytessä pienesti Ginnyn kavioissa. Vauhti ei ollut pääasia, vaan keskityin suurimman osan ajasta siihen, että sain tuntuman ja Ginny tottelisi moiteettomasti. Jälleen kerran sain nauttia ihanasta ravista ilman häiriöitä, kunnes pyysin Ginnyä laukkaamaan. Katselin ohi vilahtelevia maisemia sivusilmällä, mutta pidin silti katseeni tiessä ja pian saavuimmekin järven rantaan.
Laskeuduin Ginnyn selästä ja silittelin sitä hetken ennen kuin käänsin katseeni järvelle. Veden pinta oli kuin peili ja astuessani ihan veden reunalle näinkin kuvani siitä. Mursin heikoin jään kenkäni kärjellä ja katselin kun se paksuni kauempana. Lunta oli siellä täällä jään päällä, mutta emme seisseet siinä kauan ihailemassa maisemia, vaan nousin takaisin selkään ja lämmittelimme hetken käynnissä ennen kuin pysin Ginnyn raviin ja matkamme takaisin tallille saattoi alkaa.
Ravasimme siihen asti kun olin nostanut aiemmin laukan ja samassa kohdassa nytkin pyysin tamman laukkaan. Kiisimme metsän läpi lumi pölisten allamme ja takanamme ja nuatin täysin siemauksin lumesta jota tuli kasvoilleni, sekä hevosesta joka allani laukkasi ja totteli minua moitteettomasti.
Hidastimme kuitenkin pian raviin ja siitä takaisin käyntiin ennen kuin saavuimme tallille ja parisataa metriä kävelin Ginnyn rinnalla taluttaen sen tallille.
Tallissa vein Ginnyn satulointipaikalle ja riisuin sen varusteet taluttaen sen karsinaansa. Aloin harjata sitä ja lopetettuani Ginnyllä kiilteli turkki kuin jää jonka järvellä olimme nähneet.
Putsasin vielä tyytyväisenä sen kaviot ja kampasin harjan ennen kuin jätin sen karsinaansa ja lähdin hakemaan Rokia laitumelta.
Tietenkin jouduin hieman suostuttelemaan oria ja se juoksuttikin minua jonkin verran, mutta mikään hevonen ei voi vastustaa omenan tuoksua, joten sillä tavoin sain sen houkuteltua luoskeni ja pääsin kiinnittämään riimunnarun sen riimuun. Lähdin taluttamaan sitä kohti porttia ja yllätyksekseni näin siellä Torpan.
"Mitä SÄ täällä teet?" kysyin pojalta hölmistyneenä tuon avatessa portin minulle ja sulkiessa sen perässäni.
"Kunhan tulin katselemaan." Torppa sanoi katsellen hetken Rokia. "Hallitset hyvin ton hevosen. Se on aika iso."
"No jaa, ei se niin vaikee oo." totesin kävellessämme tallipihan poikki kohti tallia.
"Vois luulla et se on kauheen voimakas." Torppa sanoi katselen maahan ja potkien kiviä. Ei Torppa tietenkään ollut sen oikea nimi, vaan se oli Tomi. Lempinimi tuli sen sukunimestä, Pinorppa, ja siihen vielä etunien T Pin-kohdan päälle niin sai Torpan.
"Joo, onhan se voimakas, mutta helppo hallita jos asian osaa." totesin emmekä jutelleet enää mitään ennen kuin olin päässyt karsinaan Rokin kanssa ja aloin harjata sitä. Se tapansa mukaan vältteli aluksi pääharjaa ja lopulta tuuppasi minut kumoon harjatessani sen takajalkoja pehmeällä harjalla. Tomi nauroi vähän, mutta katseli minua karsinan ovelta ja tarjoutui auttamaan. Pyysin vain kaviokoukkua ja että tuo pitäisi Rokia riiusta ettei se pääsisi taas tuuppimaan minua.
Saimme yhteistyöllä Rokin kuntoon nopeammin kuin minä olisin saanut sen yksin ja Tomi auttoi jopa Ginnyn varusteiden putsaamisessa.
"Mitä sinä haluat kun kerta näin innokkaasti mua autat?" kysyi tuolta kun varusteet oli paikoillaan ja seisoimme rehuvaraston edessä.
"Riittää ettet kerro muille mun olleen tallilla sua auttamassa." Tomi sanoi ja kantoi kanssani ruoat karsinoille. Varmistimme vielä että juoma-automaatit toimivat ennen kuin nappasin repun selkääni ja lähdin pyörälleni.
"Nähään huomenna koulussa." Tomi sanoi oman pyöränsä luota.
"Niin kai." totesin ja lähdin polkemaan pois. "Moikka." huikkasin vielä olkani yli ennen kuin katosin pyörineni päivineni mutkassa ja lähdin kotiin.

Tässä sit tämmönen vähän pitempi tarina. Se varmaan korvaa edellisen tarinan lyhyyden

Vastaus:

Saat tästä 90 V€. =)

Hywähywää (:
Osaat kuvailla tarinaa hyvin, mahtawaa - sinustahan on tulossa oikea kirjailija! ;D
Eikä se edellinen tarina edes lyhyt ollut... =) <3

Nimi: Sussu

08.02.2011 21:16
Olimme tavanneet Emmukan kanssa koulussa ja sopineet menevämme maastoon. Itse olin juuri saapunut paikalle ja odottelin Emmukankin saapuvan pian. Lähdin siis heti kohti Rokin karsinaa ja annoin sille ovelta porkkanan. Silittelin hetken sen turpaa kunnes kiiruhdin hakemaan varusteita.
Nappasin Rokin pään ja sujautin riimun sille, jotta sain sen sidottua kiinni karsinaansa ja pääsin harjaamaan sen ihanaa ruskeaa turkkia.
Yksi parhaista kohdista Rokin hoitajana oli sen tuottamat haasteet harjatessa. Joka kerta se keksi jotain uutta välttääkseen harjan ja tällä kertaa se siirsi päänsä puolelta toiselle estäen sen harjaamisen. Sain kuitenkin lopulta pään puhtaaksi ja saatoin vihdoin alkaa harjaamaan sen vartaloa.
Aluksi kevyesti pölyharjalla, jotta suurimmat osat pölyistä lähtisivät pois, sitten pehmeällä harjalla lian irrottamiseksi ja karvan siloittamiseksi. Lopuksi vielä kaviot puhtaiksi kaviokoukulla ja pitkän kamppailun jälkeen oli ori puhdas ja valmis maastoon.
Talutin sen satulointipaikalle jossa tapasin Emmukan ja Tinken. Moikkasin tuota ja sidoin Rokin kiinni, hakien sille satulan ja suitset. Nostin satulan selkään ja juttelimme leiristä Emmukan kanssa. Moikkaisn myös ohikulkevaa InuKiita, vaikken tuohon vielä ollut tutustunut sekä paria muuta uutta hoitajaa.
Kun oli satula saatu paikoilleen ja vyö oli kiristetty pääsin suitsien laittoon.
Tietenkin heti kun otin Rokin riimun kaulalle ori keksi nostaa päänsä kattoon ja Emmukka nauroi saatuaan ja Tinken laitettua.
"Nähdään ulkona." hän sanoi ja vilkutin tytölle, kunnes kaapasin Rokin ruskean kaulan ja vedin sitä niin voimakkaasti kuin saatoin ja sain kuin ihmeen kaupalla pään alas ja suitset päähän. Talutin Rokin ulos ja nuaroimme Emmukan kanssa asiaa noustessamme selkään.
Lähdimme kävelemään kohti reittiä, joka kaartaisi takaisin tallille ja kerroin siinä samalla oravasta, joka aina tiputti lumet niskoilleni. Tällöinkään en huomannut varjoa pensaissa,joka tarkkaili minua, mutta empä minä sinne oikein katsellut.
Nostimme jonkin ajan kuluttua raaviin ja ravasimme reipasta tahtia hangessa lumi hieman pöllyten hevosten kavioissa. Silitin Rokia ja keventelin hieman, ihaille maisemia.
Tarkkailin valppaasti kuitenkin myös oksia, jotta orva ei tiputtaisi lumia naamalleni. Ja siinä paha missä mainitaan, orava hyppäsi oksalle päälläni ja tiputti lumet päälleni. Ehdin kutienkin kallistaa päätäni, joten lumet tulivat vain kypärälleni. Pudistin päätä ja nauroimme jälleen Emmukan kanssa.
Vielä vähän matkaa ravasimme lumisella polulla ennen kuin päätimme pyytää hevoset laukkaan. Kumpikin totteli moitteettomasti ja hymyillen pidin katseeni edessä ja nautin jälleen kerran Rokin energiasta, joka antoi minullekkin voimaa. Sitä nimittäin tarvitsin pidätelläkseni oria, ettei se karkaisi käsistä.
"Taidat olla aika energinen tänään!" naurahdin ja silitin sen kaulaa.
Hidastimme vauhtia ja saapuisime pian tallille. Laskeuduimme hevosten selästä ja talutimme ne loppumatkan tallille. Riisuimme satulointipaikalla niiltä varusteet ja veimme ne karsinoihinsa, hyvästellen toisemme.
Karsinassa kävin läpi jälleen saman hoitorutiinin ja kun olin hoitanut Rokin siirryin GInnyn karsinaan. Annoin sille herkun ja höpötin sille kaikenlaista ennen kuin aloin harjata sen kaunista karvapeitettä.
Otin pääharjan, jolla sain pään oikein hehkumaan. Sitten pölyharjalla pölyjä pois, jotta karva hieman kiiltäisi. Hieroin sen lihaksia kumisualla, vaikkei se työtä ollutkaan paljon tehnyt. Tunnilla ehkä korkeintaan käynyt. Turrki vain sileäksi pehmeällä harjalla ja kaviot puhtaiksi kaviokoukulla. Silittelin tammaa kaulasta ja annoin sille porkkanaa. Tarkistin sen juoma-automaatin ja annostelin kumallekkin hevoselle ruokansa, tarkistaen myös Rokin juoma-automaatin.
Hyvästelin kummatkin ja lähdin pyöräilemään kotiin. Tänään en saanut olla kauan, jotta ehtisin tehdä myös läksyt, mutta huomenna olisin paljon pidempään.

Tässä maanantain tarina, oli hieman kire niin tuli vähän normaalia lyhyempi.

Vastaus:

Saat tästä 80 V€. =)

Ja pah, muka lyhyt! ;D Hyvän mittainen, ja se varjo luo juuri mukavasti pientä jännitystä... (;
Hahaa, tuo orava oli vallan mainio keksintö :"D

Nimi: InuKii

08.02.2011 18:09
Päätin tänään mennä tallille katsomaan Lenaa. ^^ Tuntuu jotenkin oudolta ja ulkopuoliselta.. Melkein kaikki muut tallilaiset katsovat minua vähän oudosti kun käyn siellä.. Eikä mulla ole vieläkään ketään kaveria tallilla.. Mutta mäpä en luovuta!! Entisellä tallilla mulla oli tosi hyvä ystävä. Mutta eikai sitä tarvii enää murehtia! Nyt ollaan uudella tallilla ja uudella asuin alueella!! Kuolussakaan ei kyllä vielä oo kavereita.. Murehdimpa mä nyt syvällisiä! Nyt keskitytään!

Hain Lenan tallista ja lähdimme vähän tutkimaan lähi maastoja. Hmm.. En tunne näitä alueita vielä hyvin mutta onneks mulla on hyvä suuntavaisto!! Äääh.. taas höpisin suuni ohi ja ihan omiani! Päätin taluttaa Lenaa hetken koska jalkojani paleli. Sepä olikin sitten tosi hyvä idea minulta!! Jouduin kahlaamaan nilkkojani myöten lumi hangessa. Koska mulla muka hyviä ideioita onkaan ollu? Ei juuri koskaan! Lena katsoi mua silmät pyöreinä kun tarvoin siinä lumihangessa ja senvaan sipsuttelu normaalisti. lena tökkäisi mua hellästi turvallaan ja nyökkäsi satulaan päin. –Okei, okei se taitaakin onnistua vähän paremmin kuin tämä.. sanoin hevoselle ja hyppäsin satulaan. Kun olin ratsastanut suurin pirtein 20 minuuttia, Lena rupesi pistämään hanttiin ja halusi mennä takaisin tallille. –Mikä sulle nyt tuli? kysyin Lenalta ja ohjasin sen jatkamaan matkaa. VIRHE! Olisi pitänyt mennä tkaisin tallille, koska kohta alkoi hirveä lumi myrsky!

JATKUU!

Vastaus:

Saat tästä 60 V€. =)

Ihan hyvä, mutta kirjoitusvirheitä voisit kokeilla korjailla... ;-)
Joo, ja yksityiskohtia, sekä huumoria; niitten avulla saat ihmeitä aikaan! =D
Hihii, pieni jännitys on aina paikallaan... ;-)

Nimi: Anniih :3

04.02.2011 21:31
Kirjottelen nyt tämmösen :33

Tänään menin pyörällä tallille koska halusin.. Hain Joponi pihalta lumihangesta ja eikun polkemaan! Tallilaukkuni heilui kun poljin kovaa. Lunta ei satanut eikä tuulenutkaan paljon ,mutta aurinko paistoi oli hyvä ilma!! Minä olin onnellinen. Sain nimittäin tietää että meidän omalle kotitallille (tuulientien-tallille) tulisi ylihuomenna uusia hevosia! Se oli kivaa erityisen kiwaa.. Poljin tuhatta ja sataa kunnes saavuin tallille. Tallilla oli juuri tunti menossa ,estetunti. Minä vilaisin hieman kunnes tyrkkäsin pyörän hankeen. Sitten juoksin kohti tallin-ovea. Tallissa tuli hiki siellä oli sen verran lämpimämpi kuin ulkona. Minä vein satulahuoneeseen ratsastuslaukkuni ja otin sieltä fleeceni ajattelin ettei ulkona kun talutan Sannaa niin tulisi kylmä. Sitten menin Sannan luo Sanna katsoi minua anelevin silmin että minulla olisi ollut herkkuja minä silitin sen päätä ja sanoin ' hupsu et joka päivä saa herkkuja '. Ja hain Sannan riimun ja päitset laitoin ne Sannalle ja lähdimme maastoon käveleksimään. Avasin tallin-oven ulkona ei ollut kylmä, minä mietin. Sitten lähdime matkaan. Laitoin uudet sini-kelta raidalliset lapaset käteeni. Sanna lönkötteli vierelläni kiltisti ja heilautteli päätään. Me meninmme hidasta vauhtia koska ei ollut kiire kello oli 13:15. Sanna katseli hölmistyneenä puita joiden oksilla oli lunta, minä taas mietin tästä että luminen metsä oli kuin talven-valtakunta. Minä vastasin kännykkääni jossa oli pirinä soitto-ääni. Samalla mietin että pitäisikö se vaihtaa.. Sitten vastasin sanoin:- Haloo? Sieltä kuului köhäys ja sitten joku sanoi:- Moi! Minä sanoin hiljaa:- Mooii... Ja puhelu katkesi kentät olivat huonot mietin kenen numero se voisi oll... Kunnes muistin tallipoika Joonaksen. Se hän oli annoin hänelle kerran nimittäin numeroni.. Sitten punastuin yksikseni ja Sanna katsoi minua taas hölmistyneenä.. Minä keroin Sannalle kuka Joonas oli ja lopuksi sanoin ' pidetään nämä jutut salassa koska nää on tyttöjen juttuja joooko Sanna' Ihankuin Sanna olisi nyökännyt, minä naurahdin ja sanoin Sannaa hupsuksi. Sitten käännyimme tallille päin.

Tallissa Joonas oli siellä ja hän huusi minulle:- Moi! Minä huusin:- Moi! ja kysyin:- Voisitko sä tuua Sannan harjapakin? Joonas sanoi:- Tottakai jos pieni Sanna prinsessa sitä kaipaa. Minä naurahdin ja sanoin Sannalle kuulitko. (kuin olisin ollut rakkaus höperö!) Sitten kun Joonas toi Sannan harjapakin niin harjailin Sannaa kun Joonas nojaili Sannan karsinan ovella ja kertoi hauskoja juttuja. Minä aina naureskelin niille. Sitten Joonas sanoi:- Sulla on kaunis nauru ääni! Ja minä punastuin ja kiitin ja vein nopeasti Sannan harjattuani Sannan harjapakin pois. Joonas oli sulkenut Sannan karsinan oven ja ottanut siltä riimun ja päitset pois. mietin mielessäni että hän oli kiltti.. Ja meni Pepen luo. Annoin Pepelle porkkanan ja silitin sitä. Se nuuhki kättäni sen lämpimällä turvalla ja katsoi niinkuin olisi halunnut kysyä olisiko lisää?!... ;D Minä naurahdin sille ja huusin senkin HÖPERÖ heppa! Pepe katsoi silmät pyöreinä ja minä pyytelin siltä anteeksi. Ja halasin sen paksua kaulaa.. Sitten menin sen karsinasta pois ja hain ratsastuslaukkuni ja laitoin takin päälleni ja menin ulos. Joonas oli siellä ja halasi minua minä menin punaiseksi ja sanoin äkkiä moikka! Ja kaivoin Joponi lumen alta esiin ja aloin polkea kotia kohti! Loppu! Juu sori kun kirjoitin taas tarinan mutta... Se oli aikas lyhykäinen ja outo :> Muttaa.. ;D

Vastaus:

Saat tästä 60 V€. =)

Ihan hyvä, hmm, yhdyssanoja voisit vaan korjailla ;3

Nimi: Sussu

04.02.2011 20:19
Tulin heti koulusta tallille käytyäni pikaisesti ensin kotona. Juoksin sisälle ja menin halaamaan Ginnyä.
"On ihana nähdä sinua!" huudahdin sille painaen kasvoni sen lämmintä kaulaa vasten.
Seisoin sen karsinassa silitellen Ginnyn karvaa kunnes astuin ulos, suljin oven ja lähdin satulahuoneeseen. Otin harjapakin nopeasti käteeni, sillä suunnittelin meneväni tänään maastoon Rokin kanssa ja ottaisin Ginnyn mukaan talutettavaksi. Vai menisinkö Ginnyllä ilman satulaa ja taluttaisin Rokia? Se kuulosti paremmalta.
Lähdin harjaamaan Rokia ja matkalla lähes törmäsin Anniihin.
"Anteeksi!" sanoimme yhtä aikaa ja nauroimme päälle.
"Olen Sussu. Emme taida olla tavanneetkaan aiemmin." sanoin hymyillen, vaikka olin tietenkin nähnyt Anniihin aiemmin.
"Olen Anniih. Hauska tavata." hän sanoi ja selitti menevänsä hoitamaan hevostansa. Hyvästelimme nopeaswti ja kiiruhdin Rokin karsinalle.
"Tänään harjaankin sinut ensin." sanoin ja astuin riimun ja riimunnarun kanssa karsinaan. Roki nosti päänsä korkealle ja pärskähti. "Vai haaste." naurahdin ja yritin tavoittaa hevosen päätä korkealta ylläni. Kun vihdoin sain sen kiinnitin nopeasti riimunnarun sekä riimuun että kaltereihin ja hain pääharjan.
Nopein vedoin harjasin pään ja sitten harjasin kyljet ja kaulan kiiltäviksi. Kuoputin kaviotkin puhtaaksi ja harjakin oli aika selvä eilisen harjauksen jäljiltä.
Hymyilin ja taputin orin kaulaa irrottaessani riimun ja lähidn harjapakin kanssa GInnyn karsinaa kohti.
Matkalla moikkasin Henniä sekä Kanonia ja ihmettelin väenpaljoutta. Kuin kaikki olisivat tallilla yhtäaikaa.
"Maastoon pääsen sentään rauhoittumaan." totesin hymyillen ja pysähdyin rakkaan tammani karsinalle.
"Harmi ettet ole minun." kuiskasin kiinnittäessäni sen kaltereihin ja aloin harjata sitä. Reippain vedoin harjasin sen karvapeitteen kiiltäväksi ja kaviotkin puhdistin huolellisesti. GInny oli tapansa mukaan tosi kiltti ja nauroin kun se pärskähti etsien porkkanaa tai jotain muuta herkku.
Hymyillen annoin sille palan porkkanaa ja talutin sen rouskuttelemaan satulointipaikalle. Hain kuitenkin vain suitset ja laitoin ne GInnyn päähän, eikä se yrittänyt mitään temppuja. Talutin Ginnyn ulos ja kiinnitin sen hetkeksi johonkin, hakien siinä samalla ROkin ja kiinnitin riimunnarun sen riimuun, taluttaen sen Ginnyn viereen.
Luotin rohkeaan oriin sen verran, että uskalsin lähteä taluttamaan sitä maastoon, joten otin Ginnyn ohjat ja lähdimme käynnissä lämmittelemään jättäen puhtaalle lumelle kahdet jäljet.
Kävelimme normaalia pitempään, kunnes rohkaisin mieleni ja pyysin Ginnyä ravaamaan. Roki seurasi esimerkkiä ja ravi sujui hyvin.
Tarkkailin koko ajan, että Roki pysyisi rinnallamme eikä hortoilisi liian kauas, mutta taisin huolehtia turhaan, sillä hyvin se siinä ravasi Pienemmän Ginnyn rinnalla eikä ongelmia tullut, vaikka nostimme laukan.
En huomannut ollenkaan henkilöä, joka tarkkaili minua kauempana metsässä, muttei kuitenkaan seurannut minua. Vilaukselta hänet näin mutten tunnistanut, joten annoin olla.
Oli mahtavaa laukata kahdella hevosella kauniin lumisessa metsässä ja näytin varmasti upealta hevosten kanssa. Niiden karvapeite kiilteli ja kumpikin kaartoi hieman kaulaansa kun hidastimme raviin ja käännyimme ympäri palataksemme tallille.
Ravasimme jonkin matkaa ja hidastimm ekäyntiin vasta vähän ennen tallille saapumista. Viimeiset sata metriä nousin taluttamaan hevosia tapani mukaan ja saavuimme jäähdyttelyn jälkeen tallille.
Talutin Rokin sen karsinaansa, irrottaen riimunnarun ja suljin karsinan oven. Ginnyn vein satulointipaikalle ja riisuin suitset sen päästä, laittaen tilalle riimun ja talutin sen karsinaansa. Puhdistin kuolaimet ja palasin Ginnyn karsinalle, sillä harjapakki oli sen luona.
Otin pääharjan ja harjasin pään enkä vaivautunut edes sitomaan tammaa harjatessani, sillä tiesin sen käyttäytyvän hyvin. Puhdistin kaviot ja suukotin sitä turvalle ennen kuin lähdin kävelemään Rokin karsinalle harjapakki kädessäni ja astuin sisään.
Heti ensimmäiseksi kiinnitin sen kaltereihin ja harjasin pään sekä kyljet, kaulan ja jalat kiiltäviksi ja putsasin kaviot.
Tänään minulla ei kauheasti ollut aikaa, sillä äiti oli hieman suuttunut kun olin myöhään tehnyt läksyjä, joten en ehtinyt paljoakaan olla, mutta sain hevoset harjattua ja liikutettua, sekä annosteltua niille ruoat ja tarkisitn vielä juoma-automaatit ennen kuin hyvästelin ne ja lähdin kotiin.

Oon Hesassa niin tuli vähän lyhkänen, mut kirjottelen maanantaina pitemmän

Vastaus:

Saat tästä 80 V€. =)

Hihhei - kukahan se tyyppi siellä pusikossa oikein oli? Nyt jännittää... Hmm, kuka lie - kenties ilkeä, pääpahis tallinomistaja, nimeltämainitsematon Henni? Hahaa :'D

Nimi: Anniih :3

04.02.2011 19:27
Juoksin talliin mutta ennen tallia liukastuin ,liukkaaseen kohtaan. Sitten nousin ja näin Saaran kikattamassa Helin kanssa tallin nurkalla. Kysyin Heliltä:- Missä Tania on? Heli vastasi:- Mitenniin ei me sulle kerrottas! Minä menin tuhahtaen tallin ovesta sisään tallissa ei ollut ketään. Siellä kuului vain hevosten syömis ääniä ja hörähtelyä. Minä hain Pepen suitset satulahuoneesta ja menin Pepen luo. Sanoin Pepelle ' Moi, poika mites sulla on mennyt' Pepe käänsi takamuksensa vain minua kohti. Minä kohautin olkapäitäni ja laitoin Pepelle päitset ja riimun. Sitten talutin Pepen karsinasta varustuspaikkaan. Siellä oli jo Pepen harjapakki ja Pepen suitset. Laitoin Pepen kiinni ja harjasin sitä pitkin vedoin. Pepe pöllysi ja hörisi yksinään. Minä silitin harjauksen jälkeen Pepen kiiltävää turkkia. Vein harjapakin pois ja hain ratsastusloimen. Laitoin sitä ennen silti Pepelle satulan sitten laitoin vasta ratsastusloimen. Kiristin lopuksi vielä satulavyön tarpeeksi tiukalle ja laitoin suitset sille. Kuolaimia ei olisi millään suostunut laittamaan mutta kovan työn jälkeen sain ne laitettua.. Sitten olin valmis otin päitset vielä pois ja jätin ne roikkumaan pieneen naulaan. Sitten talutin Pepeä suitsista ulos. Ulkona Saara eikä Heli ollut ne oli kai toisessa tallissa. Minä huokasin helpotuksesta ja nousin Pepen selkään. Menisimme tänään maastoon hyppimään maastoesteitä, nimittäin Pepen kanssa niitä oli kiva mennä. Sitten lähdimme käyntiin.

Kun saavutimme maastopolun alun niin nostimme raviin kevennys onnistui mainiosti. Sitten siirimme oikeaanlaukkaan. Hyppäsimme ensimmäisen esteen. Sen Pepe liisi minä silitin Pepen kaulaa ja sitten tuli toinen senkin Pepe meni hyvin. Pepe oli mainio estetykki. Mietin pääsisinkö sen kanssa joskus kisoihin... Kunnes ajatukseni keskeytyi Pepe meni hidasta ravia ja väisti jokaista askeltaan oudosti. Minä vedin sen ohjista ja sanoin ' Prrttt.. Pepe'. Pepe pysähtyi ja minä hengitin hitaasti ja silittelin Pepen kaulaa. Sitten käännyimme kohti tallia metsässä liikkui jokin. Pepe meni kiitolaukkaa. Ja lensi joka esteen yli. Sillä oli kiire minä aina vilkuilin taakseni ja meinasin tipahtaa. Sitten olimme pihalla ja mietin että olisin elokuvan sankari ja otin Pepen ohjista kiinni ja viskasin jalkani sen selän yli, ajattelin että se olisi ollut hieno liito ja olisin tullut jaloilleni mutta toista oli, tipahdin takamukselleni ja ympärilläni oli joukko pieniä tyttöjä hevosten kanssa he oli menossa tunnille. Minä väistin ja sanoin 'juu elkää välittäkö' ja juoksin nopeasti Pepen perään, tytöt kikatti niin kikatti Heli ja Saarakin he oli nähneet koko jutun tallin ikkunasta. Minä vein Pepen varustepaikalle ja otin siltä ratsastusloimen pois. Sitten otin satulan ja lopuksi suitset ja laitoin nopsakasti Pepelle riimun ja kiinnitin sen seinään kiinni. Sitten vein satulan ja loimen ja hain suitset ja pesin ne. Sitten hain Pepen joku oli antanut sille kauraa minä mietin pers... Saara ja Heli! He syöttävät hoitsujani ilman lupaa!! No sitten tyynenin ja otin Pepeltä riimun ja vein sen karsinaan, lähetin sille vielä lentopusun. Sitten vilkutin Sannalle ja juoksin ulos siellä oli tunti vielä meneillään katselin tuntia ennen kuin bussi tulisi.

Joku tyttö oli aivan avuton hän oli ratsastamassa Toralla jolla oli tänään huonompi päivä Tora otti ison asekeleen eteen teki ison pukin. Tyttö lensi selästä ja alitin aidan ja juoksin tytön luo eikai sattunut, kysyin tytöltä tyttö itki. Ratsastuksen opettaja sanoi minulle vie Tora pois tulen tytön kanssa hetken päästä. Muut tytöt katselivat vieressä kun hain Toran. Sitten mietin miksi he katsoivat ja ajatus loppui hetkessä kun näin Tanian tallin ovella ja huusin:- Moiii Tania! voitko viedä Toran bussi oottaa.. ? Tania vastasi:- Toki jos sulla on kiire.. Mitä siel tapahtu? Minä huusin:- Kysy seuraaval kerral nyt en ehdi! Sitten kiruhdin bussiin. Loppu joo aikas tyldsää .. ;( Mut nii  Ja sori viel kun en hoitanut Sannaa ;(

Vastaus:

Saat tästä 70 V€. =)

Ja phah, täyttä puppua! ;D
Ei ollut YHTÄÄN tylsä, mutta kirjoiusvirheitä oli muutama... :-) Eips haittaa paljoa, silti <3
Eikä ana ehdi hoitamaan; mieti ny minuakin!! Käyn hoitamassa VAIN about kerran viikkoon... D";

Nimi: Emmukka

04.02.2011 17:44
Ja eilisen tarina=D Kirjotan tänki päivän tarinan myöhemmin.

Tuuli tuiversi, kun kävelin pysäkiltä kotiin. Koulussa oli ollut yllättävän kivaa. Oli ollut rento päivä ja läksyjäkään ei ollut kuin enkusta.
Menin kotiin. Äitinikin oli jo siellä. Moikkasin häntä ja menin tekemään läksyt.
"I was in home at seven o'clock" mutisin.
Tein läksyt ennätysvauhtia. Huomenna olisi lauantai ja leiri! Olin ihan innoissani! En malttanut pysyä paikallani vaan otin tallivaatteet sänkyni päässä olevan arkun päältä. Vaihdoin vaatteet ja kävelin alakertaaan.
Otin omenan ja söin sen ennen kuin lähdin minnekkään.
Eteisessä otin tallitakin ja reppuni. Hanskat ja kypärä olivat siellä sekä pompulat. Otin yhden pompulan ja sidoin hiukseni kiinni sillä. Vedin saappaat jalkaan ja takin päälle. Laitoin pipon ja lapaset. Huusin äidilleni jotain heipan kaltaista. Otin pyörän ja lähdin polkemaan tallille.
Tallilla laitoin pyörän vakiopaikalle ja käpäilin talliin. Aukaisin tallin oven ja astuin talliin. Suljin oven perässäni ja menin Pollyn karsinalle. Se oli hieman allapäin. Se ei tykännyt olla sisällä. Päätin, että vien sen laitumelle ratsastuksen jälkeen.
Vein repun satulahuoneeseen ja otin harjat. Jätän Tinken tänään ja huomenna ratsastamatta, mietin. Leiri alkaa jo ylihuomenna. Menin Pollyn karsinalle ja otin pääharjan.

JATKUUUUU tod.näk. tunnin päästä.

Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Ihan OK, ei aivan totuttua tasoasi... ;D

Nimi: Emmukka

03.02.2011 22:52
Jatkoa eiliselle.

Otin riimunarun lähimmältä karsinalta ja sidoin Tinken sillä kiinni satulointipaikalle. Hain Tinken satulan ja suitset ja aloin rauhallisesti satuloida Tinkeä. Otin suitset ja lämmittelin kuolaimia.
Lämmiteltyäni kuolaimet laitoin ne Tinken suuhun ja kiristelin hihnat. Sitten otin satulan ja nostin sen Tinken selkään. Tai ainakin yritin.
Juuri, kun olin laskemassa satulaa Tinke västi ja satula tippui jaloilleni. Jalkani sotkeutuivat ja pyllähdin maahan. Tinke katsoi minua uteliaana ja aloin nauraa. Nousin seisomaan ja nostin satulan. Puhdistin sen niistä vähäisistä lioista ja nostin sen Tinken selkään. Laitoin satulavyön kiinni. Annoin Tinkelle pusun ja lähdin etsimään Heiniä. Tällä kertaa löysin hänet.
"Moi! Joko tavarani ovat tulleet?" kysyin innoissani.
"Moikka! Joo ovat! Tuleppas niin annan ne sinulle," Henni sanoi ja lähdin seuraamaan häntä.
Riimunarut, kampa, kypärä, raippa ja hanskat! Jes! otin tavarani ja kiitin Henniä. Lähdin iloisesti hyppien takaisin kohti tallia.
Otin kypärän ja sovitin sitä päähäni. Täydellistä! Se istui täyellisesti. Otin hanskat käteen ja nekin olivat ihanan pehmeät. Raippa tuntui mukavalta käteen. Vein riimunarut karsinoille ja otin kamman omaan harjapakkiini. Jätin kypärän ja hanskat, mutta raipan vein pois. Sitä en tarvitsisi Tinken kanssa.
Talutin Tinken ulos ja kiristin satulavyön. Ponkaisin selkään ja lähdin maastopolkua kohti. Valitsin oikean puoleisen polun, joka vei järven rantaan. Ratsastin leppoista käyntiä. Tinke pärski ja hörähteli. Se piti maastoilusta.
Mentyämme käyntiä puolisen kilometriä Tinke oli sen verran lämmin, että annoin pohkeita ja siirryimme raviin. Pompottelin siinä eteenpäin, kunnes tulimme järven rantaan. Se oli kaunis paikka. Lumi kimmelsi ja järven jää oli puhtaan luminen. Ihastelin näkymää hetken ja käännyin takaisin päin. Lähdimme ravaamaan. Otin kevyesti, koska ylihuomenna olisi leiri. Olin jo suunnitellut mitä pakkaisin ja kaiken!
Pian ravasimme jo tallin pihaan. Laskeuduin satulasta ja löysäsin satulavyön. Menin sisälle ja otin Tinken varusteet pois. Laitoin sille päitset ja riimunarun. Otin Pollyn ja sidoin sen satulointipaikalle Tinken viereen. Hain sen satulan ja suitset. Lämmitteilin kuolaimet nopsasti ja laitoin suitset Pollylle. Laitoin satulan ja suljin satulavyön. Talutin sen ulos ja sidoin sen kentän reunalle. Sitten hain Tinken ja raipan. Vein Tinken ja Pollyn kentälle. Irrotin Tinken riimunarun ja kiristin Pollyn satulavyön. Nousin sen selkään ja säädin jalustimet.
Kun sain hyvän asennon, annoin pohkeita ja lähdimme uralle käynnissä. Tinke seurasi meitä. Arvasin! Tinke piti minusta ja luotti minuun. Ratsastimme kenttää ympäri. Muutaman kierroksen jälkeen siirryimme raviin. Tinke siirtyi meidän jäljestämme. ollyllä ei ollut niin pompottava ravi, kuin Tinkellä, mutta oli sekin oikein mukava.
Siirryimme viiden kierroksen jälkeen laukkaan. Annoin pohkeita ja napautin vähän raipalla. Polly lensi kentällä. Nautin täysin siemauksin. Tinkekin vähän laukkaili, mutta lähinnä ravasi perässämme ja oikaisi kulmissa. Pidätin Pollyä parin ihanan laukkakierroksen jälkeen ja siirryimme takaisin raviin. Ravasimme hetken ja pidätin Pollyä.
Menimme käyntiä viitisen kierrosta ja kun hevoset olivat jäähdytelleet laskeuduin alas satulasta. Tinke tuli luokseni ja tönäisi minua olkaan. Nauroin. Talutin Pollyn aidalle ja Tinke seurasi perässä. Kiinnitin Tinken päitsiin riimun ja talutin hevoset talliin.
Satulointipaikalla otin Pollyn satulan ja suitset pois. Samalla, kun vein niitä, jätin kypäräni reppuni päälle. Otin harjat ja menin harjaamaan heposet. Ensin kuivasin Tinken ja Pollyn sienillä ja hikiviilalla. Lopulta otin vielä pyyhkeen ja kuivasin loput paikat. Otin harjan ja harjasin ensin Tinken vasemman ja sitten oikean puolen. Vaihdoin Pollyyn ja harjasin sen vasemmalta ja oikealta. Otin pääharjan ja harjasin hevosten päät. Letitin Pollyn harjan uusiksi ja letitin myös Tinken otsaharjan. Hain niille vielä loimet ja laiton ne hevosille. Vein hepat karsinoihin ja otin niiden päitset pois.
Menin mittaamaan rehut ja näin siellä Anniihin. Moikkasin tätä ja katsoin Tinken ja Pollyn rehumäärät. Vein astiat karsinoihin ja testasin samalla juoma-automaatit. Toimivat hyvin. Hain vielä heinää ja katselin ensin Tinkeä ja varsoja ja sitten Pollya. Ne mussuttivat heinää oikein onnellisina. Hain tavarani ja kävin antamassa kaikille hepoille pusut turville. Polly, Tinkerbell, Spiinatar ja Tyttönen. Sitten lähdin polkemaan kotia kohti.

Tähän vois olla hyvä lopettaa. Okke?

Vastaus:

Saat tästä 90 V€. =)

Joo, nii on <3
Hywä, kun tarinassasi esiintyy muitakin henkilöitä; se antaa lisä mielenkiintoa tarinaan <3
Jatka samaa rataa <3

Nimi: Sussu

03.02.2011 21:45
Tulin jälleen pyörällä tallille käytyäni pikaisesti kotona viahtamassa kamppeet ja hakemassa tallireppuni. Vili ja Torppa olivat kumpikin pötkineet pakoon lumipesuni jälkeen, enkä ollut heitä sen jälkeen välkällä nähnyt, luokassa vain.
Tallilla kävelin sisään hiemän ärtyneenä. Olin nukkunut huonosti ja olin huolestunut Rokista ja Ginnystä. Roki oli säikähtänyt ja Ginny oli joutunut noin vain laukkamaan. Se ei varmasti tehnyt sille kovin hyvää.
Kävelin suoraan Ginnyn karsinalle, laskin repun maahan ja astuin sisään purujen päälle. Kävelin ruskean tamman vierelle ja silittelin sitä kaulasta hymyillen ja halasin sitä.
"Olet sinä oikea sankarihevonen. Pärjäsit loistavasti." sanoin tarkastaessani samalla että se olisi suht. terve. Tietenkin oikean lääkärin tarkastus olisi ollut parempi, mutta tiesin aika hyvin pahimmat taudit ja niiden oireet, eikä mitään pahaa näkynyt.
Ginny oli pirteä kuten aina ja hörähteli minulle. Silittelin sitä ja annoin sille porkkanaa pureskeltavaksi.
Siliteltyäni tammaa jonkin aikaa astuin ulos tallikäytävälle ja seisoin siinä hetken, miettien miten tänään mentäisiin.
Eilen olin ratsastanut Rokilla, joten tänään menisin Ginnyllä. Uskoin sen myös nauttivan maastosta eilisestä huolimatta, joten päätettyäni lähteväni Ginnyllä maastoon kävelin ripein askelin kohti satulahuonetta.
Matkalla näin Ribbonin hoitajan, Kanonin.
"Hei!" sanoin tuolle seisahtuen tytön viereen.
"Hei vaan. Olen Kanon." tyttö esittäytyi ja esittelin itsenikin.
"Sait sen kuukauden hoitaja palkinnon vai?" Kanon kysyi ja punastuin hieman.
"Kuka tahansa olisi sen voinut ansaita." sanoin hymyillen ujosti.
"No, onneksi olkoon kuitenkin." sanoi Kanon ja hyvästellen lähdin jatkamaan matkaani. Mietin samalla, kuinka paljon olisinkaan halunnut Pepeä hoitaa, mutta Rokia ja Ginnyä ihanempia hevosia tuskin löytyisi! Parasta olisi jos saisin sen hevosen, josta olin kauan unelmoinut, mutta eiväthän vanhempani sitä ostaisi. Edes kun täyttäisin 14.
Satulahuoneessa katselin hetken Rokin varusteita ja hetken tuumittuani päätin pestä sekä ne, että Ginnyn varusteet perusteellisesti illemalla. Nappasin harjapakin ja kävelin takaisin Ginnyn karsinalle, moikaten matkalla Pepeä ja Rokia.
Karsinalle päästyäni laskin harjapakin ja otin pääharjan. Astuin karsinaan ja silittelin hetken Ginnyn samettista turpaa ennen kuin aloin harjata sen päätä.
Laitoin pääharjan takaisin ja otin sen tilalle uuden pölyharjani. Harjasin suurimman osan pölyistä pois ja viimeistelin harjaamisen pehmeällä harjalla. Kun karvapeite kiilteli kaikessa kauneudessaan nappasin vielä kaviokoukun käteeni ja kuoputin Ginnyn kaviot puhtaiksi.
Talutin Ginnyn los karsinasta ja lähdin viemään sitä satulointipaikalle. Matkalla olin näkevinäni jonkun sujahtavan Pepen karsinaan, mutta hartioitani kohauttaen jakoin matkaani ja kiinnitin lopulta Ginnyn paikoilleen.
Hain nopeasti satulahuoneesta satulan ja suitset, sillä tahdoin pian rentoutua kamalan koulupäivän jälkeen. Huokaisin nostaessani satulan Ginnyn selkään, eikä se temmpuillut yhtään, sillä tamma vaikutti ymmärtävän minua.
"Joku edes ymmärtää." sanoin hymyillen hieman ja laitoin päitset Ginnyn ihanalle kaulalle. Nostin suitset sen päähän lämmiteltyäni hieman kuolaimia ja kiristin vielä hihnat ennen kuin irrotin päitset ja lähdin taluttamaan Ginnyn ulos, jotta voisimme lähteä.
Ulkona nousin Ginnyn selkään ja päätin lähteä sitä reittiä, jota olimme Emmukan kanssa viimeksi menneet. Eli menisimme leirimökin suuntaan jälleen ja kääntyisimme joella takaisin.
Lämmittelimme aluksi käynnissä ja katselin suoraan eteenpäin tarkkaillen polkua ja sen mutkia. Hetken kuluttua, kun Ginny alkoi jo kyllästyi talsimiseen pyysin sitä raviin ja kevensin askelten tahdissa. Nautin jonkin aikaa ravista ja aloin jo pikkuhiljaa rentoutua ja seurata maisemia tuttuun tapaani. Hieman myöhemmin nostimme laukan ja lensimme metsän läpi lumen pöllytessä perässämme.
Hymyilin jälleen ja hidastin joella käyntiin, pysäyttäen Ginnyn paikoilleen.
"Joskus vielä menemme tutkimaan tuota jokea, lupaan sen, mutta ensi viikonloppuna on leiri, joten joudut odottamaan vielä viikon. Paitsi jos jossain vaiheessa pääsen aikaisemmin koulusta." hymyilin jutellessani Ginnylle, jonka hengitys höyrysi ilmassa. Nojasin hieman Ginnyn kaulaan ja hengitin hevosen ihanaa tuoksua, katsellen samalla jäätynyttä jokea. Näky oli yhtä huikaiseva kuin auringon laskiessakin ja enkä hetkeen muistanut edellispäivän tapahtumia.
Seisoimme noin viisi minuuttia, kunnes päätin että lähtisimme takaisin tallille. Lämmittelin hetken käynnissä, kunnes nostin laukan ja laukkasimme pitkän pätkän Ginnyn päättämällä vauhdilla. Hidastimme kuitenkin loppumataksi käyntiin, sillä pelkäsin Ginnyn rasittavan itsensä eilisen pikaspurtin jälkeen.
Hymyilin kuitenkin muistellessani sen ihania liikkeitä ja päättäväisyyttä. Oli se ollut rohkea.
Hieman ennen tallia laskeuduin sen selästä ja löysäsin satulavyötä. Talutin tammaa loppumatkan ja vein sen sisälle talliin.
Riisuin siltä varusteet satulointinurkassa ja sivelin sen kavioihin kaviorasvaa. Pesin sen sitten vedellä ja kuivasin lopuksi pyyhkeellä. Talutin tamman takaisin karsinaans ja aloin harjata sen valkoista päätä.
Kun pää oli valmis, harjasin siltä kaulan, jalat ja kyljet kaikki kiiltäviksi. Otin kaviokoukun ja kuoputin lumet ja hiekat pois kavioista jokainen omalla vuorollaan ja otin vielä harjapakista kamman, jolla siistin harjan ja hännän.
Palkkioksi kiltistä käyttäytymisestä annoin sille vielä porkkanan jota se rouskutteli tyytyväisenä ja tarkistin juoma-automaatin kunnes vihdoin lähidn kohti Rokin karsinaa.
Laskin harjapakin karsinan ovelle ja menin sisälle silittelemään Rokin kaulaa.
"Tiedän että eilen kaikki ei mennyt ihan nappiin, mutta tänään käytän sinua liinassa jotta saisit hieman päästellä höyryjä." hymähdin orille joka pärskähti ja puski minua päällään kuin sanoakseen "Häivy karsinastani."
"Et taida ymmärtää minua vai?" kysyin orilta ja se ravisteli päätään saaden minut nauramaan.
Otin ulkopuolelta pääharjan, jolla nopeasti harjasin pään ja kiinnitin samalla orin kaltereihin. Sitten eikun pölyt pois pölyharjalla ja karva kiiltämään pehmeällä harjalla. Viimeistely kaviokoukulla ja ori olisi valmis juoksutettavaksi.
Hain äkkiä juoksutusliinan ja raipan satulahuoneesta ja talutin Rokin ulos, moikaten matkalla Henniä.
Ulkona menimme kentälle, joka oli tähän aikaan tyhjä. Tunnit oli ollut aiemmin päivällä ja kello läheni seitsemää, joten en uskonut kenenkään ratsastavan tähän aikaan. Roki pääsisi siis päästelemään höyryjä.
Hymyilytti ihan kun katselin sen aluksi kävelevän ja sitten ravaavan reippaasti kenttää ympäri.
Katselin sen sulavia liikkeitä ja mietin millaista olisi olla hevonen. Ajatukseni kuitenkin keskeytyivät nähdessäni Torpan seisoskelemassa aidan reunalla ja Vilin kauempana. Hidastin Rokin raviin ja irrotin liinan hetkeksi, antaen sen ravailla ympäri kenttää. Tietenkin vahdin sitä, mutta kävelin samalla Torpan luo, joka epäröi ja astui askeleen taaksepäin.
Katsoin poikaa kylmästi hetken ennen kuin sanoin: "Mitä te täällä vielä teette?"
"Me tuota... Haluttiin vaan sanoa että..." Vili potkaisi Torppaa varpaille ja poika kakaisi sanottavansa ulos.
"Tultiin sanoo anteeks." poika sanoi ja katsoi nolona maahan.
"Ei me mitää sellasta ajateltu et oltas pahoillaan tai mitään, mut sä melkeimpä pakotit." Vili sanoi ja olin nauraa pojalle päin namaa.
"Usutan Rokin päällenne, jos ette nyt häivy silmistäni." sanoin melkein muristen, käänsin selkäni ja kävelin Rokin luo kuin poikia ei olisikaan. Napsautin liinan kiinni Rokin riimuun ja kun käännyin ympäri pojat olivat kävelemässä pois.
Kun hetken kuluttua lopetimme vein Rokin sisään ja vilkaisin kelloa.
Melkein kahdeksan, tuumin riisuessani Rokin varusteet ja sivelin senkin kavioihin kaviorasvaa. Varusteet vein satulahuoneeseen ja aloin harjata Rokia, joka tuttuun tapaansa tuuppi minua seinään harjaillessani sitä.
Tänään sain sen kuitenkin pidettyä aisoissa, joten harjaaminen sujui normaalia nopeampaa ja annosteltuani hoidokeilleni iltarehut ja tarkistettuani juoma-automaatit suuntasin askeleeni satulahuoneeseen.
Siellä puunasin puoli tuntia hevosten varusteita niin, että lopetettuani Ginnyn ja Rokin varusteet kiilsivät paikoillaan. Laitoin harjapakin paikoilleen ja nappasin repun selkääni suunnaten kulkuni kohti ulko-ovea.
Matalla moikkasin Rokia, silittelin hetken Tinkeä ja varsoja ja pussasin Ginnyn turpaa kävellen ulos pakkaseen.
Otin vihreän joponi pois telineestä ja lähdin pyöräilemään kotiin. Viikonloppuleiri oli jo ihan lähellä, jo ylihuomenna, enkä malttanut odottaa!

Tässä tälle päivälle. Ja yritän mainitamuitakin kuin Emmukan tulevaisuudessa, niin että tulisi hieman vaihtelua tarinoihin

Vastaus:

Saat tästä 90 V€. =)

Hywähywä ~<3
Hienoa, kun on muitakin ihmisiä tarinassa, niin vaihtelua tulee... ;D
Niin, ja kun mainitsit, että et pääse tutkimaan sitä jokea; ken tietää, jos leirillä vaikka käytäisiinkin! =D

Nimi: Kanon

03.02.2011 17:04
Stoori numbär tvoo.

Pakkanen oli onneksi lauhtunut. Hipsuttelin bussipysäkiltä tallille, taas. Selässäni oleva reppu hyppi ja kolisi. Outo näkyhän minä olin: ernutytteli jolla oli kovaa meteliä pitävä mystinen laukku. Tallilla moikkasin Henniä ja menin vaatteidenvaihtoon. Kun järjelliset vaattet oli päällä, hiukset taltutettu ponnarille ja kilisevät korut pois, olin valmis lähtöön. Otin kaappini hyllyltä omenan, luvattu herkku Ribsylle. Hortoilin hetken kunnes löysin ulko-oven.
- Hei! Ribbonii jos etit nii se ei oo tallis vaan tuol pihal!
- Ookkei, mie haen sieltä, kiitusta.
Vastasin vaaleahiuksiselle tytölle. Seuraava missio: mystinen "pihalla" eli luultavasti aitaus jossain. Heittelin omenaa käsissäni ja haahuilin pihamaalla. Koska varsinaista suuntaa ei meinannut löytyä, luotin vanhaan hyvään keinoon. Suljin silmäni ja pyörähdin ympäri kädet ojennettuna ja yksi sormi sojoittaen.
- Haa!
Hihkaisin ja pysähdyin sormi osoittaen siihen suuntaan, mihin sitten lähdettäisiin. Tällä nimenomaisella suunnalla suoraan sormeni edessä seisoi tällä hetkellä pelästynyt pieni tallityttö.
- Ööh... Ei miulla mitään asiaa..! Mie tästä meen...
Huidoin epäselvästi käsilläni ja lähdin etsimään aitausta. Pikkutyttö jatkoi nopeasti matkaansa.

- Ribsyy!
Huutelin. Olin löytänyt aitauksen ja kurkottelin nyt [non-sähkö] aidan reunamilla. Ribbon nosti päänsä ja köpötteli luokseni. Muutkin hevoset katselivat minua ja omenaani kiinnostuneina.
- No moiiii, joo, ei saa kutittaa
Paijasin Ribsyä. Se härähti ja haisteli minua.
- Katsoppas, mie toin siulle pikku lahjuksen. Ota omppu.
Ribbon nappasi omenan hampaillaan ja mussutti sen tyytyväisenä.

JATKUU

Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Hino tarina, mutta jotakin voisi viellä parantaa... B)

Nimi: Laura
Kotisivut: http://schleichtalli10.suntuubi.com

03.02.2011 16:22
Anteeksi kun en ole hoitanut vielä.

Heräsin kello 9:00 lauantai aamuna. Kävelin unisesti alakertaan ottamaan jotain purtavaa. Kun olin syönyt kapusin takaisin yläkertaan. Laitoin huoneessani jotkut vaatteet ja pakkasin ratsastus kamat mukaan. Laitoin takin päälle ja sitten kengät ja riensin ulos. Astetta oli noin 2- joten ei hirveän kylmä.
12minuuttia mennyt. Avasin tallin oven ja kävelin Cindyn karsinalle.
-'Missä Cindyn karsina on?' kysyin eräältä talli tytöltä.
-'Päädyssä ja sieltä vasemmalle' Hän sanoi.
-'Okei, kiitos!' vastasin.
Avasin Cindyn karsinan oven ja aloin harjata.Otin harjapakista kovansukan ja harjasin sillä, sen jälkeen otin kaviot.
-'Auts!' huusin.
Yksi hoitajista tuli katsomaan mitä tapahtui.
-'Mitä tapahtu?' 'Sattuko?'Se kysyi.
-'Se vaa yhtäkkii puras, mut ei sattunu hirveesti'Vastasin.
Kun olin harjannut ja ottanut kaviot kävin hakemassa satulan ja suitset. Laitoin satulan päälle ja kiristin vyötä.
Sen jälkeen laitoin suitset Cindyn päälle.
Laitoin kypärän päälle ja talutin Cindyn kentälle.
Kiristin satulavyötä ennen kuin nousin selkään. Kävelin vähän kentällä sitten tulin kentältä sillä halusin mennä maastoon. Ensiksi kävelimme hiukan ja sitten siirryimme raviin. Pysäytin ja nostin jalustimet ylös ja otin ohjia kunnolla, suoraan edessä oli iso este, hyppään ilman jalustimia, ja... Nostin laukan ja pelko koventui samalla este lähestyi ja... HYPPY! Oneeksi pysyin selässä.
Laukkasimme hetken pellolla ja sitten pysäytin ja katsoin kelloa.
-'14:49!' Huusin. Ruoka on 20minuutin kuluttua. Sanoin itselleni.
Menimme ravissa tallille. Käännyin kentälle nousin ja talutin Cindyn takaisin karsinaan. Otin satulan ja sitten suitset. Pesin kuolaimet ja sen jälkeen ristitin suitset. Kävelin takaisin Cindyn karsinalle ja harjasin. Kun olin harjannut otin kaviot kuten aina. Kun olin ottanut kaviot laitoin talliloimen Cindyn päälle. Annoin Cindylle suukon turpaan ja sitten vielä porkkanan!
Otin kamani ja aanoin vielä ISON halin Cindylle ja lähdin tallilta.
LOPPU!

Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Parannettavaa löytyy, mutta jo pienilläkin saat ihmeitä aikaan; yksityiskohtia, ja pikaista kirjoitusvirheiden karsimista... =)

Nimi: Anniih :3

03.02.2011 15:45
En yhtään tienny minne pitäs ilmottaa jos haluis LaRa:an Nii voisinko liityä siihen ?

Vastaus:

Tavan viekkuun tai tänne, eps väliä :>
Joo, saat liittyä <3

Nimi: Anniih :3

03.02.2011 15:41
Juu en oo taaskaan pitkkään aikaan käyny ;( Mut nyt käyn!

Tänään tulin tallille Sanna ja Pepe hörisi karsinoissaan ne oli syömässä heinää. Minä hain Pepen riimun ja kiinnitin sen
Pepen päitsiin. Sitten lompsottelin pitkin tallikäytävää kohti ulko-ovea. Ulko-ovella Pepe hirnahti muille hevosille, se varmaan tervehti niitä.. Minä mietin. Sitten otin Pepeltä riimun pois ja jätin sen aidan pieleen roikkumaan. Sitten hölkkäsin takaisin talliin. Hain tallikassistani kännykän ja menin Sannan luo lähetin viestin ystävälleni Senjalle joka oli luvannut tulla tallille kanssani. Hän oli ensikertalainen mutta halusi yrittää. Minä otin samalla Sannasta pari kuvaa kännykälläni kun se oli taskussani. Sanna säikähti hieman kun kamerastani kuului outo ääni. Minä otin sitten Sannan riimun tallikäytävältä ja kiinnitin sen Sannan päitsiin. Sitten vein kännykkäni pois olin liukastua käytävällä kun siinä oli vettä ja lunta. Sitten tulin takaisin Sannan luo ja jouduin hakemaan vielä satulan ja suitset. Nostin satulahuovan Sannan selkäään ja satulan myös, sitten kiinnitin satulavyön.
Sanna oli jo niin sanotusti valmis mutta vielä suitset. Laitoin Sannalle suitset ja talutin sen ulos.

Ulkona Senja oli jo ovella Sanna säikähti hieman Senjaa kun Senja tökötti ovella. Sanoin Senjalle että mene talliin ja katsele hevosia ,odota hetki. Sitten otin riimun ja kiinnitin sen Sannan suitsiin ja jätin Sannan hetkeksi siihen Sanna katseli taivaalle aurinko oli tänään pilvessä.. Menin Senjan luo ja sanoin sinä voisit näin ensikertalaisena ratsastaa jollain rauhallisella hevosella ja mieleeni tuli heti Vanessa, se oli kiltti ja vanha. Sanoin Senjalle tule mennään varustamaan vanessa. Ja Senja saurasi perässä. Pyysin Senjaa tuomaan harjapakin ja suitset minä hain sillä aikaa satulan ja päitset. Kiinnitin päitset Vanessalle ja riimun kiinnitin vetosolmulla. Sitten Senja sai harjailla Vanessaa minun olessa puhdistamassa kuolaimia. Kun Senja vinkkasi että oli harjannut niin rupesin satuloimaan. Senja katsoi vieressä koska itsekin halusi oppia. Kun olin satuloinut Vanessan niin pyysin Senjaa tuomaan suitset. Sitten laitoin ne Vanessan päähän ja otin päitset pois. Sitten Vanessa oli valmis Senja kävi äkkiä laittamassa kypärän ja turvaliivin ja sitten vein Vanessan ulos Sannan vierelle. Otin Sannan pois ja nousin sen selkään Senjakin otti Vanessan ja nousi sen selkään helposti vaikka olikin ensikertalainen!

Sitten kerroin miten hevosta ' ohjaillaan '. Stten olimme valmiit. Sanna lönkötteli rauhassa kenttää päin ja Senja ja Vanessa perässä. Sitten olimme kentällä siellä ei ollut tunti minä ohjasin Sannan keskelle ja kerroin miten hevosen saa raviin ja ynnämuuta. Sitten lähdin raviin Sannan kanssa ja Vanessakin jaksoi nostaa myös. Kerroin että pitää keventää kun ratsastaa ja Senja vain nyökkäsi ja yritti ja onnistui! Sanoin Senjalle olet nopea oppimaan! Ja Senja hymyili ratsastelimme noin 30 minuuttia kentällä ja sitten nousimme hevosten selästä pois. Talutimme hevoset talliin ja Senja katseli taivaalle katso tuleekohan kesä puluja lentelee! Minä sanoin Senjalle puluja on talvellakin hölmö ;D ! Ja naurahdin päälle. Sitten aukaisin tallin-oven ja veimme hevoset sisään. Sisällä Tania auttoi Senjaa varusteiden pois otossa. Minä otin sillä aikaa Sannalta nopeasti varusteet ja pyysin Heliä puhdistamaan kuolaimet. Kiiruhdin Pepen luo tarhaan ja otin riimun aidan päältä ja laitoin sen Pepelle muut hevoset oli jo haettu tarhasta ja annoin Pepelle iiiison pusun. Ja vein sen talliin sitten annoin Pepelle heinää ja porkkanan Pepe söi ne ahneesti ja suljin Pepen karsinan oven ja sanoin heippa Sannalle, ja vein kypärän paikalleen. Sitten lähdimme Senjan kanssa bussipysäkille ja bussi tuli ja lähdimme kotiin.. Loppu! Joo oli ehk aika lyhyt muuttaa... PS. voitko kirjottaa hoitsutarinan tuulientien-tallille en pakota mutta ois kiwa :3 ja siellä pian julistetaan kuukauden hoitaja tule katsomaan se julistetaan 7.2.2011 jos se olet sinä! :>

Vastaus:

Saat tästä 60 V€. =)

Kirjoitusvirheitä oli muutama, mutta eips mitään <3
Juu, ja laitan sen hoitsutarinan tänään (3.2.2011) sinne, on ollut näitä vietävän kokeita yms :<

Nimi: Emmukka

03.02.2011 09:31
Naurahdin.
"Hupsu! En minä voi koko päivää hieroa!" nauroin sille. Otin kaviokoukun ja kuopsuttelin kaviot puhtaiksi. Polly katsoi minua syyttävänä, koska olin lopettanut sen hieromisen. Naureskelin sille ja vein kaviokoukun pois.
"Tänään käydään kentällä. Minä, sinä ja Tinke,"sanoin sille ennen kuin lähdin Tinken karsinalle. Otin harjat ja menin Tinken karsinalle. Se odotti jo karsinan ovella. Annoin sille pusun turvalle ja otin pääharjan. Tinke laski päänsä ja piti sitä siinä niin kauan, että sain sen pään harjattua. Sitten otin kovempisukaisen harjan ja harjasin sen muualta. Lopulta otin kamman ja kampasin sen harjan. Letitin sen otsaharjan ja otin kaviokoukun. Kuopsuttelin kaaviot puhtaiksi. Tinke nosti kaviot kiltisti ylös. Laitoin sille päitset ja menin ulos karsinasta. Halusin kokeilla seuraako Tinke minua kävelin eteenpäin ja Tinke tuli ulos karsinasta ja jäi selkäni taakse. Käännyin ympäri ja otin Tiken riimun. Hymyilin leveästi sille ja annoin sille omenaa. Sitten menin karsinan ovelle. Varsat odottivat siellä käskyä tulla ulos.
"Ei nyt. Me mennään äidin kanssa ratsastamaan. Tuon äiskänne kyllä takaisin," sanoin ja annoin niille loput omenat. Menin satulointipaikalle ja Tinke seurasi minua ilman, että pidin riimusta kiinni.
"HEI!" sanoin Sussulle, joka laittoi Rokille suitsia. Näin, että Sussu säikähti ja melkein hyppäsi ilmaan. Pidättelin naurua, kun Sussu sanoi moi. Alon höpöttää Tinkestä, mutta Sussu oli lähdössä kentälle, joten minun suunnitelmani ei välttämättä onnistuisi. Toisaalta...

J-A-T-K-U-U taas vaihteeksi

Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Hieman lyhyehkö, mutta nyt tässä on sellaisen kivn rento meininki; ei kiire minnekkään, ja tuo suunitelma-homma pitää hereillä =D
Iihihihiih, nyt odotan kyllä jatkoa <3

Nimi: Emmukka

02.02.2011 22:38
Miksi läksyt ovat niin hankalia? mietin, kun väkersin bilsan tutkielmaa kasaan. Serkut olivat varoitelleet yläasteelle menosta, mutta en ollut piitannut.
Vihdoin! Sain lopulta läksyt väkerretyksi ja juoksin vaatekaapilleni. Otin sieltä ratsastushousuni ja sukat sekä hupparin. Vaihdoin vaatteet ja ryntäsin alas. Otin kaapista reppuni, jossa oli peräti pompulat. Olin varma, että tavarani olivat jo tulleet! Laitoin avaimet repun sivutaskuun ja nakkasin repun ulko-ovelle.
Otin ratsastussaappaat ja laitoin ne jalkaan. Laitoin tallitakin ja otin kaksi pipoa käteen. Bad hair day vai heppahullu? Otin heppahullun, koska se meni paremmin kypärän alle. Otin vielä lapaset ja juoksin ovesta ulos. Lähdin ajamaan Lampilantallille ja mietin uutta hoitsuani.
Perillä laitoin pyöräni sen vakiopaikalle ja menin tallin ovelle. Olin pääsyt jo kahdeltatoista koulusta, joten minulla oli hyvin aikaa. Kello oli vasta kaksi. Aukaisin tallin oven ja menin sisään. Suljin oven ja katsoin tallia. Oli se ihanaa rentoutua tallissa, mietin.
Vein repun satulahuoneeseen ja otin sieltä harjapakin, minkä olin saanut tallilta, molempien hepojen harjapakit ja omenapaloja tungin taskuuni. Menin Pollyn karsinalle ja se katsoi minua ihmeissään. Kuin, "et kai vaan ole minun hoitaja!?" Nauroin. "Kyllä olen!" sanoin sille ja otin pääharjan. Harjasin sen pään ja otin kovemman harjan. Ne nautti harjauksesta! Vasta, kun kumarruin ottamaan kumisuan, se hoksasi omenan hajun ja alkoi tonkia taskujani. Hihitin ja annoin sille omenaa. Hieroin sitä kumisualla hetken. Se nautti himruisesti, lerputti huuliaan ja painoi silmät melkein kiinni. Hymyilin ja kun lopetin se aukaisi silmänsä salamana ja tökkäsi minua, kuin pyytääkseen lisää hierontaa.

J-A-T-K-U-U!! Kokeilen tulla aamulla.

Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Rentoa, leppoisaa meininkiä... Mukavaa vaihtelua <3
Joo, itsellä oli tänään ainaskin "Bad hair day", hiukset ihan käppyrässä :'D

Nimi: Sussu

02.02.2011 22:18
Juoksin ripein askelin sisälle. Koulu oli loppunut vasta kolmelta joten en ollut vielä käynyt tallilla. Viskasin repun eteiseen ja hain ratsastuskamppeeni. Puin ylleni suurinpiirtein pelkkää mustaa, joten chapsit olivat kivaa vaihtelua, kuten oranssimustat hanskanikin.
Juoksin ulos ja lähdin täysillä polkemaan tallille. Päästyäni perille laitoin pyörän lukoon ja juoksin ovelle. Kävelin kuitenkin sisälle ja suntasin Ginnyn karsinalle.
"Hei taas!" sanoin sille ja silitin sen turpaa astuessani karsinaan.
Annoin tammalle porkkanan ja se rouskutteli sitä iloisesti. Hain harjapakin satulahuoneesta ja aloin harjata sen valkoista päätä. Laitoin sille riimun ja riimunnarun ja kiinnitin sen karsinaan. Aloin sitten harjata sen kylkiä, jalkoja ja kaulaa niin kauan, että ruskea karva kiilsi. Kaviotkin putsasin ja harjan harjasin, ennen kuin annoin sille porkkanan ja tarkistin juoma-automaatin.
"Älä huoli, vien sinut kyllä tarhaan." sanoin taluttaen harmistuneen näköisen Ginnyn tarhaan juoksemaan, kun itse lähdin harjaamaan Rokia.
"Nyt on sinun vuorosi senkin kiusanhenki." naurahdin ja otin riimun käteeni. Sujautin sen nopeasti ilkikurisen orin päähän ja kiinnitin sen kaltereihin.
Kamppailumme alkoi kun otin pääharjan ja lähestyin orin päätä. Aluksi se yritti näykkiä hieman, mutta kun sain otteen sen riimusta eikä se yltänyt käsiini alkoi se stepata paikoillaan. Sian kuitenkin pän suurin piirtein harjattua ja hain kovemman harjan. kävelin kylkien luoske ja aloin harjata niitä. Reippain vedoin sain steppaavan orin harjattua ja puhdistin jopa sen kaviot.
Sitten vein harjat pois ja talutin orin satulointipaikalle, hakien samalla sen satulan ja suitset ja vein nekin sinne orin viereen.
Yhä se temppuili kanssani, aluksi vetäisten pariin otteeseen satulavyön kädestäni ja nostaen sitten päänsä ylös, etten saanut suitsia. "Olet ilkeä!" huudahdin saatuani juuri suitset päähän. Juuri kun olin kiristänyt remmit ja irrotin orin telineestä kuulin jonkun sanovan hei ja olin hypätä ilmaan säikähdyksestä.
"Moi." sanoin Emmukalle, joka pidätteli naurua hymy huulillaan. Katselin tuota hieman toruvasti, mutta lähdin taluttamaan Rokia ovelle.
"Menen tänään kentälle, joten en pääse maastoon." huikkasin olkani yli Emmukalle, joka höpisi jotain ratsastuksesta ja Tinkestä.
Ulkona talutin Rokin kentälle ja kiristin sen satulavyön ennen kuin nousin selkään.
Kävelimme reipasta käyntiä alkulämmittelyksi ja kuudennen kierroksen aikana pyysin oria ravaamaan.
Miten ihanalta sen ravi tuntuikaan! Lihaksien voiman saattoi tuntea jopa satulan läpi ja sen ylitsepursuava energia tarttui minuunkin, enkä olisi varmasti siinä vaiheessa pysähtynyt.
Lopulta nostimme laukkaan ja laukkasimme erinlaisia mutkia ja käännöksiä jonkin aikaa. Ihan hyvinhän se Rokikin sen osasi, vaikkei ihan niin tottelevainen ollutkaan kuin Ginny.
Nautin laukasta vielä hetken, kunnes hidastin takaisin raviin. Ravailimme kaiknelaisia kuvioita, ja harjoittelimme myös hieman pysähdyksiä, kunnes hidastin lopuksi vielä käyntiin jäähdytelläkseni hieman oria.
Olisihan se vielä halunnut ravata, mutta en antanut, vaan pidättelin sitä.
Otin jalat pois jalustimista ja aioin laskeutua alas, mutta sitten Rokin vieressä paukahti ja ori raukka säikähti yllättävää ääntä niin, että nousi takajaloilleen, tiputti minut ja laukkasi ympäri tallia.
Kapusin ylös ja katselin kauhuissani kun jotkut meidän luokkalaiset avasivat oven ja Roki säntäsi ulos, kohti maastoreittejä.
"Te senkin riiviöt!" huusin naama punaisena ja juoksin poikien ohi. Tietenkin siinä oli mukana Vili ja Torppa, vaikkei ne niitten oikeat nimet olleetkaan. "Huomenna koulun jälkeen saatte maksaa! Miettikääpä sitä jos hevonen kuolee!" karjuin vielä päin Vilin naamaa ja lähdin juoksemaan kohti aitauksia, napaten mukanani riimunnarun, vaikken tiennyt kenen se oli. Palauttaisin sen pian.
Aitauksella kutsuin Ginnyä ja se tulikin luokseni makupalan toivossa. Sitä se ei kuitenkaan saanut vaan hyppäsin aitaukseen, kiinnitin riimunnarun tamman riimuun ja avasin portin, sulkien sen perässäni.
Pojat vain toljottivat suu auki perääni kun hyppäsin satuloimattoman Ginnyn selkään ja lähdin ravaamaan kevyesti lämmitelläkseni Ginnyä hetken ja nostin sitten laukkaan, lähtien suuntaan johon olin nähnyt Rokin juosseen.
Polku oli tuttu ja todellisuudessa se kaarsi takaisin tallille, mutta Roki voisi mennä minne vaan, vaikka metsään puiden sekaan ja toivoin löytäväni sen ennen sitä.
En vaatinut Ginnyltä liikoja, mutta menimme kuitenkin lujaa, enkä aiemmin ollut ollut niin hädissäni.
Laukkasin vain seuraten Rokin jälkiä ja Ginny alkoi jo pikkuhiljaa älytä että meidän täytyi mennä lujaa, joten se venytti vielä askeliaan ja kiidimmekuin tuuli metsäpolkua, maisemat vilahdellen ohitse.
Laukkasimme jonkin aikaa, ennen kuin näin Rokin takapään kun se jo hieman hidasti vauhtiaan. En uskaltanut huutaa sille, jos se taas säikähtäisi, joten pyysin vielä hieman Ginnyltä ja saimme kuin saimmekin karkuriorin kiinni. Nappasin sen suitsista ja hidastin kumpaakin hevosta.
Kun laskeuduin Ginnyn selästä alas ja lähdin taluttamaan hevosia vasta huomasin ratsastaneeni ilman suitsia tai satulaa ja ihmettelin hetken miten olinkaan onnistunut Ginnyä ohjaamaan. Annoin sen kuitenkin olla ja löysäsin Rokin vyötä, jotta sen olisi parempi olla.
Palasin tallile myöhemmin hiestä märkänä hevosten kanssa ja viha leimahti sisälläni nähdessäni Vili ja Torpan yhä tallin nurkilla.
Talutinkin Ginnyn ja Rokin suoraan niitä päin ja tietenkin ne säikähti Rokin kokoa.
"Uskokaa huviksenne, olette huomenna suurissa vaikeuksissa." sähähdin pojille niiden peruutettua seinään pahki ja talutin hevoset talliin.
Ginnyn laitoin hetkeksi karsinaan ja itse vein Rokin satulointipaikalla.
Otin siltä satulan ja suitset pois ja silitin sen märkää karvapeitettä. Vein varusteet satulahuoneeseen ja palasin sienen ja vesiämpärin kanssa Rokin luo.
Pesin, kuivasin ja harjasin orin perusteellisesti ja toin Ginnyn omalle vuorolleen. Senkin pesin, kuivaisn ja harjasin ja vein lopulta kummallekkin makupalan ja annostelin ruuat.
Lopuksi vielä menin silittelemään Ginnyä ja katselin sitä hymyillen.
"Olet sinä kyllä aikamoinen lännenratsu!" naurahdin ja lähdin kotiin.

Vastaus:

Saat tästä...
Tattaratattatttaaa -
100 V€!!!

Huh-huh, nythän tuli annettua oikein rutosti rahaa sinulle-mutta tuo oli juuri sitä hyvää meininkiä <3
Haha, joo, tiärän, vain 2 V€ enemmän, mitä yleensä saat-mutta täällä on HUIPPUVAIKEA saada sitä täyttä rahaa, eli 170 V€'tä <3
Älä huoli, en usko että edes Marvi tai Merja Jalo pystyisivät siihen... 100 V€ on kuin kultapokaali <3
Joo, ja tarinasta viellä: Ajattelin juuri tuossa ennen poikien tuloa, että "Hmm, muitakin ihmisiä voisi olla kuin sinä & Emmukka..." Sitten tulivat pojat, hyvä niin ;-)
Voisit käyttää myös muita hoitajia tarinassasi, silti...?

Nimi: JuDu

02.02.2011 16:20
Olin nähnyt heron joskus pienenä täällä tallilla kun olin ollu talutus tunnilla. Minulla oli ollut toisella tallilla hoitsu, mutta se oli kuollut syöpää. Se oli ollut kimo. Kaunis hevonen. Sitä tuli usein ikävä, mutta sille asialle ei voinut mitään. Harjasin Heron kiiltäväksi. Oli kivaa taas hoitaa heppaa.
- Noin! Tulipa susta ny nätti. Hero näytti samalta kuin se olisi ymmärtänyt mitä sanoin sille.
- Töööööt!! kuului ulkoa. Se oli äitini. Olin unohtanut täysin että olimme menossa kaupunkiin ostoksille.
- Äähs! Mun täytyy men ny. Moikka!!! Sanoin Herolle. Mietin koko matkan Heroa. Se oli niin kaunis vai pitäisikö sanoa komea. Perillä sanoin äidilleni, että menisin heppa kauppaan.
- Tulen tunnin päästä hakemaan sut sieltä, äiti sanoi kuin olisin ollut pikku lapsi. Menin sisälle liikkeeseen. Siellä oli kaikkea.
- Waukke! Riimunaru, kaviokoukku, riimu…, totesin ja luettelin hyllyistä roikkuvia lappuja. Olin kuin taivaassa. Tunti kului niin että suhahti. Äiti tuli hakemaan, mutta en olisi halunnut millään lähteä. koti matkalla katselin maisemia. Yht`äkkiä joku hullu lähti rekan takaa ohittamaan ja osui juuri meidän eteen.
- VARO!!!! ÄITIIIIIIIIIII!!!!!!! huusin täytta kaulaa. Selviäisikö tästä hengissä?

Vastaus:

Saat tästä 80 V€. =)

Ei kovin pitkä, mutta loppurysäys- ohww ;D
Pieni jännitys on aina paikallaan... ;-)

Nimi: Sussu

01.02.2011 21:48
Kiiruhdin koulusta kotiin ja viskasin repun nurkkaan, vetäen ylleni ratsastukamppeeni ja tunkien reppuun tarvikkeeni. Minulla oli selvä kiire tallille, sillä halusin harjata Rokin ennen kuin lähtisimme maastoon ja ehkä hieman käyttää sitä liinassa.
Tiesin kyllä hyvin, että aikaa minulla oli kaksi tuntia, joten ehtisin hoitaa hyväluonteisen Ginnyn ennen kuin Emmukka tulisi tallille.
Juoksin alas ja vedin ulkokamppeet niskaan ja lähdin pyöräilemään tallille. Ilma oli vilpoinen, enkä tiennyt tarkkaan paljonko oli pakkasta, mutta veikkasin että noin 7-14 astetta olisi aika lähellä.
Tallille saavuttuani kiiruhdin sisään ja pysähdyin Ginnyn karsinan eteen käsiäni lämmitellen vaikka ratsastushanskani olivat yleensä lämpimät. Voisin ostaa uudet heti kun pääsisin kotiin.
Rapsuttelin Ginnyä hanskat kädessä ja annoin sille porkkanan. Lupasin tulla takaisin kun se hörähti perääni ja kiiruhdin reppuni kanssa Rokin karsinalle.
Laskin repun ja otin hanskat ja takin pois, laittaen ne maahan reppuni viereen ja piponikin siihen pinoon viskasin.
Ongn sitten käsiini pääharjan hoitopakista(jonka joku oli siihen jättänyt) ja astuin Rokin karsinaan. Tänään annoinkin sille palan omenaa ja onnistuin harjaamaan sen pään nopeasti ennen kuin laitoin päitset ja riimunnarun jonka olin ostanut.
Otin sitten kovemman harjan ja aloin harjata reippain vedoin orin kylkiä. Jälleen oli tukalat paikat, sillä riimunnaru ei pidätelyt oria liiskaamasta minua seinän ja itsensä väliin, joten jouduin tönimään sitä jonkin verran, että sain sen hajattua.
Viimeisenä otin kaviokoukun, jolla puhdistin kaviot suurimmasta osasta liasta ja katselin Rokia hetken. Sen hoitamiseen oli kulunut puolisen tuntia, ehtisin vielä juoksuttaa sitä jonkin aikaa.
Irrotin riimunnarun ja hain juoksutusliinan ja -raipan satulahuoneesta, taluttaen Rokin kentälle.
Siellä sitten se meni aluksi käyntiä, sitten ravia ja lopuksi pyysin sitä laukkaamaan hetken. Oli ihana katsella hevosta sivusta. Harmi ettei se ollut vapaa ja laukannut niityllä, mutta jos se oli hyvissä käsissä täällä ei se kelpasi minulle.
Lopuksi annoin sen kävellä hetken vapaana kentällä ja otin sen nopeasti kiinni viedäkseni sen talliin.
Sisällä vein juoksutusliinan ja -raipan takaisin ja aloin harjata likaisia kohtia.
Pää oli onneksi kunnossa, joten saatoin heti kiinnittään orin kaltereihin. Sitten otin kumisuan ja hieroin hieman sen lihaksia, ennen kuin harjasin turkin kiiltäväksi. Kaviokoukulla putsasin kavito ja harjasin hieman harjaakin, ennen kuin annoin viimeisen omenanpalan sille ja tungit kamat harjapakkiin.
Sitten kävelin Ginnyn karsinan luokse ja vilkaisin puhelimen kello. Puoli tuntia aikaa. Saisin Ginnyn helposti hoidettua kymmenessä minuutissa, joten en pitänyt kauheaa kiirettä sen kanssa.
Harjailin sen kylkiä vaikka ne jo kiilsivät ja kun olin sanut myös harjan kammattua ja letitettyä otsatukan katselin teosta hymyillen.
"Oletpa kaunis!" sanahdin sille ylpeästi ja se pärskähti iloisesti saadessaan uuden porkkanan.
Mietin mitä sitten tekisin ja katselin käytävää. En ähnyt Emmukkaa vieläkään ja aikaakin oli kymmenisen minuuttia kunnes hänen pitäisi tulla paikalle. Päätin siis mennä laittamaan itseäni hieman kuntoon. Kävelin satulahuoneeseen ja otin harjan repustani, alkaen harjata hiuksiani. Sain ne juuri letitettyä, kun joku astui huoneeseen.
"Ai moi Henni!" sanoin iloisesti hymyillen tytölle.
"Mikäs nyt noin hymyilyttää?" hän kysyä hakien varmaan harjapakkia.
"Menemme Emmukan kanssa maastoon. En ole vielä varma, mitä reittiä, mutta jotain kautta kuljemme kuitenkin." totesin hymyillen ja laitoin chapseja jalkaan ratsastushousujeni päälle, jotka puolestaan olivat mustien saappaitteni päällä.
"Hyvä että tulette toimeen. Nähdään toiste!" Henni sanoi ja lähti huoneesta.
Hymyilin itsekseni ja menin katsomaan, joko Emmukka olisi paikalla. Kun en tuota kuitenkaan nähnyt lähdin kohti Tinken karsinaa ja katselin sitä oven yli.
"Onpas sinulla suloisia varsoja." sanoin kun varsat katselivat minua uteliaasti. Hetken niitä katseltuani päätin hieman auttaa Emmukkaa ja hain hänen harjapakkinsa satulahuoneesta.
Otin pääharjan ja menin sisään karsinaan, harjaten aluksi Tinken pään ja sitten varsojen päät. Sitten harjasin kolmikon kyljet ja jalat kiiltäviksi ennen kuin kävin käsiksi kavioihin. En ollut varma, oliko varsojen kavioita kuinka paljon hoidettu, joten olin varovainen niiden kanssa, enkä pakottanut niitä hoidettavaksi.
Kun olin hoitanut ne kaikki katsoin kelloa. "Vartin myöhässä." tuumin astuessani ulos karsinasta ja kävellen Ginnyn luo. Otin tuon ulos ja vein satulointipaikalle valmiiksi. Sitten hain Tinken ja vein tuon Ginnyn viereen seisomaan. Reppuni sijainnista en enää ollut edes varma, mutta musitelin jättäneeni sen satulahuoneeseen.
Olin juuri aikeissa lähteä hakemaan sitä, kun kuulin ulkoa auton äänen ja ryntäsin ovelle ja näin Emmukan juuri astumassa sisään.
"Luulin jo ettet tulekkaan!" vaahtosin tytölle ja katsoin tuota tuimasti.
"No moi vaan sinullekkin!" hän nauroi ja jatkoi. "Minun piti tehdä läksyt ennen kuin sain tulla tallille."
"Jaa... No harjasin jo Tinken ja sidoin sen Ginnyn viereen satulointipaikalle. Että eikun satulat selkään ja vasen. Vasen. Vasen, kaks, kol. Vasen. Vasen. Vasen, kaks, kol." puhua papatin, kun seuratessani Emmukkaa satulahuoneeseen tuon viedessä reppunsa omani vierelle ja kävelimme takaisin satulointinurkkaukseen. Tinke hörähti nähdessään Emmukan ja Ginnykin katseli minua iloisin silmin valkoinen pää vahvan kaulan varassa. Silittelimme hetken hepoja ja katseiln Tinekä ja Emmukkaa.
"Eiköhän haeta satulat ja lähdetä ratsastamaan." tuo sanoi lopulta, kun Tinke alkoi kyllästyneesti tanssahdella paikoillaan.
"Yes Sir!" sanoin ja lähdimme hakemaan satulat ja suitset. Veimme ne stulointipaikalle ja aloimme satuloida hevosia. Laitoin satulan helposti Ginnyn selkään, mutta sitten se riiviö liikahti ja melkein tiputti satulan.
"Osaat olla oikea maanvaiva!" naurahdin sille ja hymyilin naurukohtauksen partaalla. Kun sain satulavyön kiinni ja aloin lämmittää kuolaimia huomasin Ammukan lähtevän johonkin. Tinke oli jo vamis ja seisoi odottelemassa uutta kamuani.
"Katso nyt, ottaisit mallia Tinkestä." sanoin Ginnylle, joka katseli muualle kuin minua ei olisikaan.
Ei Emmukka kauaa ollut poissa ja tuli takaisin juuri kun olin kiristänyt hihnat sopivan kireälle.
"Toin kypäräsi." Emmukka sanoi ojentaen kypärän minulle ja vedin samalla hanskat, pipon ja takin ylleni.
"Ai kiitti. Jokos lähdetään?" kysyin innoissani, energiaa puhkuen ja talutimme hevoset ulos. Kiristimme vielä vyöt ennen kuin nousime selkään ja aloitimme ankaran mietinnän.
"Mennäänkö sitä kautta mitä mennään leirimökille ja käännyttäisiin joelta takaisin?" Emmukka kysyi, nyökkäsin tarmokkaasti ja lähdimme käynnissä kohti polkua joka johti leirimökille.
Käyntiä menimme noin puoli kilometriä, kunnes kehotimme hevosia ravaamaan ja ravasin ihanan pehmeässä ravissa varsin pitkän matkan, ihastelle puihin kertynyttä hentoa lumikerrosta. Tarkkailin myös puita, jottei se tummahäntäinen orva tiputtaisi lumia taas naamalleni.
Ravattuamme tarpeeksi nostimme laukan ja tuntui kuin olisin lentänyt pilvisää, lumen pöllytessä ja valkoisten maisemia kiitäessä ohi. Tunnelma oli ihana ja nuatimme kumpikin laukasta joelle asti, jolloin hidastimme ja hevosten hengitys höyrysi muodostaen ilmaan pylväitä.
Katselimme jokea, joka iltahämärässä kiilteli auringonlaskussa ja ohut lumi näytti kauniilta kiiltelevän jään päällä. Linnut lauloivat puissa ja kuulin kauempaa pöllön huhuilevan kun ihastelimme paikoillamm useita minuutteja silkkaa kauneutta, jonka auringonlasku sai aikaan.
Vihdoin käännyimme ja lähdimme ravaamaan kohti tallia, jutellen matkalla.
Päästyämme kohtaan jossa olimme nostaneet laukan hidastimme käyntiin ja viimeiset kolmesataa metriä talutimme hevosia. Veimme ne sisään talliin ja veimme ne satulointipaikalle. Riisuimme niidne varusteet ja veimme ne omiin talleihinsa.
Harjasin Ginnyn pään ensin pääharjalla, sitten vartalo kovemmalla harjalla ja kvaiot kuoputin puhtaiksi kaviokoukulla. Hieroin sitä vielä hieman kumisualla ennen kuin pussasin sitä turpaan ja sanoin hyvää yötä. Hain Ginnylle ja Rokille kummallekkin ruoat ja menin vielä toivottamaan Rokille hyvää yötä.
Sen karsinassa silitin sen turpaa hieman ja annoin sille porkkanaa hieman taskustani, kunnes sanoin hyvää yötä ja lähdin hakemaan reppuani satulahuoneesta.
Moikkasin matkalla lähtevää Anniihia ja tungin chapsit ja kypärän reppuun ja lähdin ulos.
Ovella näin Emmukan äitin ajavan pihaan.
"Äitis tuli!" huikkasin ovelta Emmukalle ja kävelin lumisen pihan poikki joponi luokse.
"Kiitos! Nähdään!" kuulin Emmukan vastaavan kumartuessani ottamaan lukkoa pois pyörästäni.
"Moikkis!" huusin suoristautuessani ja vilkutin tuolle vielä kun he ajoivat pois. Hymyilen itselleni vilkaisin vielä kerran tallia ennen kuin otin pyöräni telineestä ja lähdin polkemaan kotiin.
Matkalla mietin tulevaa leiriä, Ginnyä, Rokia, Tinkeä ja sen varsoja, sekä tietysti Emmukkaa ja kuukauden hoitaja-palkintoa jonka olin saanut.
Kaikki meni nyt hyvin!

Tässäs olisi tämän päivän tarina ja kiitos kuukauden hoitaja-tittelistä. Kaikki muutkin olisivat olleet sen arvoisia!

Vastaus:

Saat tästä 98 V€. =)

Hienoa <33
Pidin tarinasta, osaat kirjoittaa niitä todella hyvin. <3

Joo, oli vaikea päättää, että kelle sen annan; luin näitä tarinoita yhä uudestaab ja uudestaan, mietin aktiivisuuttanne... =) Päädyin sitten lopulta sinuun. =D

Nimi: Emmukka

01.02.2011 18:18
7 potenssiin 8 + 10 potenssiin 4 = ? mietin. Minun piti tehdä läksyt ennen kuin pääsisin tallille. Eilen tein vielä yhdeltätoista läksyjä, joten äiti oli sanonut, että en saa mennä tallille ennen kuin olen tehnyt läksyt. Ja tietysi hän oli kotona.
Kun lopulta sain läksyt tehtyä. Vaihdoin samat tallivaatteet kuin eilen. Huppari ja ratsastus housut. Menin alas ja laitoin mustat ratsastussukat. Menin vessaan ja sidoin hiukseni ponnarille.
"Voitko kyyditä minut tallille? Molempiin suuntiin?" kysyi äidiltä.
"Joo joo," hän huusi ja tuli eteiseen. "Mennään sitten"
Laitoin tallitakin päälle ja pipon päähän. Vedin lapaset käteen. Saisin tallilla ehkä uudet varusteeni. Otin kuitenkin varalta kypäräni ja ratsastushanskat. Äiti meni jo edeltä autoon ja minä saapastelin perässä. Istuin etupenkille reppuni kanssa ja kiinnitin turvavyön ja lähdimme ajamaan.
"Soitan kun voit tulla hakemaan" sanoin äidille auton oven suusta. " En ole varma kuinka pitkään meillä menee," sanoin. Paukautin oven kiinni ja katsoin kun äiti peruutti pois. Lähdin kävelemään tallille.
Sen, että ehdin sulkea tallin oven perässäni Sussu jo ryntäsi luokseni.
"Luulin jo ette tulekkaan!" hän vaahtosi minulle.
" No moi vaan sinullekkin!" nauroin ja jatkoin " Minun piti tehdä läksyt ennen kuin sain tulla."
" Jaa... No harjasin jo Tinken ja sidoin sen Ginnyn viereen satulointipaikalle. Että eikun satulat selkään ja vasen, vasen, vasen, kaks, kol..," Sussu pälpätti, kun vein reppuni satulahuoneeseen ja lähdimme kävelemään hoitopaikalle. Tinke hörähti ja näytti innostuvan, kun tulin paikalle. Silitin ja rapsutin sitä hetken. Sussu katseli meitä.
"Eiköhän haeta satulat ja lähdetä ratsastamaan" sanoin lopulta, kun Tinke alkoi kyllästyä seisomiseen.
Haimme satulat ja suitset ja veimme ne satulointi paikalle. Nostin satulan Tinken selkään ja kiinnitin satulavyön. Näin kun Ginny taas kiukutteli, mutta en kiinnittänyt siihen hirveästi huomiota. Otin suitset ja aloin lämmitellä kuolaimia. Kun kuolaimet olivat lämpimämmät laitoin ne Tinken suuhun. Tinke aukaisi kiltisti suun ja antoi minun laittaa kuolaimet. Laitoin suitset ja kiristin leuka- ja turparemmin. Epäilin, että joku oli käyttänyt kuolaimia, koska hihnat olivat niin löysällä. Itse en koskaan jättänyt niin löysälle, koska Tinke ei tykännty remmien kiristelystä. En kuitenkaan ajatellut sitä niin tarkasti. Kun katsoin Sussua, hän oli vasta lämmittelemässä kuolaimia. Ginny oli hankala tapaus, kun sille pääle sattui. Lähdin etsimään Henniä.
Parin minuutin kuluttua kkulin kun ovi aukaistiin ja kävelin sinne katsomaan olisiko se Henni. Se olikin Anniih, joten tervehdin häntä ja menin satulahuoneeseen. Otin omani ja Sussun kypärät ja ratsastushanskani. Menin satulointipaikalle, missä Sussu oli juuri saanut Ginnyn valmiiksi.
"Toin kypäräsi," sanoin ja annoin kypärän Sussulle.
" Ai kiitti. Jokos lähdetään?" Sussu kysyi innostuneena. Nyökkäsin ja lähdimme taluttamaan heposiamme ulos. Menimme ulos ja kiristimme satulavyöt. Nousimme selkään ja aloimme miettiä.
" Mennäänkö sitä reittiä, mitä kautta pääsee sinne leirimökille? Käännyttäisiin joelta takaisin?" kysyin. Sussu nyökkäsi ja lähdimme käyntiä polun suuntaan. Puolisen kilometriä mentyämme siirryimme raviin. Ravasimme aika pitkän matkan ja taas sain nauttia ihanan pompottavasta ravista. Lopulta nostimme laukan ja lumi alkoi pöllytä. Laukkasimme pitkän pätkän ja nautimme täysin siemauksin. Tällaiselta tuntui lentää! Pian pysähdyimme joen rantaan. Siellä oli kaunista. Ilta alkoi hämärtyä ja linnut lauloivat. Lumi kimmelsi jään päällä kauniisti.
Ihailimme maisemia muutamia minuutteja ennen kuin jatkoimme matkaa. Käännyimme takaisin ja lähdimme ravaamaan. Ravasimme ja juttelimme matkalla.
Kun huomasimme kohdan missä olimme vaihtaneet laukkaan, siirryimme takasin käyntiin. Lopulta kolmea sataa metriä ennen tallia laskeuduimme alas satulasta. Talutimme hepat tallille ja menimme sisään talliin. Veimme hevoset satulointipaikalle ja otimme varusteet pois. Harjasin Tinken ensin pää-, sitten kovempi sukaisella harjalla. Kuoputin kaviot puhtaiksi ja vein Tinken karsinaan. Hain rehut ja heiniä ja tarkistin juoma-automaatn. Soitin äidille ja hän lähti tulemaan. Rapsuttelin varsoja ja Tinkeä.
"Äitisi tuli!" Sussu sanoi, kun hän oli lähdössä.
"Kiitos! Nähdään!" sanoin ja lähdin kävelemään ulos tallista.
"Moikkis!" Sussu sanoi. Menin autoon ja lähdimme ajamaan kotiin. Alion jo jännittää leiriäkin.

Joo! Tulipa taas surkee! Ei oo nyt kovin paljon aikaa.

Vastaus:

Saat tästä 80 V€. =)

Ei surkea, laisinkaan! <3
Pidin tarinasta, mutta yksityiskohdat vaeltelevat vaan viellä ilman omistajaa tuolla... ;-)
Osaat elävöittää tarinan ja henkilöt; se on taito, se! =D

Nimi: Kanon

01.02.2011 17:44
Eli pikalopetus.

Taluttelin Ribbonin maneesille. Se hengitteli oikein syvään ulkoilmaa ja hirnahtikin muutaman kerran. Maneesissa ratsastin varovasti ja hitaasti, koska en vielä kovin näppärä tässä olekkaan. Ribbon meni oikein kiltisti eikä sitä tuntunut paljoakaan häiritsevän minun yhtäjaksoinen mutinamantrani: ääk-ääk-elä-nyt-tipu-en-tipu-eeen-apuaaah-jooeii. Parin kierroksen jälkeen olin päättänyt ilmoittautua tunneille. Nyt piti muutenkin mennä laittamaan Ribsy kuntoon ennen kuin lähtisin kotiin. Laittelin Ribbonin karsinan kuntoon ja harjasin hevosen. Sanoin sille nopeasti heipat ja lähdin suunnistamaan kohti bussipysäkkiä.

Siis tämä oli tosi hübärmini.

Vastaus:

Saat tästä 20 V€. =)

Hieno tarina, mutta tynkähkö ^.^
Muttei mitään, ei se määrä, vaan se laatu <3

Nimi: Emmukka

31.01.2011 22:28
Laitan ton aiemmanki paranneltuna. Mut siitä ei tartte maksaa tai jos haluat maksaa tohon edelliseen lisää, niin voithan sää.

Joko pitää nousta, mietin, kun herätyskelloni pirahti. Sitten muistin, että koulu alkaa kymmeneltä ja minulla on aikaa käydä pikaisesti tallilla. Pomppasin ylös ja menin vaatekaapille. Päätin mennä suoraan tallilta kouluun, joten ratsastaminen saisi jäädä illaksi. Päätin mennä vain harjaamaan ja ruokkimaan rakkaani. Otin kaapista pinkin ja valkoisen topin ja harmaan hupparin. Tongin vielä esiin legginssit ja farkut. Ei mitkään parhaat tallikamppeet, mutta menisin suoraan kouluun, joten sai kelvata. Pompin portaat alas ja juoksin keittiöön. Otin kaakaota ja paahtoleipää sekä mandariinin. Hotkaisin ruoan nopeasti ja menin vessaan. Harjasin hiukset, pesin hampaat ja laitoin nopeasti meikit naamaan. Pakkasin koululaukun ja laitoin tallitakin päälle. Laitoin koulutakin reppuun ja otin avaimet taskuuni. Laitoin pipon päähän ja lapaset käteen. Sidoin tennarrien nauhat ja lähdin kävelemään tallille.
Tallille tullessani siellä oli aikamoinen kaaos. Joku oli onnistunut pillastuttamaan hevosen kentällä ratsastaessaan ja nyt hevonen juoksi ympäri kenttää. En ollut varma hevosesta, joka kentällä juoksi. Menin porukan, joka oli yrittänyt ottaa hevosta kiinni toistaiseksi tuloksetta, ohi. Vein koululaukkuni satulahuoneeseen. Otin harjat ja menin Tinken karsinalle. Se oli odottamassa minua ja mietin, oliko se aina karsinan ovella, kun en ollut tallilla. Otin pääharjan ja harjasin Tinken ja varsojen päät. Varsat tönivät minua päillään, kun harjasin Tinkeä. Ne nauttivat, kun otin kovemman harjan ja harjasin niiden kyljet. Ne rrakastivat sitä. Sitten vuorostaan Tinke alkoi töniä minua. Harjasin senkin ja otin kaviokoukun. Onneksi jokainen hoitaja oli saanut uudet harjapakit. Vanha kaviokoukku oli ollut surkeassa kunnossa. Otin vielä kamman ja selvitin Tinken harjan. Vein harjat pois ja tulin takaisin karsinalle. Laitoin Tinkelle päitset ja kiinitin sen karsinan kaltereihin. Otin varsat ulos ja ne pysyivät emänsä lähellä. Hain kottarit ja talikon ja puhdistin karsinan. Vein hepat takaisin karsinaan ja otin Tinkeltä päitset pois. Letitin sen otsaharjan uusiksi. Mittasin rehut ja hain heinää. Tarkistin juoma-automaatin, joka toimi moitteettomasti. Rapsuttelin ja halailin hepoja. Minun piti lähtä aikas pian kouluun. Ulkona kysäisin mitä oli tapahtunut. Joku oli tippunut Oskarin selästä, kun se oli pelästynyt kissaa, joka oli juossut kentän läpi ja nyt Oskari ei uskaltanut pysähtyä. Lähdin kävelemään pysäkille ja vaihdoin takin. Nuuhkaisin sitä ennen kuin laitoin sen reppuun. Se tuoksui tallille ja Tinkelle. Mmm...

Kun olin tehnyt läksyt, juoksin alas ja vaihdoin tallikamppeet. Tällä kertaa huppari ja pelkät ratsastushousut. Ulkona ei ollut paljoakaan pakkasta. Laitoin ohuemman tallitakin ja nyt laitoin suoraan ratsastushanskat. En ottanut tällä kertaa reppua, koska ajatelin käyttää kypärää, mikä oli harjapakissa ja hiukseni olivat jo letillä niin kuin Tinkenkin hiukset. Ja en edes välttämättä tarvitsisi kypärää, koska ajattelin juoksuttaa Tinkeä liinassa.
Pyöräilin tallille ja menin suoraan talliin. Tinke oli puhdas joten en harjannut sitä ennen kuin otin sen ulos karsinasta.
Hain satulahuoneesta juoksutusliinan. Kiinnitin sen päitsiin ja talutin Tinken kentälle. Aloitin käynnissä ja muutaman kierroksen jälkeen siirryin raviin. Se totteli hyvin ilman raipaakin. Lopulta siirsin sen laukkaan. Näin pystyi katsomaan, miten sen askel sujui. Sen laukka näytti hyvältä. Siirryin takaisin raviin muutaman kierroksen jälkeen. Annoin sen vielä ravata hetken, mutta ajattelin säästää sen voimia viikonlopulle. Ja huomennakin ajattelin käydä Sussun kanssa maastossa jos sää salli ja jos hänelle sopii. Siirsin Tinken käyntiin ja annoin sen vähän rentoutua. Sitten ajattelin kokeilla yhteyden saamista. Tiesin teoriassa mitä se tarkoittaa, mutta en ollut varma miten se käytännössä tapahtuu. Irrotin Tinken liinasta ja se alkoi innoissaan ravata. Kun se pysähtyi pelottelin sen liikkeelle. En antanut sen pysähtyä.
Lopulta sain merkin, että se halusi pysähtyä. Korva kääntyi suuntaani ja se lerputti huultaan. Menin keskelle kenttää ja känsin selkäni Tinkelle. Pian tunsin kuinka se kosketti olkapäätäni. Lähdin kävelemään ja se seurasi minua. Aukaisin portin ja menin ulos. Tinke seurasi kiinni olkapäässäni. Suljin portin ja kävelin tallin ovelle. Se seurasi minua aina omalle karsinalleen asti. Sitten käännyin ja halasin sitä ja annoin suukon se turvalle.
"Sinä teit sen!" sanoin ja katselin Tinkeä sivusta. Se katseli minua luottavainen katse silmissään ja pärskäisi. Harjasin sen hionneet ja likaiset kohdat sekä putsasin kaviot. Vielä ei ollut päivärehujen aika, joten tarkisitin vain automaatin. Katselin niitä kauan, mutta sitten piti lähtä kotiin.
Kotimatkalta soitin Sussulle ja sovimme, että tapaamme huomenna tallilla koulun jälkeen. Nautin aina tallilla käymisestä ja vielä enemmän kun oli joku hyvä ystävä siellä.

Taas tuli lopussa kiire. Saako sieltä leiriltä kirjoittaa tarinoita sen jälkeen ko sää oot kirjottanut?

Vastaus:

Saat tästä 50 V€. =)

(Huomaa edelliseen, alkuperäiseen versioon antamani rahat-40 V€, ja sitten + tämä 50 V€, niin 90 V&euro
Hyvähyvähyvä! Hyvin on hiottu <33

Eiks mitään, ei haittaa =)

Hmm, mietitään. Kannattaa käydä aina välillä vilkuilemassa sitä Leirit.osiota, siellä enemmän tietoa. =)

Nimi: Sussu

31.01.2011 22:10
Aamulla koulu oli alkanut kahdeksalta, joten en ollut ehtinyt käymään tallilla, vaikka olisin halunnutkin. Ja nyt kun koulu oli loppunut pääsisin tallille näkemään hepoja jälleen kerran.
En vieläkään voinut uskoa saavani uuden hevosen. Olin tosin kuullut sen olevan hiukan vaikea käsitellä, mutta kyllä minä uskoin pärjääväni.
Päästyäni ulos ruuhkaisesta linkusta juoksin täysillä kotiin ja paukautin oven kiinni perässäni.
Sisällä riisuin ulkovaatteet ja juoksin portaat kaksi kerrallaan ylös ja kipaisin huoneeseeni. Vein reppuni työpöydän viereen ja otin ratsastushousut ja tallipaidan ja vedin ne ylleni. Myös ratsastussukat vaihdoin. Tungin reppuun kypärän, harjat(jotka olin edellisenä päivänä sinne unohtanut) ja uudet chapsini ja laitoin raipan siihen reunaan niin, että se pilkisti ulos.
Juoksin alakertaan ja olin salamana keittiössä. Haukkasin nopeasti jotain välipalaa ja ryntäsin eteiseen.
Veidn ylleni normit tallivaatteet ja vilkaisin pakkasmittaria.
"15 astetta." tuumin sitoessani kengännauhoja ja laittaessa repun selkääni.
Sitten astuin ulos, otin pyöräni ja lähdin polkemaan tallille.
Tallilla laitoin pyöräni sen normille paikalle ja kiiruhdin sisään, sulkien oven äkkiä perässäni, etten palelluttaisi hevosia.
Kävelin Ginnyn tallille pirteästi hymyillen ja Ginny hörähti minut nähdessään.
"Tietenkin haluat minulta vain herkkuja!" nauroin sille ja annoin taskustani porkkanan palan. Menin sitten karsinaan sisään, jättäen reppuni ulkopuolelle ja rapsuttelin Ginnyä.
"Jännää hoitaa Rokia ensimmäistä kertaa." kuiskasin tammalle lempeästi ja hymyilin sen tyytyväiselle ilmeelle. Oli kuin mikään ei voisi häiritä sitä juuri nyt, kun rapsutin sitä hyvästä kohdasta ja se sai rauhassa mutustella porkkanaansa.
Kun olin aikani sitä rapsutellut, tulin ulos karsinast aja pengoin hetken laukkuani. Lopulta otin sieltä ulos pääharjan ja menin takaisin Ginnyn karsinaan.
Aloin harjata tamman ihanaa, lähes kokonaan valkoista päätä ja silittelin hetken sen pehmeää, samettista turpaa, kunnes pää oli hoidettu suht hyvin ja hain toisen harjan.
En harjaisi sitä ihan tip top kuntoon, koska kävisin sillä vielä ratsastamassa, mutta aioin harjata sen ratsastuksen jälkeen kiiltäväksi.
Harjasin sen ruskeat kyljet puhtaiksi ja otin kaviokoukun, jolla puhditin äkkiä kaviot, kunnes astuin ulos karsinast ja suljin oven. Kävisin vilkaisemassa Rokia ennen kuin menisin ratsastamaan ja hakisin samalla Ginnyn varusteet satulahuoneesta.
Pysähdyin Rokin karsinan eteen ja katselin sitä hetken, miettien menisinkö nyt juttelemaan sille. Se oli suuri hevonen, sillä olihan se clydesdalenhevonen, mutta pidin suurista hevosista.
Keräsin siis hieman rohkeutta ja astuin karsinaan. Sisällä tarjosin Rokille porkkanaa ja se otti sen kuin olisimme vanhat ystävät. Lähestyin sitä ja silittelin sen ylkiä hetken, kunnes hyvästelin sen, silitin vielä kerran sen turpaa ja lähdin Rokin karsinasta hakemaan Ginnyn varusteita.
Satulahuoneessa otin Ginnyn satulan vasempaan käteen ja suitset oikeaan käteen ja lähdin kantamaan niitä satulointipaikalle.
Sen jälkeen kävelin Ginnyn karsinalle, laitoin sen päähän riimun ja riimunnarun ja talutin tamman nurkkaukseen.
Katselin sitä hetken hymyillen.
Siten aloin laittamaan satulaa sen selkään ja kiristin hieman satulavyötä. Seuraavaksi oli suitsien vuoro ja tuntui kuin Ginny ei olisi missään nimessä halunnut suitsia, sillä se ei suostunut ottamaan lämmittämiäni kuolaimia suuhun. Muuten satulointi onnistui hyvin ja pääsimme pian lähtemään ulos ja maastoon.
Valitsin uuden reitin, jota en aiemmin ollut kulkenut ja menimme lämmittelyksi käyntiä jonkin matkaa. Kun olin tarpeeksi ihastellut lumisia maisemia ja metsän kaunista puhtautta pyysin Ginnyä raviin.
Lumi pöllysi Ginnyn kavioiden alla sen askeltaessa eteenpäin metsäpolkua pitkin ja mieleeni pyrki Apassionata, jota aioin mennä katsomaan. Työnsin sen kuitenkin pois mielestäni ja nautin ratsastuksesta ja Ginnyn ihanista liikkeistä.
Aikamme ravattua saavuimme ilmeisesti järven rantaan. En ollut asiasta ihan varma, mutta uskoin sen olevan järvi ja pysähdyimme sinne hetkeksi. Laskeuduin Ginnyn selästä ja annoin tamman kävellä pitkin ohjin vieressäni. Seisoskelimme hetken aikaa rannalla, kunnes nousin takaisin Ginnyn selkään ja pyysin sitä lähtemään takaisin.
Aluksi menimme käyntiä, sillä halusin varmistaa, että lihakset olivat lämmenneet. Pyysin hetken kuluttua Ginnyn laukkaan ja lumi pöllysi kunnolla.
Mietin siinä laukatessamme, että ensi kerralla pitäisi koittaa hyppäämistä. En ollutkaan vielä Ginnyllä hypännyt.
Nautin täysin siemauksin raikkaasta ulkoilmasta ja pidin katseeni eteenpäin suunnattuna, kunnes hidastin takaisin raviin ja ravasimme jonkin aikaa.
Kun vihdoin hidastin käyntiin kummallakn meistä höyrysi henki ja olin todella hyvällä tuulella. Nyt ei pieni vastoinkäyminenkään haittaisi.
Ja kuin tilauksesta ilmeisesti se sama orava kuin toissapäivänä hyppäsi ylläni olleelle oksalle tiputtaen lumet alas päälleni.
Tällä kertaa ehdin nähdä oravan ja sen harmaan, joka oli erinvärinen kuin muu turkki. Hauska veijari!
Menimme käyntiä loppumatkan ja laskeuduin alas taluttaakseni Ginnyn viimeiset metrit, kunnes talli tuli näkyviin ja jäähdyttelymme oli ohi.
Vein Ginnyn satulointipaikalle ja riisuin sen varusteet, kantaen ne satulahuoneeseen ja talutin Ginnyn takaisin sen karsinaan.
Otin pääharjan ja harjasin pään puhtaaksi, sen jälkeen siiryten pehmeällä harjalla harjaamaan tamman ihania kylkiä. Kun jalat ja kyljet kiilsivät, otin kumisuan ja hieroin vielä hieman lihaksia enen kuin siirryin putsaamaan kaviot. kavioiden putsauksen jälkeen päätin vielä harjata Ginnyn harjan ja otin repustani kamman, jota en ollut vielä kertaakaan käyttänyt. Kampasin takut pois niin että sekä harja ja häntä olivat takuttomat ja koko tamma kiilsi kauniisti.
Hain harjapakin ja laitoin ylimääräiset harjat pois pakista, siirtäen ne tyhjään pakkiin ja laitoin omat harjani niiden tilalle.
Vein sitten harjapakin Rokin karsinan eteen ja katsoin kellon kännykästäni. Kello oli jo viisi, joten olin ollut tallilla reilut kolme tuntia.
Tongin hetken reppuani ja huomasin siellä leivän, jonka äitini oli varmasti sinne laittanut juuri tätä varten. Hän osasi aina ennustaa mitä tekisin tai minne menisin.
Hymyilin ja menin katsomaan vielä pikaisesti Ginnyä.
"Ginny!" huudahdin naurua pidätellen, sillä tamma oli mennyt ja piehtaroinut karsinassaan niin että sen turkki oli ihan sotkuinen ja harja varmasti takussa. Tamma vain katseli minua kuin sanoakseen: "Yksi kohta jäi." Purskahdin nauruun ja annoin sille hieman porkkanaa ja varmistin juoma-automaatin ennen kuin palasin Rokin karsinalle.
Otin riimun käteeni ja astuin karsinaan katsellen Rokia. Se tuijotti minua takaisin ja näki ilmeestä ettei se varmasti aikoisi antautua helpolla.
Joten kävelin sen luokse ja silittelin sitä aluksi kyljestä, sitten kaulasta ja viimeiseksi päästä, kunnes otin nopealla liikkeellä pään kiinni ja sain kuin ihmeen kaupalla riimun sille päähän.
Tänään onni suosi minua.
Otin riimunarun ja sidoin Rokin kiinni, ennen kuin aloin harjata sitä.
Aloitin harjaamalla pään lempeästi pääharjalla, joka ei ollut riimun ansiosta kovinkaan vaikeaa.
Mutta kun tuli jättiläisen kylkien harjaamisen vuoro oli edessäni suuri haaste.
Ori tanssahteli paikoillaan ja oli kooltaankin niin valtava, että oli haaste saad yksi kylki hoidettua.
Pinnistelyn jälkeen sain sen harjattua ja aloitin kavioiden putsaamisen.
Nostin jokaisen jalan vuorotellen ja putsasin kaviot, enemmän tai vähemmän menestyksellä ja vein harjat takaisin pakkiin.
Talutin Rokin satulointipaikalle odottamaan ja hain sen varusteet.
Varsinkin satula oli painava, mutta sain kuin sainkin sen vietyä hepon luo.
Yrittäessäni nostaa satulaa selkään paikalle sattui Anniih ja hän suostui auttamaan satuloinnissa. Kiitin tyttöä avusta ja kiristin hieman satulavyötä, kunnes aloin laittaa suitsia. Ne onneksi sain omin avuin.
Kun varusteet olivat sen yllä otin chapsi repustani ja laitoin ne jalkaani, sekä laitoin kypärän päähäni. Otin myös raipan varmuuden vuoksi mukaan, jos Roki ei tottelisi, sillä enhän ollut ennen sillä ratsastanut.
Talutin sen ulos ja nousin sen selkään laitumen aidan vierestä ja lähdin tutulle maastopolulle ison orin selässä.
Huh huh, oli se kyllä yksi energia pommi! Mutta hyvin matka meni. Lämmittelyn aikana Roki ei millään olisi jaksanut odottaa ravaamista ja kun lopulta annoin hieman pohkeita oli kuin allani olisi räjähtänyt pommi.
Tunsin selvästi kun orin lihakset tekivät töitä allani ja sen voimaa ei voinut olla havaitsematta.
Sillä oli ihana ratsastaa.
Ylitettyämme jo puolenvälin päätin koittaa hieman laukkaa ja annoin hieman pohkeita.
Roki totteli kiltisti ja lähit reippaaseen laukkaan lumet pöllyten sen alla. Maisemat vilahtelivat ohi enkä voinut kuin hämmästellä mitä vauhtia näin iso hevonen pääsi. Rokilla oli ihan aratsastaa ja sen hoito oli todellakin vaivan arvoista.
Kun vihdoin hidastin takaisin käyntiin oli orikin jo saanut kyllikseen ja kiltisti käveli pehmeällä tuntumalla. Ihastelin yhä sen energiaa ja nopeutta, mutta nautin myös kokonaisuudessaan retkestä, kuten aina ratsastaessani.
Laskeuduin alas vähän ennen tallille saapumista ja annoin Rokin jäähdytellä ennen kuin menisimme sisään ja talutin sen suoraan satulointipaikalle.
Riisuin siltä ensin satulan ja sitten suitset vieden ne paikoilleen ja vein Rokin sitten karsinaansa.
Kiinnitin sen ja hrajsin siltä ensin pään ja hieroin sitä sitten kumisualla. Lopuksi puhdistin karvapeitteen pehmeällä harjalla ja viimeistelin puhdistamalla kaviot.
Annoin sille porkkanaa ja varmistin sen juoma-automaatin ennen kuin lähdin ulos karsinasta.
Ruskeat chapsini, kypäräni ja raippani olin jo laittanut takaisin reppuun ja lähdin kohti rehuvarastoa annostellakseni Ginnylle ja Rokille niiden ruoat.
Loulta jäin vielä rapsuttelemaan hetkeksi kumpaakin ja hyvästelin ne, vilkaistuani kelloa(joka oli jo melkein kahdeksan) ja lähdin takaisin kotiin.
Ehtisin vielä tehdä läksyt ja kunhan numerot eivät tippuisi, voisin jatkaa tallilla käymistä ja kenties käydä jollain tunnilla, jos ehtisin.

Tässä oli tämän päivän tarina. Keskityin nyt hieman kumpaankin hepoon, joten se taisi pikkuisen venähtää, mutta toivon ensimmäiseksi, että pidit siitä.

Vastaus:

Saat tästä 98 V€. =)

Hienoa, hienoa, hienoa!! <33
Mahtawaa, mahtawaa, mahtawaa! <3
Ja yms yms yms, sitä rataa... ;-)
Hieno, mahtawa tarina; yksituiskohtia, pituutta, hevosilla on ilmiselvät luonteet, uihh <3
Jatka samaa rataa, jälleen kerra, ihanaa!! <33

Nimi: Emmukka

31.01.2011 17:05
Joko pitää nousta, mietin, kun herätyskelloni pirahti. Sitten muistin, että koulu alkaa kymmeneltä ja minulla on aikaa käydä pikaisesti tallilla. Pomppasin ylös ja menin vaatekaapille. Päätin mennä suoraan tallilta kouluun, joten ratsastaminen saisi jäädä illaksi. Päätin mennä vain harjaamaan ja ruokkimaan rakkaani. Otin kaapista pinkin ja valkoisen topin ja harmaan hupparin. Tongin vielä esiin legginssit ja farkut. Ei mitkään parhaat tallikamppeet, mutta menisin suoraan kouluun, joten sai kelvata. Pompin portaat alas ja juoksin keittiöön. Otin kaakaota ja paahtoleipää sekä mandariinin. Hotkaisin ruoan nopeasti ja menin vessaan. Harjasin hiukset, pesin hampaat ja laitoin nopeasti meikit naamaan. Pakkasin koululaukun ja laitoin tallitakin päälle. Laitoin koulutakin reppuun ja otin avaimet taskuuni. Laitoin pipon päähän ja lapaset käteen. Sidoin tennarrien nauhat ja lähdin kävelemään tallille.
Tallilla tullessani siellä oli aikamoinen kaaos. Joku oli onnistunut pillastuttamaan hevoset kentällä ja nyt se juoksi ympäri kenttää. En ollut varma hevosesta. Menin porukan ohi, joka oli yrittänyt ottaa hevosta kiinni. Vein koululaukun satulahuoneeseen. Otin harjat ja menin Tinken karsinalle. Harjasin sen ja puhdistin karsinan. Hain sen aamurehut ja heinää. Juoma-automaattikin toimi hyvin. Halailin ja rapsuttelin Tinkeä ja juttelin sille. Minun pti lähtä aikas pian kouluun, mutta sain kuitenin selville, että pillastunut hevonen oli Oskari. Kävelin pysäkille ja vaihdoin takin. Ennen kuin laitoin sen reppuun nuuhkaisin sitä ja se tuoksui Tinkelle. Mm...

Oli taas hoppu, mut jos vaikka illalla tulis parempi.

Vastaus:

Saat tästä 50 V€. =)

Hienoahienoa!! <3Pidin tarinasta, mutta painotan edelleen yksityiskohtia; mutta ei mitään, ei aina ole aikaa. =)
Vuieiiiii, te, armaat hoitajat, teette elämästäni hankalaa... Kelle oikein antaisin Kuukauden joitaja-palkinnon?!

Joo, ja Emmukka; haluaisitko osallistua viikonloppuleirille? Siitä ei tartte kirjoittaa tarinoita, maksat vaan sen 140 V€. =)

Nimi: Emmukka

30.01.2011 21:08
Otin ratasatussukkani ja vedin nekin jalkaan ennätysvauhtia. Katsoin pakkasmittaria. - 20'C. Onpa paljon pakkasta. Survoin kypärän reppuun hanskojen ja pompuloitten päälle. Valmis. Takki päälle. Pipo päähän. Huivi kaulaan. Hanskat käteen. Eikun menoksi. Otin avaimet taskuun ja paiskasin oven kiinni. Nousin pyörän selkään ja poljin täysiä tallille. Laitoin pyörän sen vakiopaikalle ja astuin sisään lämpimään talliin. Moikkasin Ribbonin hoitajaa ja kävelin Tinken karsinalle. Tinke tuli minua vastaan karsinan ovelle ja hörähteli innossaan. Silitin sen turpaa ja lähdin satulahuoneeseen. Jätin reppuni sinne ja otin harjapakin. Menin Tinken karsinalle ja otin pehmeän harjan. Tottunein ottein harjasin ensin Tinken ja sitten varsojen päät. Otin kovempi sukaisen harjan ja aloin harjata Tinkeä vasemmalta. "Sinusta tulee ihuna!" lepertelin sille. Se käänsi korvan minuun päin ja jatkoin rupattelua. Sitten siirryin oikealle ja harjasin senkin puolen nätiksi. Sitten hain kaviokoukun. Aluksi se ei millään antanut nostaa sen jalkoja, mutta lopulta se päätti, että on sen parhaaksi puhdistaa kaviot. Putsasin sen kaviot ja vein harjat pois. Otin repustani pompulat ja sidoin omat hiukseni kiinni. Otin satulan ja suitset ja pompulan käteen. Vein satulan ja suitset satulointipaikalle. Menin Tinken karsinalle ja letitin sen otsaharjan. Sitten laitoin sille päitset ja kiinnitin riimun niihin. Talutin sen hoitopaikalle. Satuloin sen ja lämmittelin kuolaimia. Tinke ei tällä kertaa meinannut ottaa kuolaimia. Kyllä se kuitenkin ne otti. Laitoin suitset ja kiristelin hihnat. Vein päitset ja riimun pois ja irrotin Tinken. Katsoin, onko käytävällä ketään ja talutin Tinken ulos. Minun teki mieli maastoon, mutta olisi kiva harjoittaa myös koulua. Päätin mennä kentälle tällä kertaa. Talutin Tinken kentälle ja kiristin satulavyön. Ponnistin selkään ja annoin vähän pohkeita. Lähdimme kiertämään kenttää. Menimme viisi kierrosta käyntiä ja sitten siirryimme raviin. Teimme pari volttia ja kaartelimme ympäri kenttää. Menimme takaisin uralle ja nostin laukan. Kiersimme muutaman kierroksen ja pidätin sitä. Siirryimme ravin kautta käyntiin. Kiersimme muutaman kierroksen. Taputin Tinkeä kaulalle ja laskeuduin alas satulasta. Talutin Tinken talliin hoitopaikalle. Riisuin varusteet ja harjasin Tinken. Laitoin loimen ja vein sen karsinaan. Annoin vähän heinää ja rehuja. Tarkistin juoma-automaatin. Rapsuttelin hepoja ja sanoin niille heipat. Lähdin pyöräilemään kotiin ja hymyilin. Tiesin, että huomenna tulisin uudestaan

Sori! Tuli vähän huono, ko ei ollu paljon aikaa.

Vastaus:

Saat tästä 50 V€. =)

Ihan hyvähän tuosta tuli, mutta kirjoitusvirheitä oli aikas paljon... Mutta niitähän nyt tulee joka iikalle. =)

Nimi: InuKii

30.01.2011 18:16
Juoksin pitkin taloa. ”Missä,missä,missä?” hoin koko ajan mielessäni. Tänään pitäisi mennä ensimmäistä kertaa ratsastamaa Lenalla hoitsullani.. Jännittää hiukan.. Mutta missä ne ratsastus kamat nyt on?! Ramppaan pitkin taloa. –Hahaa siellähän ne!! huudahdin iloisesti kun vihdoin löysin ratsastus housut, kypärän, raipan ja muuta kamaa kaapin pohjalta. ”hmm..Tarkeneeko siellä pelkillä ratsastushousuilla??” mietin. Taas sitä mentiin! ramppaan TAAS. 0.3 kyllä tarkenee. Onneksi kävin aikasemmin tallilla kattomassa paikat ja Lenan karsinan ja muut paikat etten eksyisi. Hyvä! Kaikki mukana sitten menoksi!
Päätin mennä normaalille ratsastus kentälle. Ihan vaan varmuuden vuoksi, koska se oli ensimmäinen kertani Lenan selässä. Onneksi ratsastus kenttä olikin tyhjä. Lenalla ratsastaminen olikin mukavaa! Oli niin ihanaa nuosta taas hevosen selkään ja ratsastaa pitkästä aikaa! Sanoin kuvailematon tunne.
Kun sitten olimme ratsastaneet annoin Lenalle vähän herkkuja joita olin ottanut mukaan. -Seur-aavalla kerralla mennään jo maastoon vai mitä? kysyin Lenalta se hirnahti tyytyvaisenä vastaukseksi. Vein Lenan talliin otin ratsastus kamat siltä ja harjailin sitä jonkin aikaa.
Toivottavasti Lenasta ja minusta lulee parhaat kaverit!


Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Kirjoitusvirheitä, joo, mutta tarinan pohja on hyvä; siitä on hyvä jatkaa <3

Nimi: Anniih :3

30.01.2011 17:52
Joo nyt tulee tämmöne lyhyt hoitotarina siit miten me Pepen kaa tutustutaa <33 ja kun saan sen hoitsuks ^^

Menin tänään tallille saisin Pepen hoitsukseni. Se olisi toinen hoitsuni. Kävelin Pepen karsinan luo siellä se mässytti heinää <3 oi se oli söpö! Vingahdin.. Tania ja Heli kurkki Dustyn karsinasta ja kysyivät:- Saitko Pepen hoitsuks? Minä vastasin:- Joo eiks ookkii ihanaaa!! Tania ja Heli katsoivat toisiinsa ja kohauttivat kulmiaan. Minä hyräilin ja lallattelin Pepen karsinassa. Pepe katsoi minua suurin silmin kun olisin ollut joku mielipuoli. Lähdin hakemaan Pepelle satulaa ja suitsia. Kun kannoin silmät kiinni satulaa käytävällä niin törmäsin tallipoikaan ja hymähdin ja punastuin. Sitten ripakasti nostin satulan ja meni kikattamaan Pepen karsinaan ja kuiskailin Pepen korvaan kaikkea kuin oikeasti olisin ollut MIELIPUOLI!

Sitten varustin Pepen kun marssin ulos Pepen kanssa niin olin unohtanu (harjata Pepen) mutta mietin ettei siitä haittaa oisi olin ''unessa'' nousin sen selkään ja menimme kentälle. Kentällä oli esteitä hyppäsimme yhden kunnes ajattelin kunnon järjellä ' Täytyy harjata Pepe!' Sitten laskeuduin selästä ja talutin Pepen talliin. Tania ja Heli nojaili käytävällä ja sanoivat:- Olipas pitkä ratsastus hetki! Ja naurahivat.. Minä tiesin että he eivät tarkoittaneet pahaa mutta hymähdin silti ja vein Pepen karsinaansa. Sitten otin varusteet ja vein ne pois kuolaimet eivät edes kerinneet likaantua. Kun vein satulan ja suitset satulahuoneseen niin tapasin siellä taas sen tallipojan vilkutin hänelle ja hän snaoi:- Moi oon Joonas, mikä sun nimes on? Minä sanoin:- Annii... Ja sitten hän lähti ja pieni juttelu hetki keskeytyi siihen. Hän oli ruskeatukkainen varmaan 13, vuotias poika oii.. Mietin mutta enemmän pidin Pepestä.

Sitten hain Pepen harjapakin ja harjasin Pepen ja annoin sille porkkanan se rouskutti sen mielissään ja työkkäisi vielä lopussa minut kumoon suurella turvallaan! Minä naurahdin ja hyvästelin Pepen ja vein harjapakin pois sitten sanoin heippa vielä Tanialle ja Helille ja sitten silitin vielä Sannan samettista turpaa ja lähdin kohti bussia.. Loppu joo lyhyt ja emt... ;D kai pidit!

Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Ihan hyvähän tuo oli, kirjoitusvirheitä vaan löytyi aikas paljon... ;-)
Mutta nyt ehdin hengittääkkin lukiessa! Hienoa ~<3

Nimi: Emmukka

30.01.2011 14:41
Ja nyt tämän päivän. Paitsi, että mulla ja Sussulla se taitaa olla jo maanantai. Okei...

Hyppäsin pois bussista ja juoksin koti ovelle.
"Aukea, aukea, aukea!" raivosin lukolle. Koulukirjat painoivat repussa paljon, avain ei meinannut toimia ja en ollut käynyt tälle päivää vielä tallilla. Sain oven auki ja ryntäsin ylös. Jätin koulurepun huoneeni nurkaan ja vaihdoin vaaatteet. Sama paita kuin eilen ja sukkahousut. Nappasin kypärän sängytäni ja lähdin tömistämään alakertaan. Jouduin eilen korjaaamaan kypärääni. Pitäisi ostaa uusi, mietin. Otin eteisen kaapista punaiset ruudulliset ratsastushousuni. Vetäisin ne jalkaan pikapikaa.

JATKUU illalla

Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Hilisvatti, en keksi kommentoitavaa-apua :-D

Nimi: Emmukka

30.01.2011 14:18
JATKOA EILISELLE

Hain harjat ja menin Tinken karsinaan. Otin pääharjan ja harjasin sen päätä sievästi. Sitten otin kovemman harjan ja aloin harjata Tinken vasenta puolta. Vaihdoin oikealle, kun vassen kiilteli kauniisti. Oikeankin puolen harjattuani otin kaviokoukun ja kuoputin kaviot puhtaiksi. Rapsuttelin varsoja. Tinke tönäisi minua olkaan, koska sekin halusi osansa rapsutuksista. Naurahdin ja menin ulos karsinasta. Lähdin viemään harjoja pois. Näin Sussun Ginnyn karsinalla."Hei taas!" sanoin.
"Moi Emmukka, miten menee?" Sussu sanoi hymyillen ja rapsutteli Ginnyä, joka työnsi turpansa ulos nuuskien innokkaasti taskujani.
"Höpsö, nuo ovat varmasti Tinkelle ja sen varsoille." nauroimme Ginnylle, jonka ilme näytti hölmistyneeltä.
"Sait jo omasi." Sussu lisäsi ja tuli ulos karsinasta.
"Mitä sanoisit pienestä maastoretkestä?" kysyin.
"Miksipä ei." Sussu sanoi ja lähti kohti satulahuonetta. "Kunhan hoidan ensin Ginnyn"
Vein harjat pois ja otin omenat taskuuni. Menin takaisin Tinken karsinaan ja se sekä sen varsat tulivat haistelemaan taskuani. Nauroin ja annoin niille omenat. Rapsuttelin ja silittelin niitä, kunnes olin varma, että Sussu oli jo saanut Ginnyn harjattua. Lähdin taluttamaan Tinkeä satulointipaikalle. Näin, kuinka Ginny huomasi meidät ja nykäisi meidän suuntaan niin, että Sussu tiputti satulavyön. Naurahdin ja sidoin Tinken Ginnyn viereen. Hain satulan ja suitset satulahuoneesta. Laitoin satulan Tinken selkään ja satulavyön kiinni. Lämmittelin kuolaimia ja laitoin ne Tinken suuhun. Tinke aukaisi suun ennen kuin ehdin edes kohottaa kuolaimia. Se oli täynnä energiaa eilisenkin jälkeen. Kiristelin turpa- ja leukahihnat ja rupattelimme Sussun kanssa kaikkea. Sussu lähti taluttamaan Ginnyä ulos, minä perässä hevosen mitan päässä. Menimme kentälle. Kiristimme satulavyöt ja hyppäsimme selkään. Menimme ensin kuusi kierrosta lämmittelyä käynnissä ja sitten siirryimme raviin. Lopulta pysähdyimme ja aloimme miettiä minne menisimme maastossa
" Mennäänkö se kiemura, joka lähtee tallin takaa?" kysyin Sussulta. Hänelle sopi ja lähdimme käynnissä metsään. Ihailimme maisemia ja metsän hiljaisuutta. Jonkin aikaa käveltyämme, lähdimme ravaamaan. Rrakastin Tinken pompottavaa ravia. Puolessa välissä matkaa nostimme laukan. Lumi pöllysi ja tuuli tuiversi naamaan. Samalla ajattelin, että minä ja Sussu olimme kuin vanhat kaverit, vaikka olimme tunteneet vasta muutaman päivän. Minullakaan ei ollut ollut yhtään kaveria ennen kuin aloin käymään Lampilantallilla. Tällä hetkellä minulla oli neljä hyvää ystävää; Tinke, Sussu ja Tinken varsat. Ja luulen, että tuossa järjestyksessä. En huomannut, että Sussu oli pysähtynyt. Pidätin Tinkeä ja pysäytin sen. Odotin hetken ja pian puun takaa tuli näkyviin Sussu ja Ginny. Tiesin heti, että Sussu oli tippunut.
"Kävikö?" kysyin, kun hän tuli vierelleni.
"Ei, kaikki on hyvin," hän vastasi. Jatkoimme käyntiä jäähdytellen hevosia. Tallilla lopulta laskeuduimme alas satulasta ja löysäsimme satulavöitä. Meninne kentälle taluttelemaan hevosia. Menimme hetken kuluttua sisälle ja otimme varusteet pois. Vein Tinken karsinaan ja tarkistin sen juoma-automaatin. Minulla oli joka paikka kipeä päivittäisestä ratsastuksesta. Hain hieman lisää heiniä Tinkelle ja nilkutin hakemaan harjoja. Harjasin Tinken putipuhtaaksi ja hymyilin, kun katselin sitä rankan työn jälkeen. Kuivasin vielä varusteet ja laitoin ne paikalleen. Otin loimen ja laitoin sen Tinken selkään. Hain reppuni ja lähdin pyöräilemään kotiin. Joka paikkaan sattui. Se oli ainoa ratsastamisen miinuspuoli.

Nyt tuli sitten se loppuki.

Vastaus:

Saat tästä 90 V€. =)

Jälleen kerran, ihunaa luettavaa-ja mitäpä noin hyviin tarinoihin kommentoitavaa koko edes olisi? <3

Nimi: JuDu

30.01.2011 13:58
Herätyskelloni soi kuudelta. Normaalisti olisin nukkunut vielä ainakin puoli tuntia, mutta nyt en.
Tänään saisin tavata Heron ja alkaa hoitaa sitä. IHANAA!!!!!! Hyppäsin ylös sängystä, puin mahdollisimman nopeasti ja melkein juoksin ruokapöytään. Pöydässä äiti hörppi kahvia ja kysyi:
- Mihin sulla on noin kiire?
- Tafliffe. Sanoin ruoka suussa. En tiedä ymmärsikö äiti koska hän katsoi minua oudosti. Puuro lautanen oli alta aikayksikön tyhjä. Taisi siihen hiukan puuroa jäädäkkin, mutta ei se niin tarkkaa ollut.
- Kiitti! huusin äidelle lähtiessäni ruokapöydästä. Pakkasin reppuni ja puin ulkovaatteet pälle.
- Heippa! huusin kun olin lähdössä tallille. Laitoin kengät jalkaan ja menin ulos. Ulkona oli kylmä, mutta sitä en huomannut. Otin pyörän autotallista ja poljin bussipysäkille. Jätin pyörän telineeseen joka oli pysäkin vieressä. Bussi tuli juuri sopivasti. Astuin sisään, maksoin lipun ja istuiduin vapaalle paikalle. Hetken päästä bussi pysähtyi tallin viereiselle pysäkille. Juoksin niin nopeasti kuin vain pääsin. Astuin tallin ovesta sisälle ja vein reppuni satulahuoneeseen. Katselin karsinoita. Tuolla oli Hero. Menin sen luo ja silitin sen samettista turpaa.
- Sä oot varmaa se Heron uus hoitaja? sanoi tytön ääni.
- Joo oon, vastasin en tuntenut tyttöä.
- Voisit harjata sen, tyttö sanoi ja antoi mulle kopan missä oli harjoja ja muuta sellasta.
- Joo kiitti, sanoin. Sitten tyttö katosi satulahuoneeseen.
- Nyt laitetaan sut kuntoon, sanoin Herolle ja aloin harjata sitä. Oli sunnuntai joten minulla oli koko päivä aikaa. J-A-T-K-U-U

Vastaus:

Saat tästä 45 V€. =)

Pidin tarinasta, mutta jotenkin sitä voisi vielä muokkailla-mutta pidän tuosta "puhetyylistäsi", se saa hymyilemään! =D

Nimi: Sussu

30.01.2011 12:17
Heräsin herätyskellooni kuuden maissa ja mietin jo lyöväni sitä niin kuin sarjakuvissa, mutta luovuin ideasta ja sammutin kellon.
Vaihdoin pikaisesti päälleni risat farkut ja jonkin T-paidan ja hipsin alakertaan.
Vanhempani olivat jo ylhäällä ja sain aamiaisen melkein englantilaiseen tyyliin.
Makkaraa, munakas ja pari paistettua tomaattia, kyllä isä osasi kokata!
Syötyäni aamiaisen harjsin hampaani ja otin mukaani pompulan juostessani eteiseen.
Kiinnitin hiukseni kuten ne olivat eilen olleet ja vedin ulkovaatteet ylleni.
Otin pyöräni ja poljin niin nopeaa kuin pääsin Lampilantallille.
Perillä lukitsin pyöräni ja kiiruhdin sisään.
Hoitajia ei vielä ollut paljoa paikalla, mutta moikkasin muutamia.
Kävelin Ginnyn karsinan luokse ja astuin sisään.
"Nyt saatkin etsiä porkkanasi." totesin sillä porkkana ei ollut tavallisessa paikassaan taskussani.
Ginny ihmetteli uutta leikkiäni, mutta tajusi pian mitä piti tehdä ja alkoi nuuskia minua innokkasti.
Pian se jo löysikin porkkanan takin sisätaskusta ja annoin sen sille syötäväksi.
Rapsuttelin sen ihanaa ruskeaa turkkia hetken ja katselin sen syömistä.
"Arvaa mitä?" kysyin tuolta ottaen repun pois selästäni ja avaten sen. "Ostin sinulle uusia harjoja eilen!"
Otin sinisen pääharjan repustani, laitoin repun karsinan ulkopuolelle ja aloin harjata Ginnyn ihanaa päätä.
Kun se oli harjatta, laitoin päitset sen päähän ja kiinnitin sen karsinan kaltereihin.
Sitten otin repustani sinisen harjan, jolla aloin harjata reippain vedoin tamman kylkiä ja jalkoja, kunnes ne kiiltelivät hienosti.
Ginny katseli minua ja nuuhki harjoja kummeksuen, mutta antoi minun hoitaa sen loppuun.
Sitten otin kaviokoukun ja puhdistin sen kaviot, ennen kuin vein sen satulointipaikalle ja hain sen suitset ja satulan.
Aloin laittaa satulaa paikoilleen ja otin tällä kertaa kunnon otteen satulavyöstä, kiinnittäen sen paikoilleen.
"Tällä kertaa et jekuta minua!" naurahdin ja otin suitset.
Ginny antoi minun laittaa suitset ihan kiltisti päähänsä ja pian se oli valmis ratsastukseen.
Talutin sen ulos kentälle ja nousin sen selkään.
"Tänään ei mennäkkään maastoon." sanoin, sillä aioin harjoitella kouluratsastusta hieman.
Mielestäni Ginnyllä oli ihana laukata maastossa, mutta sen ravi kentällä oli ihan yhtä ihanaa.
Aluksi lämmittelimme reilusti ja harjoittelimme hieman kännöksiä ja pysähdyksiä.
Sitten menimme ravia jonkin aikaa mutkitellen ja välillä pysähdellen ja peruuttaen.
Lopuksi hieman rentouduin ja annoin Ginnyn laukata ilman käännöksiä ympäri kenttää.
Tosin pidätin sitä silloin tällöin ja lopulta hidastin ravin kauttaa käyntiin.
Kun olin aikani käntyiä mennyt nousin alas satulasta ja löysäsin satulavyötä.
Taluttelin Ginnyä jäähdyttelyksi ja lopulta palasimme talliin riisuin Ginnyltä satulan ja suitset ja vien sen karsinaansa.
Harjasin sen aluksi päästä pääharjalla, sitten hieroin hieman kumisualla.
Lopuksi puhdistin kaviot kaviokoukulla ja harjasin kyljet, vatsan, selän ja jalata perusteellisesti.
Annostelin sille heinää ja toin sen karsinaan.
Annoin vielä palan porkkanaa, kunnes pussasin sen turpaa.
"Nähdään huomenna!" sanoin hymyillen.
Katselin vielä muita hevosia ja unelmoin omasta hepastani, kunnes lähdin ulos tallista ja pyöräilin kotiin.

Tuli kiire lopussa niin loppu tuli vähän huonosti. Toivottavasti kelpaa.

Vastaus:

Saat tästä 90 V€. =)

Kelpaa, kelpaa! <3
Rrakastan tarinoitasi; niitä lukiessa ei hengästy, jaksaa kiinnostaa, pystyn kuvittelemaan koko homman ihan filminä päässäni... ;-)
Tarinasi paras kohokohta: "Kun se oli harjatta, laitoin päitset sen päähän yms yms..." :"D
Se oli paras - harjatta, harjatta, ilman harjaa! :-D
Ei siis millään pahalla, se oli vain hauska, tykkäsin (;

Nimi: Anniih :3

30.01.2011 10:28
Nyt tuli himo kirjottaa tarinaa!! ;3 saahan? ;D

Tänään astelin iloisin mielin tallille siellä oli paljon ihmisiä. Astuin tallin ovesta sisään siellä oli paljon tyyppejä. Oli Tania, Saara, Heli, Lilja, Meiju ja muita. Ärghh! Mietin mielessäni tallilla oli Saara hiiviskelin hiljaa satulahuoneeseen ja jätin ratsastuslaukkuni sinne. Sitten jatkoin matkaa Sannan karsinan luo. Saara ei huomanut minua mutta Lilja ja Meiju katsoi hieman oudosti kun menin selkäkyttyrässä hiljaa Sannan karsinaan. Annoin Sannalle porkkanan palan joka oli taskussani. Sitten menin nopeasti satulahuoneeseen ja olin kompastua johtoon joka meni oven kynnyksellä. Sitten hain Sannan suitset, riimun ja loimen ja koitin kuljettaa niitä tallikäytävällä ettei ne tippuisi ja Saara huomaisi minua. Sitten tallista lähti muita kohti ulko ovea. Mitäkähän täällä tapahtuu mietin ja laitoin Sannalle loimen ja suitset. Tänään lähtisin ilman satulaa maastoon. Otin vielä riimun Sannan karsonan oven päältä ja nopeasti klikkasin sen suitsiin kiinni ulkona otinkin riimun jo pois ja mietin en tarvitsekkaan sitä. Nousin Sannan selkään mutta liusuin alas loimi oli hieman luikas kun pääsin niin lähdimme liikkeelle. Menimme itäiselle maastopolulle. Siellä minä eksyin kerran, naurahdin päälle. Sitten lähdimme raviin Sanna meni hienossa ravissa matalia maastoesteitä. Meinasimme kompuroida yhdessä mutta emme sittenkään. Hymy oli huulillani tänään kun sai olla maastossa ilman satulaa ja vielä iloisin mielin! Aurinko paistoi puiden lomasta ja oli viielää tuuli humisi korvissani. Nostimme Sannan kanssa laukkaan ja Sanna oikasi polulta hyppäsi ojan yli metsään minä meinasin taas tippua niinkuin eilen Pepen selästä kun Pepe loikkasi. Olimme taas ihanassa koivumetsässä jossa aurinko paistoi koivun harvojen oksien läpi. Mutta liian kauas ei kannattanut mennä ainakaan pimeällä silloin alkaisi havumetsä jossa ei näkisi eteensä (kokemusksia) . Sanna laukkasi villisti paksussa kepeässä lumessa kuin olisi ollut leikkisä varsa. Minä nauroin kun oli hauskaa. Linnut ja orava liikkuivat puiden ohuilla oksilla joista lumi tumahteli alas aika ajoin. Sitten oli aika kääntyä kohti tallia. Kello oli 14:15. Menimme ravissa kohti maasto polkua josta Sanna oli loikannut metsän puolelle. Lähestyimme kohti tallia siellä ei enää ollut niin paljoa porukkaa mutta pahimmat oli, oli Tania, Saara, Meiju ja Heli ja pahin heistä oli Saara! En pitänyt hänestä yhtään.. Nousin Sannan selätä pois ja lompsuttelimme talliin. Tallissa otin loimen pois ja vein sen pois. Sitten rupesin riisumaan suitsia kunnes Saara tuli nojailemaan karsinan ovelle heinä suussaan ja kysyi 'Mitäs pikku Annii' Ja toisti hiljalleen ja naureskellen sanaa MIE.. Minua häiritsi ja sanoin voisitko mennä pois ja ihan hyvää minulle.. Kunnes Saara sylkäisi heinän suustaan ja huusi ' Enkö saisi nojailla tässä et sinä sitä päätä!' Minä olin vaiti ja vein Sannan suitset pois ja pesin kuolaimet en jaksanut katsella Saaraa ja sen mutrusuuta. Huoh mietin missä Heli, Tania ja Meiju tulisivatpa he tai menisivät jonnekkin jonne Saara lähtisi mukaan eikä tarvitsisi täällä olla. Menin Sannan karsinaan ja Saara ei onneksi enää nojaillut siinä minä silitin Sannaa ja harjailin sen naamaa ja mietin pitäisikö ostaa uusi harja... Ja hain heinää Sannalle ja viskasin sen Sannan karsinaan ja suljin karsinan oven. Menin vielä Pepen karsinan luo ja silitin sen kiiltävää ja sametin pehmoista turpaa ja sanoin saisinpa sinut toiseksi hoitsukseni. Ja lähdin ulos ulkona tarhassa olevat hevoset hirnui minut nähdessään katoin rannekelloani ja mietin voin jäädä hetkeksi tähän vielä kunne sbussi tulee. Mietin että tänään oli hyvä päivä tallilla ja oli ainakin vauhdikas maastolenkki! Naurahdin ja Silitin samalla Dixin turpaa ja annoin sille heinää. Menin bussi pysäkille odottamaan bussia ja sieltä se tulikin kuiskasin tallille päin ' Nähdään Sanna ja Pepe (jos saisin sinut hoitsuksi). Loppu joo toivottavasti jaksoit lukee saatto olla vähä pitkä en oo varma ;D ja nii )

Vastaus:

Saat tästä 60 V€. =)

Hyvä tarina, pidin! =D
Jotenkin vain hengästytti lukea, voisit kokeilla laittaa kappalejaoille pitemmät välit, ja pilkuillakin hieman leikkiä. =)
Juu, ja sait Pepen hoidokiksesi <3

Nimi: Anniih :3

29.01.2011 22:14
Juu sori jos laitan tähän viekkuun voisin ottaa
Pepen hoitsuks ^^ <33 ois kiwa..

Vastaus:

Jess, saat Pepen hoidokiksesi <3

Nimi: Anniih :3

29.01.2011 21:23
Joo sori kun kirjotan tänää 2 tarinaa.. Mut tuli tarina himo ja en oo pitkään aikaan kirjotellu ^^

Tulin taas tallille seuraavana päivänä. Tänään ilma oli melkein samallainen vetinen keli kuin eilen. Menin suoraan talliin ajattelematta eilistä. Siellä oli Tania. Kysyin Tanialta tuleeko Saara tallille tänään ja mietin toivottavasti ei. Tania vasta:- Ei, ei tule sanoi että on kurkku kipiä. Minä huokaisin helpotuksesta ja sanoin:- Selvä! Ja hain harjapakin tänään en ratsastaisi Sannalla vaan Pepellä. Hain siis Pepen harjapakin. Ja avasin Pepen karsinan oven. Pepe nosti päänsä maasta ja rouskutti heinää. Minä laitoin Pepen kiinni ja harjailin sitä rauhassa ja Tania toi satulan ja satuloi sen taas sillä aikaa minä kävin katsomassa Sannaa. Se oli melkein silmät kiinni takapuoli minuun päin puoliunessa. Minä hymähdin ja vein Pepen harjapakin pois Tania oli ehtinyt jo laittaa pepelle suitsetkin. Minä kiitin Taniaa ja talutin Pepen ulos. Pepe lönkötteli kiltisti vierelläni ja katseli puita. Menisimme tänään maastoesteille. Siellä tulisi olemaan kivaa! Nousin ennen polun alkua Pepen selkään ja lähdimme liikkelle. Pepe meni tänään reipasta käyntiä. Sitten läimäytin Pepeä takapuolelle ja pepe nosti miltei suoraan laukkaan. Pepen harja hulmusi. Minä huusin:- Jippiijaijeii! Kun liisimme ja lensimme Pepen kanssa maastoesteiden yli. Pepe meni tälläkertaa tasaisin liikkein ja korkein hypyin esteiden yli. Sitten etenimme hieman pomppivassa laukassa. Tuli taas este jonka Pepe 'lensi' yli. Pepen kanssa oli kiva olla maastossa milloin vain se oli vauhdikasta ja hupaisaa! Pian Pepe teki äkki loikan kauemmas estettä kun huomasi ketun esteen luona. Minä naurahdin kun olin miltei tippua, Pepe ei kettua pelätä tarvitse se on vain pieni kettu sanoin rauhallisella äänellä Pepelle. Sitten käännyimme kohti tallia ja silittelin Pepen kaulaa. Pepe oli yksi suosikki hevosista tallilla se oli jännittävä ja vauhdikas! Mutta suosikeista suosikein oli silti rakas Sanna hoitsupullero.. Kun olimme tallin pihassa nousin selästä pois ja otin raipan toiseen käteen. Talutin Pepen talliin. Hevoset katsoivat minua ja Pepeä kun kuljimme tallikäytävällä. Tania katsoi Pinton karsinasta meitä hän oli juuri hoitamassa Pintoa. Minä vein Pepen karsinaansa ja kehuin sitä otin siltä suitset pois ja laitoin päitset ja kiinnitin sen. Sitten hain harjapakin ja vein raipan pois. Jätin suitset sankon reunalle kohta pesisin ne. Sitten otin Pepen satulavyön pois ja pyysin Taniaa puhdistamaan sen minä otin vielä Pepeltä satulan ja vein sen telineeseensä. Sitten menin puhdistamaan kuolaimia. Laitoin vettä ämpäriin ja otin pienen sudin ja puhdistin kuolaimia. Kun ne oli puhtaat vein ne telineeseensä. Tania oli jo puhdistanut satulavyön ja antoi sen minulle vein sen pois ja otin Pepen harjapakista harjan ja harjasin Pepen pölystä ja heinästä. Pian sen turkki kiilsi. sitten otin kaviokoukun ja puhdistin suuria muta kökkäreitä Pepen kavioista irti. Kunnes sain viimeisenkin. Ja vein Pepen harjapakin pois ja otin Pepeltä päitset pois. Ja suljin sen karsinan oven. Menin Sannan karsinan luo Sanna oli hereillä ja hengitti kättäni vasten ja silitin Sannaa katsoin rannekelloani ja hyvästelin Pepen, Sannan ja Tanian ja kaikki muut hevoset! Loppu joo tylsä jaksoitko ees lukee O_O Lyhyt kikkare!! ;D

Vastaus:

Saat tästä 60 V€. =)

Hyvähyvä!! Aktiivisuudesta plussaa, aina & always, tarina oli hieno. =)
Näyttäisit tulevan hyvin toimeen Pepen kanssa... Haluaisitko sen toiseksi hoidokiksesi? ;-)
Voit hoitaa sen sitten samassa tarinassa kuin Sannan, "keskityt" esim. aina joka toisessa tarinassa vaan toiseen. =) Tai sitten ihan tasapuolisesti. =)
Siis jos vaan haluat ;-)

Nimi: Emmukka

29.01.2011 19:51
Herätyskelloni herätti minut aamulla jo viiden aikaan. En malttanut nukkua pidempään. Pomppasin ylös ja lähdin tonkimaan vaatekaappia. Lopulta päädyin siniseen paitaan ja legginsseihin. Laittaisin alakerrassa ratsastus housut niiden päälle. Juoksin portaat alas ja olin törmätä äitiini, joka oli lähdössä töihin.
- Oletpas aikaisn liikkeellä, hän sanoi. - Tulen kotiin kolmelta viimeistään, hän lisäsi oven suusta ja häippäsi. Otin lasin maitoa ja karjalanpiirakan jääkapista. Hotkaisin ruoan yhdellä kertaa ja juoksin eteiseen. Otin kaapistan ratsastushousut ja suojaliivin. Kirinstin liivin ympärilleni ja vetaisin housut jalkaan. Otin vielä ratsastussukat ja laitoin ne jalkaan. Tungin reppuun kypärän, omenanpaloja ja ratsastushanskat. Laitoin takin, pipon ja lapaset päälle. Nakkasin repun selkään, otin avaimet ja lähdin polkemaan tallille. Pakkasta ei ollut juuri yhtään. Poljin koko ajan kovempaa, mitä lähemmäs tallia pääsin. Olin unohtanut harjata hiukset, mutta pompulaa kannoin mukanani aina. Onneksi. Tallilla laitoin pyörän taas samaan paikkaan, kuin viimeksi. Avasin tallin oven ja ihana hevosen ja heinän tuoksu sekä mukava lämpö tulivat minua vastaan. Astuin talliin ja suljin oven perässäni. Kävelin Tinken karsinalle hymyillen hevosille. Tallilla oli hiljaista. Osa hevosista rouskutti heiniä ja osa kurkki minua. Hymyillen kävelin Tinken karsinalle. Sekin odotti minua karsinan ovella. Mieltäni lämmitti, kun olin saanut hyvän ystävän ja talli oli kuin toinen kotini. Taputin Tinkeä ja menin karsinaan. Rapsuttelin sitä ja sen varsoja. Lähdin hakemaan harjoja. Mietin mitä plussia ja miinuksia tallilla olossa ja ratsamisessa on. No miinuksiin ei mennyt mitään.

JATKUU auumulla tai jo tänäiltana

Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Muutama kirjoitusvirhe, muttei haittaa. =)
Ei aivan totuttua tasoasi, mutta tämähän jatkuukin vielä... ;-)
Älä huoli, ei tarvitse siltikkään ottaa stressiä ollenkaan. =)

Nimi: Anniih :3

29.01.2011 19:48
Sori todella paljon kun en ole ehtinyt kirjoittaa on ollut monenmoista kiirettä! ;D

Tulin tänään tallille oli ärsyttävä suvikeli. Siellä täällä kuului jonkinmoista veden tippumis ääniä, kuten rännistä tippui loskaa ja vettä, tiet oli sulat ja katon rajasta koko ajan tipahteli vesitippoja. Oli myös +2 astetta. Olin tallilla vain ratsastushousuissa ja tuulitakissa. Kävelin talliin ja hevoset hirnahti innokaasti hymyilin ja silittelin hevosten turpia Sannan karsinalle päin mennessä. En ollut käynyt tallilla melkein viikkoon! Sitten avasin Sannan karsinan oven ja huudahtin ' Moi! tyttö ei olla nähty yli 5 päivään, silittelin Sannaa. Sanna käänteli korviaan joka suuntaan kuuli kai ääniä (jotain hyvin, hyvin jännittäviä ääniä . Hain Sannan riimun ja päitset kiinnitin ne Sannalle. Ja hain harjapakin. Harjasin Sannan naaman pehmeällä harjalla ja kovellamma muun vartalon. Sanna oli innoissaan varmaan kun lähtisimme tänään harjoittelemaan pohkeenväistöä ja muuta mitä itse en ollut Sannalla koskaa kokeillut! Vein harjapakin ja hain satulan laitoin sen selkään ja kiristin satulavyön. Sitten lähdin suitsien hakuun joku oli tullut talliin ovi oli auki juoksin laittamaan sen kiinni (tiedän tallissa ei saisi juosta), hain suitset. Sitten laitoin ne Sannalle päähän. Sitten lähdin taluttamaan Sannaa kohti ovea. Ihan kuin joku olisi seurannut meitä.. Minua pelotti hieman. Sitten avasin kentän portin ja meninmme Sannan kanssa kentälle siellä nousin Sannan selkään. Kokeilin mennä pohkeen väistöä joka ei onnistunut oikein. Mutta yritimme kerta toisensa jälkeen uudestaan mutta sitten luovutin ja menimme ravipuomeja ravissa. Tuuli yltyi en tiedä miksi aamumalla oli ollut todella lauhkeaa ja nyt tuuli, mietin miksi?. Sanna säikähti jotain ja lähti kiitolaukkaan. Pidin Sannan harjasta että pysyin kyydissä. Sanna pysähtyi kentän raunan viereen. Minä meinasin lentää selästä pysähdys oli niin raju. Katselin hätääntyneenä taakseni Sanna vain meni rauhassa. Pian tipahdin Sannan selästä ilman syytä Sanna ei pukittanut, ei hypännyt pystyyn ei mitään kuin joku olisi työkännyt. Minä otin Sannan ohjista kiinni ja menin tyhjään talliin. Siellä ei ollut muita kuin hevoset. Minä Nopeasti otin Sannalta varusteet ja menin ulos potkiskelin lunta ja katselin tarhassa olevia hevosia. Joku musta hahmo jolla ei ollut kasvoja seisoi 20 metrin päässä minusta kohti suoraan. Pelkäsin ja paljon! Yritin olla nopea ja juosta talliin kunnes joku kopautti niskaan ja kuiskasi korvaan ' Muista korvaus siitä minkä teit' Mietintallissa mitä tuo tarkoitti. Sitten kävin halaamassa Sannaa ja lähdin kotiin meno matkalla bussissa mietin oliko tuo haamu, sitten sanoin mielessäni ei voinut olla! Ja toivoin että se ei toistu enää koskaan... Joo se oli lyhyt tylsä jos ei ollu mitää jännistyst... Mut mitä sie pidit nii se jää bähtäväks ja sielä kerran sori kun en oo käyny kirjoittelee... + Saattaa sisältää kirjoitusvirheitä...

Vastaus:

Saat tästä 45 V€. =)

Hyvähän tuo tarina oli, mutta yksityiskohtia voisi viellä vähäsen hioa ;-)

Nimi: Kanon ja uusi pikkupätkä tarinaa XDD

29.01.2011 15:09
JATKUU
- Midäh?
Käännähdin ja vastasin näin älykkäseen tapaani.
- Että onkos sulla nimee?
- Kanoniksi sanovat.
Totesin. Pitkä poika katsoi minua hiukan epäluuloisesti, joten käännyin takaisin keinottelemaan satulaa seinältä.
- Okei. Mä oon Konsta.
- Aha.
Satula puoliksi tipahti päälleni seinältä. Nappasin vielä suitset siitä vierestä ja tepsutin kuormani kanssa takaisin Ribbonin pilttuulle. Yksi ihminen lisää. Yksi ihminen joka luultavasti pitää minua outona. No hälläväliä. Ribbon kurkotteli kaulaansa; se tiesi pääsevänsä ulos.
- Jjoo Ribsyliini, menhään met ulos.
Sitten alkoi mystinen taistelu ensin satulan, ja sitten suitsien kanssa. Kyllä minä teoriassa tämän osasin...
- Satulavyö, Kanon, mahan alta.
- Kyllä mie tiiän...
En voinut olla väittämättä vastaan. Kiristi vyön, säädin jalustimet ja kerroin Konstalle että tämä voisi mitä ystävällisimmin häipyä. Kun hän kääntyi, näytin hänen selälleen kieltä. Ribbon katsoi minua hiukan kummastuneena.
- Oookkei! Nyt menhään ulos!
Talutin Ribbonin ulos tallista. Ulkona kirpeä pakkanen tuntui ikävältä lämpimän tallin jälkeen

JATKUU pakko pätkiäh...

Vastaus:

Saat tästä 30 V€. =)

Juuhh, eips mitään... ;-)
Nyt ei ehkä niiin hyvin, mutta kyllä se siitä lähtee rullailemaan. =)

Nimi: Sussu

29.01.2011 14:10
Heräsin jälleen kuuden aikoihin. Nousin pikaisesti ylös, puin eiliset vaatteet ylleni ja riensin syömään aamupalaa.
Nappasin leivän ja omenamehua ja hotkin ruokani vauhdilla.
Sitten pesin pikaisesti hampaat, harjasin hiukset ja laitoin ne pompulalla kiinni niin, että ne roikkuivat melkein puoliselkään.
Vedin ylleni takin, pipon ja hanskat ja jalkaan vedin kengät.
Vilkaisin tänäänkin mittaria, ei kauheasti pakkasta.
Riensin ulos ja nousin joponi selkään.
Odotin innolla näkeväni Ginnyn.
Pyöräilin vauhdilla tallille ja lukitsin joponi sinne minne eilenkin.
Paikalla ei olut juuri ketään, mutta mietin samalla, tulisiko Emmukka tänään tallille.
Olin eilen kaavaillut jonkinlaista ratsastusreissua hänen kanssaan.
Kiiruhdin tallin ovelle ja avasin sen kipittäen nopeasti sisään. Suljin oven sitten perässäni, jottei kylmä ehtisi talliin ja kiruhdin viemään takkini ja muut kamppeeni naulakoille.
Kävelin Ginnyn karsinan luokse ja katselin sitä hetken, kunnes se tuli luokseni ja nuuski taskujani.
"Herkkusuu, saat omenasi." sanoin naureskellen ja annoin omenpalat Ginylle.
Se rouskutteli niitä iloisesti ja pääsin luikahtamaan sen karsinaan.
Seisoin siellä, rapsutellen Ginnyä, kunnes kuulin takaani äänen.
"Hei taas!" joku sanoi ja käännyin katsomaan puhujaa.
"Moi Emmukka, miten menee?" kysyin hymyillen ja rapsuttelin Ginnyä, joka työnsi turpansa ulos nuuskien innokkaasti Emmukan taskuja.
"Höpsö, nuo ovat varmasti Tinkelle ja sen varsoille." nauroimme Ginnylle, jonka ilme näytti hölmistyneeltä.
"Sait jo omasi." lisäsin ja tulin ulos karsinasta.
"Mitä sanoisit pienestä maastoretkestä?" Emmukka kysyi ja katsoin tuota hymyillen.
"Miksipä ei." sanoin ja lähdin kohti satulahuonetta. "Kunhan hoidan enin Ginnyn.
Kipaisin hakemassa harjapakin ja toin sen Ginnyn karsinan eteen.
Otin pehmeän harjan ja aloin harjata Ginnyn päätä.
Sen tehtyäni laitoin päitset ja sidoin sen vetosolmulla kiinni.
Hain kovemman harjan ja aloin harjata Ginnyn kylkiä.
"Tarvitset paremman harjan." mutisin harjatessani tuon turkkia ja siirryin sitten jalkojen harjaamiseen.
Lopulta hain kaviokoukun, jola nopeasti puhdistin Ginnyn kaviot ja vein harjapakin takaisin, hakien satulan ja suitset.
Vein ne valmiiksi satulointipaikalle ja hain sitten Ginnyn, jonka sidoin siihen viereen.
"No niin, tänään pidät pääsi alhaalla." höpötin siinä ja laitoin satulan tamman selkään.
Kiinnittäessäni Ginnyn satulavyötä se liikahti ja vyö tipahti kädestäni.
Katsoin ylös nähdäkseni, mikä oli aiheuttanut tavattoman liikahduksen ja näin Emmukan ja Tinken.
"Senkin riiviö!" sanoin esittäen tiukkaa, mutta Ginnyn viaton ilme sai minut nauramaan ja otin satulavyön uudelleen käteeni.
Juttelimme siinä hevosia satuloidessamme kaikenlaisesta, aina hevosista kouluun ja siitä väliltä.
Kun olimme saaneet hevoset valmiiksi, talutimme ne ulos kentälle ja nousimme selkään alkaen lämmitellä.
Kun olimme menneet käyntiä noin kuusi kertaa kentän ympärille siirryimme hetkeksi raviin ja lähdimme lopulta maastoon.
"Mikä lenkki käydään?" kysyin ja mietimme reittiä.
"Mentäisiinkö se kiemura, joka lähtii tallin takaa?" Emmukka kysyi ja niin me teimme.
Juttelimme kaikenlaista hevosten kävellessä rauhallista tahtia ja katselimme maisemia, kunnes ehdotin ravaamista.
Lähdimme ravaamaan ja huomasi heti, että Ginnyn ravi pompotti vähemmän kuin Tinken, mutta Emmukka näytti nauttivan siitä, joten en sanonut siitä mitään.
Kun olimme aikamme ravannut olimme noin puolivälissä matkaa.
Siirryimme laukkaan ja kiisimme lumisen maiseman läpi ja nautin vauhdista.
Juuri kun aioin ehdottaa hidastamista orava hyppäsi ylläni olleelle oksalle ja tiputti lumet kasvoilleni.
Ravistin päätäni ja katsoin sitten eteeni juuri ennen kuin GInny hyppäsi sivulle väistäen puun ja odottamaton liike tiputti minut alas satulasta.
"Auts." sanoin hieroen takamustani ja nousin seisomaan, napaten Ginnyn ohjaksista kiinni sen tultua lähemmäs katselemaan minua.
"Ei se mitään, vika ei ollut sinun." sanoin tammalle hmyillen ja rapsutin sitä hieman, ennen kuin nousin sen selkään.
"Kävikö?" Emmukka kysyi kun saavutin tuon.
"Ei. Kaikki on hyvin." sanoin ja hymyilin.
Jäähdyttelimme hieman ja lopulta nousimme tallilla alas satulasta, löysäsimme vöitä ja annoimme hevosten kävellä rauhallista tahtia kentällä vähän aikaa.
Sitten veimme ne sisään ja riisuimme varusteet jutellen niitä näitä, kunnes erosimme ja hyvästelimme.
Vein Ginnyn sen karsinaan ja aloin harjata sitä.
Harjasin aluksi pään pehmeällä harjalla ja sitten otin kovemman harjan harjaten sen ruskeat kyljet kiiltäviksi.
Puhdistin vielä kaviot ja kävin mittaamassa sille ruoat, ennen kuin rapsuttelin tammaa ja sanoin sille heipat.
Suukotin sitä vielä turpaan, ennen kuin lähdin ulos ja pyöräilin kotiin.

Kirjoitusvirheitä tuli, koska tuijottelin ikkunasta ulos samaan aikaan kun kirjoitin, pahoittelen niitä.
Sitten voi vaikuttaa, että määärään aika paljon, mitä Emmukan täytyy kirjoittaa seuraavassa hoitotarinassaan, mutta olemme sopineet asiasta ja se on kummallekkin meistä OK, ja ens kerralla kun mennään maastoon, saa Emmukka päättää tapahtumista :3

Vastaus:

Saat tästä 90 V€. =)

Hienoa, hienoa, hienoa!! <3
Tykkään lukea tarinoitasi; voin kuvitella aivan helposti tapahtumat oman pääni sisällä, eli katson silloinn.s "elokuvaa" tarinastasi. ;-)
Juuhh, eips se mitään, jos "määräät" Emmukan seuraavaa tarinaa jonkin verran/huisisti yms, kunhan se vaan sopii Emmukalle. =)

Nimi: Emmukka

28.01.2011 22:58
Tulin tallille uudestaan seitsemän maissa. Laitoin pyöräni tallin seinustalle samaan paikkaan kuin viimeksi. Avasin tallin oven ja astuin sisään talliin. Laitoin oven kiinni perässäni, jottei kirinyt pakkanen pääsisi talliin. Menin suoraan satulahuoneeseen ja vein reppuni, missä oli kypärä ja muita tallikamppeita, satulahuoneen naulakkoon. Otin samalla harjat ja lähdin kävelemään Tinken karsinalle. Jäin matkalla silittelemään monia hevosia, jotka kurkottelivat karsinoistaan. Ginnyn kohdalla tulin ajatelleeksi tyttöä jota oli aiemmin päivällä auttanut. Sussu. Hassua! Olimme rinnakkaisluokkalaisia. Olisi kivaa mennä ratsastamaan hänen kanssaan. No, voisin kysyä asiaa koulussa maanantaina. Tai jos näen häntä huomenna tallilla. Menin Tinken karsinalle ja se tuli karsinan oven yli tervehtimään minua. Se tönäisi olkaani ja hörähti hauskasti. Nauroin ja halasin sitä. Annoin sille porkkanapalan. Sen huomattuaan varsat tulivat kerjäämään osuuttaan. Annoin niillekin pienet palat. - Hemmottelen teidät pilalle, naurahdin ja työnsin hepat syvemmälle karsinaan, jotta pääsisin harjaamaan Tinkeä. Otin pehmeän harjan ja harjasin pään. Sitten otin kovemman harjan ja aloin harjata se kylkiä. Voimakkain, mutta rauhallisin ottein. Kun sen kyljet kiilsivät, lopetin ja otin vielä kaviokoukun. Kuoputin liat pois, jokaisesta jalasta vuoron perään. - Valmis! totesin ilosena, kun Tinken karva kiilsi. Vein harjat pois ja otin satulan ja suitset ja vein ne satulointipaikalle. Sitten otin päitset ja riimunarun ja lähdin hakemaan Tinkeä. Se antoi kiltisti laittaa päitset ja riimunarun. Talutin sen satulointipaikalle ja sidoin kiinni. Kävin vielä hakemassa repustani pienen pampulan, jonka olin ajatellut laittaa Tinken etutukkaan. Se ei muuten näkisi melkein mitään. Laitoin pampulan kiinni ja otin satulan. Laitoin satulan selkään ja kiristin satulavyön. Sitten otin suitset ja aloin laittaa niitä kiinni. Kuolaimet Tinke otti kiltisti, kuten aina ja kiristin turpa- ja leukahihnat. Tarkistin vielä, ettei käytävällä ollut ketään ja lähdin taluttamaan Tinkeä ulos. Juuri, kun olin ovella, se avautui ja ovensuusta tupsahti esiin Heini.
- Moikka! hän tervehti iloisesti.
- Moips! tervehdin.
- Ratsastamaan menossa? Heini kysyi, vaikka tiesi jo vastauksen.
- Tottakai! Ensin kentälle ja sitten lyhyelle maastoreissulle, sanoin hymyillen.
- Hienoa! Muista ottaa puhelin mukaan, Heini sanoi.
- Kyllä! sanoin. - Milloin varsat viedään ensimmäistä kertaa laitumelle? kysyin.
- Joskus huhti-kesäkuussa, Heini vastasi.
- Selvä! sanoin. - Tinkelle ei tarvitse laittaa iltaruokaa. Hoidan kyllä sen! Heini avasi minulle oven. Kiitin ja sanoin vielä: - Oli kiva tavata! Olen Emmukka. Moido!
Henni huusi vielä jotain, mutta en kuullut mitä. Menin kentälle, kiristin satulavyön ja ponkaisin selkään. Ohjasin Tinken uurteelle kiertämään kenttää, reipasta käyntiä. Viiden kierroksen jälkeen annoin vähän pohkeita ja siirryimme raviin. Rakastin Tinken ravia. Se oli kivan pompottava ja sitä oli helppo ohjastaa. Muutaman kierroksen jälkeen siirryimme aikas nopeaan laukkaan. Tinke oli upea! Sen laukka oli ihanan tasaista ja nopeaa. Muutaman kierroksen jälkeen hidastin takaisin raviin. Teimme voltteja ja kerran kokorata leikkaa. Tinken energia ei ollut tuntunut hävinneen ollenkaan. Lähdimme käynnissä maastopoluille. Otin saman reitin kuin viimeksi, koska kello oli paljon, eikä ollut aikaa tutustua uusiin polkuihin. Etenimme rauhallisesti polkua pitkin. Muutaman sadan metrin jälkeen annoin pohkeita ja lähdimme ravaamaan. Kun olimme ravanneet puoli kilometriä, aloin huolestua. Polun olisi pitänyt kaartua jo ajat sitten vasemmalle, mutta se ei ollut kkarunut vieläkään. Katsoin tarkemmin polkua ja huomasin, etten ollut polulla, jota joku olisi koskaan ratsastanut. Olin eksyksissä.olin varmaan lähtenyt seuraamaan jotain linjaa, jossa ei ollut puita, eikä polkua. Minua alkoi pelottaa ja sillä hetkellä en muistanut puhelimen olemassa oloa. En voinut tehdä muuta, kuin luottaa vaistoihini. Minulla ei ollut hajuakaan, mistä olimme tulleet, koska olin pyörinut ympyrää, kun olin etsinyt polun merkkejä. Käännyin vasemmallle ja lähdin ratsastamaan sinne. Tinke pani vastaan. Se puri kuolaimelle ja teki pientä ympyrää. Annoin sille löysät ohjat, koska en oikeastaan voinut muutakaan. Olin väsynyt ja pimeä oli alkanut laskeutua. Jonkun ajan jälkeen laskeuduin alas satulasta, löysäsin satulavyötä ja aloin taluttaa Tinkeä. Annoin sen kuitenkin mennä edeltä. Ennen kuin huomasinkaan olimme tupsahtaneet tallin pihaan. Kiitin ja halasin Tinkeä. Talutin sen talliin ja otin siltä satulan ja suitset pois. Laitoin sille päitset ja riimunarun. En vienyt sitä vielä karsinaan, vaan hain sen varsat hoitopaikalle ja puhdistin karsinan. Hain kottarit ja talikon ja vaihdoin aluset. Vein varsat takaisin karsinaan, mutta harajsin vielä Tinken. Otin pampulan pois ja harjasin pehmeällä harjalla pään. Sitten otin kovemman harjan ja harjasin se kyljet kiiltäviksi. Lopuksi vielä hieroin Tinkeä kumisualla. Vein sen karsinaan ja annoin sille vielä omenaa. Hain rehuja ja heinää, sekä tarkistin juoma-automaatin. Katsoin, kun varsat kävivät maate ja Tinke nuoli niitä lempeästi. Katselin näkyä lumoutuneena. Minun piti lähteä aivan liian pian. Otin pyöräni tallin seinustalta ja lähdin polkemaan kotiin. Kotiin mennessä ajattelin samaa kuvaa mielessäni: Tinkeä nuolemassa varsojaan illalla.

Tämmönen tällä kertaa. Minä ja "Sussu" ollaan oikeasti bestiksiä ja samalla luokalla. Ollaan sovittu että voidaan tavata toisiamme ja mennään yhdessä ratsastamaan jne. Tämmöstä! Jos tää on tullu moneen kertaan saman illan aikana niin poista muut paitsi tämä. Tää kone sekoilee!

Vastaus:

Saat tästä 90 V€. =)

Hienoa, ihanaa, mahtawaa!! Tarinasi ovat pitkiä, niissä tapahtuu... =) Mutta noita aivan miniminipikkiriikkisiä yksityiskohtia voisit hioa; lisää puhtia niihin! ;D

Nimi: Melli

28.01.2011 16:18
Tulin tallille aikaisin aamulla. Jack ja Dix odottivat minua tallissa. Laitoin Jakcille hihnan kaulapantaan ja lähdimme ulos kävelemään. Aurinko paistoi ja taivas oli pilvetön. Kävelimme Jackin kanssa pitkän lenkin ja metsän halki, hiekkatielle ja sieltä kilometrin tallille. Menin Dixin karsinaan ja annoin sille porkkanan. Harjasin Dixin ja laitoin sille varusteet ja talutin maneesiin. Maneesissa kiristin satulavyötä ja nousin selkään. Säädin jalustimet sopivan kokoisiksi. Alitimme käynnillä. Tein käynissä kulmia ja kokorata leikkaan ja vielä muutaman ympyrän ja voltin. Nostin kevyen ravin ja ravasimme kokorata leikkaan ja muita juttuja. Sitten nostin laukan. Voi miten ihana Dixin laukka olikaan!
(JATKUU...)

Vastaus:

Saat tästä 30 V€. =)

Hmm, jotain hieman lisää kaipaisi... Hmm... Yksityiskohtia, kenties? Mutta muuten hyvä, vain pari huolellisuusvirhettä ~<3

Nimi: Kanon

28.01.2011 15:44
JATKUU
-Noin, harjattu on, niiiiin, ookkossie ihuna
Lepertelin Ribsylle [Sinne meni se nimi 8DD]. Sitten hain sille heinää, pellettejä ja täytin vesiastian. Ribbon hörppi vettä samalla kun minä arvailin tallin satulahuoneessa mitä ottaisin. Satuloiden alla luki nimiä
- Tinka... Ginny... Öööh... Ribbon? Joo
- Hei! Kuka sä oot?

Pakko lopettaa heti tähän, gomen nasaiiih, pitää lähtä isäni luo ^__^

Vastaus:

Saat tästä 30 V€. =)

Hiukka lyhykäinen, mutta tuo tarinan ydin on jotain, mistä pidän - huhhuh, ihmiset, tehän voisitte ruveta vaikka kirjailijoiksi! <3
Nytnytnytnytnyt jännittää, että kuk sanoikaan tuon "Hei! Kuka sä oot?" Iiihihihihii ;-D

Nimi: Emmukka

28.01.2011 15:11
Lähdin bussipysäkiltä tallia kohti. Kun tulin tallille, kello ei ollut vielä kuuttakaan. Aukaisin oven ja nenääni tulvahti hevosten ihana tuoksu. Suljin oven ja lähdin kävelemään Tinken karsinalle. Kun tulin karsinalle, sydämmeni hypähti, kun Tinke tuli luokseni ja hörähti tuttavallisesti. Menin karsinaan ja annoin Tinkelle ison halin. Kävin mittaamassa rehut ja hain heinää. Varmistin, että juoma-automaatti toimii. Otin päitset pois ja otin pehmeän harjan. Harjasin sen pään ja hain kovemman harjan. Harjasin Tinkeä rauhallisin vedoin, kunnes sen harja kiilteli kauniisti. Harjailin vähän varsojakin ja sitten vein harjat pois. Päätin hoitaa karsinan puhdistuksen illalla, kun tulisin uudestaan käymään. Annoin Tinkelle porkkanapalan ja varsoille omenaa. Silittelin hepoja, kun katselin Tinken rouskutusta. Päätin auttaa tallin kunnossapidossa ja hain harjan ja aloin harjata tallikäytävää. Näin, kun joku uusi tyttö tuli satulahuoneesta ja kantoi satulaa, suitsia ja harjapakkia. - Voinko auttaa? kysyin. Hän antoi harjapakin ja suitset minulle. Autoin häntä kantamaan ne Ginnyn karsinalle.
- Kiitos! tyttö sanoi. - Olen Sussu.
- Minä olen Emmukka, sanoin. - Näkyillään! jatkoin ja jatkoin käytävän lakaisemista. Kun olin valmis, tunsin, kun puhelin alkoi väristä taskussani. Otin puhelimen ja katsoin soittajaa. Se oli äitini. Vastasin ja sanoin, että olen tallilla. Minun piti lähteä, koska lähdimme käymään siskoni luona, joka asui muutaman kymmenen kolimetrin päässä. Kävin sanomassa Tinkelle heipat ja lupasin tulla illalla takaisin. Lähdin takaisin pysäkille ja menin kotiin.

Jatkuu... Käyn vielä illalla ehkä kirjoittamassa jos ehdin.

Vastaus:

Saat tästä 75 V€. =)

Taas se nähdään; jos tarina on laadukas, ei sen tarvitse olla edes pitkä! <3
Hienoahienoahienoa, että muutkin hoitajat pääsevät mukaan tarinoihisi - se antaa jotenkin ihanan mausteen, sillä tarinanhan voi "tehdä" näin;
"Liemenä talli ja hevoset, ripaus huumoria, hyppysellinen jännitystä, keittoaika miten halutaan."
Tuon keksi äikänopemme, muokkailin vaan sitä vähän ;-)

Nimi: Sussu

28.01.2011 08:22
Heräsin aamulla kuudelta, kun kelloni soi.
Oli vihdoin lauantai ja pääsisin näkemään ensimmäistä kertaa uuden hoitsuni, Ginervan.
Puin nopeaa ylleni ratsastushousut ja pitkähihaisen, sekä sukat ja loikin portaat alas aina kaksi kerrallaan.
Alhaalla juoksin keittiöön ja aloin valmistaa itselleni aamupalaa.
Söin leivän ja join kaakaon ja ryntäsin eteiseen.
Valitsin kengät, hanskat, pipon ja takin ja lähdin matkaan.
Eteisessä vilkaisin vielä lämpömittaria.
"Ei edes paljon pakkasta." tuumin ja juoksin ulos.
Kiiruhdin pyörälleni ja lähdin polkemaan kohti Lampilantallia, jossa näkisin hoitsuni.
Pyöräillessäni kuuntelin lintujen laulua ja ihailin maisemia, kunnes vihdoin näin edessäni suuren tallin, Lampilantallin.
Vihdoinkin olin perillä!
Lukitsin tummanvihreän joponi pyörätelineeseen ja lähdin kiiruhtamaan kohti tallia.
Avasin oven ja astuin sisään, sulkine oven perässäni.
Tallissa oli lämmin ja lähdin katselemaan hevosia.
Oli monia aivan ihania hevosia, mutta minun hoitsuni, Ginny, oli mielestäni ihanin. Vaikka olisin hyvin voinutkin hoitaa Pepeä tai Hopea.
Katselin hetken karsinan ovelta Ginnyä ja se tuli nuuhkimaan minua innokkaasti.
Astuin sisään karsinaan ja silittelin sitä.
Se hamusi taskuani ja naurahtaen annoin sille sieltä hieman leipää.
Astuin ulos karsinasta ja suljin oven perässäni, ennen kuin lähdin etsimään satulahuonetta.
Matkalla näin Hennin.
"Hei, missä satulahuone mahtaisi olla?" kysyin kohteliaasti ja katselin uteliain silmin tyttöä.
"Tuolla noin, ihan lähellä." Heni vastasi hymyillen lämpimästi.
Kiitin ja lähdin matkaan.
Satulahuoneessa etsin Ginnyn satulan ja otin sen vasemmalle kädelleni. Sitten otin siihen käteen vielä suitset ja oikealla kannoin harjapakkia ja tuon vasenta kättä.
Kävellessäni kohti Ginnyn tallia näin toisen hoitajan(Emmukka) ja hän huomasi minut.
"Voinko auttaa?" hän kysyi ja hymyilin helpottuneena antaessani suitset ja harjapakin hänelle.
"Kiitos." sanoin hymyillen kävelessämme. "Olen Sussu."
"Minä olen Emmukka." tyttö sanoi ja olimmekin jo Ginnyn karsinan luona.
"Näkyillään." Emmukka sanoi laitettuaan harjapakin maahan ja suitset paikoilleen ja lähti ilmeisesti oman hoitsunsa luo.
Katselin hetken tuon perään, kunnes tunsin tuuppauksen ja käännyin katselemaan Ginnyä, joka kurotteli ulos karsinasta.
"Hyvä on, hyvä on. Älä ole niin kärsimätön!" naurahdin ja otin käteeni pehmeän harjan ja astuin karsinaan.
Harjasin sillä varovasti pään ennen kuin laitoin päitset ja kiinnitin Ginnyn riimunarulla ja vetosolmulla kaltereihin.
Otin sitten kovemman harjan ja aloin harjata tomuja pois tamman ruskeasta karvasta.
Kun Ginny kiilsi kaikessa kauneudessaan, otin kaviokoukun ja puhdistin nopeasti kaviot, ennen kuin aloin laittaa sille varusteita.
Nostin satulan selkään ja kiristin sitä vähän.
Sitten laitoin suitset, joka osoittautui hieman vaikeammaksi.
Vaikka Ginny oli kiltti, se nosti kerran päänsä oikein korkealle ilmeisesti vian härnätäkseen minua.
Sain sen kuitenkin pian alas ja suitset menivät heposti paikoilleen.
Kiristin niitä sopivasti ja avasin karsinan oven.
Talutin Ginnyn ulos ja talutin sitä vähän matkaa ennen kuin kiristin vyötä vielä lisää ja nousin selkään.
Lähdimme rauhallista käyntiä maastopolulle ja ihailin maisemia ja Ginnyn pehmeitä liikkeitä.
Kun olimme lämitelleet hyvin, pyysin Ginnyä raviin ja sehän totteli.
Ravi oli kuin unelma! Jos vain Ginny olisi minun.
Joka tapauksessa nautin siitä täysin siemauksin.
Metsän tuoksut ja äänet imin itseeni kuin janoinen koira veden, tai jotain sinne päin.
Aikamme ravattua lähdimme laukkaamaan ja se oli kuin lentäisi.
Talvinen maisema vilahteli ohi ja lumi pöllysi takanamme, mutta oli kuin Ginnyn kaviot eivät maata koskisi.
Laukka oli ihanaa, mutta vastahakoisesti hidastin Ginnyn raviin ja lopulta käyntiin.
Kummallakin höyrysi hengitys ja kumpikin oli varmasti nauttinut retkestä, mutta nyt oli aika jäähdytellä. Pidensin hieman ohjia ja ratsastimme käyntiä takaisin tallille.
Viimeiset parisataa metriä talutin Ginnyä löysättyäni ensin sen satulavyötä hieman, jotta se saisi rauhassa jäähdytellä ja hieman rentoutua.
Tallille tultuamme talutin Ginnyn sisään ja takaisin sen karsinaan.
Otin siltä pois satulan ja suitset ja harjasin pehmeällä harjalla sen pään.
Sitten laitoin jälleen päitset ja sidoin sen kaltereihin ennen kuin aloin harjata.
Otin kovan harjan ja harjasin sillä pölyt, sekä suurimman osan hiestä pois.
Sitten otin vähän pehmeämmän harjan ja harjasin karvan kiiltäväksi.
Kumisualla hieroin hieman sen lihaksia ja lopulta puhdistin sen kaviot.
Kun olin saanut kaiken tehtyä silittelin sitä hieman ja menin hakemaan sille jotain pientä purtavaa.
Toin sille jonkin verran ruokaa ja pari porkkanaa, jotka annoin sille ja Ginny rouskutteli niitä iloisena ja äänekkäästi.
"Ahmatti!" naurahdin ja suljin karsinan oven.
Ennen lähtöäni kävin vielä silittelemässä muita hevosia ja katselin Pepeä hymyillen.
"Olet ihana." kuiskasin sille, rapsutin sitä hieman korvan takaa ja lähdin pois.
Suljin tallin oven perässäni ja otin lukon pois pyörästäni.
Ihana paikka, mietin ja hymyillen lähdin pyöräilemään kotiin.
Tulisin varmasti vielä huomennakin, ja niinhän minun olisi pakko, jos aioin vielä hoitaa Ginnyä.

Vastaus:

Saat tästä 98 V€. =)=)

Nyt, nytnytnyt... Sanattomaksi lähes vetääpi; Mmmmahhhtawaa <33
Juuuuuri noin, samaa rataa vaan!! <3 Pari huolellisuusvirhettä, muttä äsh, niitä nyt tulee joka iikalle. =)
Odotan enemmän kuin innolla jatkoa... <3
Ei tarvi hoitaa joka päivä, jja pakko viellä sanoa: mahtawa tarina <3

Nimi: Kanon

27.01.2011 17:25
Pakkanen höyrysi kylmässä ilmassa. Puhaltelin valkoista savuhuntua hengitykselläni rahjustaessani kohti Lampilan tallia. En ollut koskaan hoitanut, saati sitten ratsastanut hevosta. Tähän mennessä kokemukseni rajoittuvat talutusratsastukeen ja heppojen taluttamiseen. Noh, viisastuuhan sitä ajan myötä. Toivon ainakin niin. Pian tulin tallille, oikeastaan piha-aukiolle. Menin ensiksi ilmoittamaan itseni ja katalat aikeeni harjailla Ribbonia ja ehkäpä vähän ratsastaakkin. Chibi toivotti minut tervetulleeksi, pyysi nimen muutamaan paperiin ja kertoi tallin käytännöistä ja säännöistä.
- Ja farkuilla on melko huono ratsastaa. Saman voisin sanoa röyhelöpaidasta ja liivistä...
Chibi päätti puheensa.
- Joo, on miulla vaihtovaattet, nou hätä.
Kaverini, joka ratsastaa, oli neuvonut minua ottamaan oikeat tavarat mukaan. Lähdin toimistosta kaapilleni, vaihdoin vaatteet ja laitoin tavarani kaappiin. Sitten heppaani katsomaan!

Tassuttelin saappaissani kypärää käsivarrella heilutellen hevosten luokse. Moikkasin jotain toista hoitajaa joka ratsasti ohi kauniilla hevosella. Tallissa muistelin, mistä Ribbon löytyisi.
- Ääääaaah?!
Yksi hevosista oli työntänyt päänsä karsinasta käytävälle ja nuuhki minua.
- Totaaa... Moi hepo... Pääsenkö ohi?
Vihdoin ja viimein löysin Ribbonin karsinan.
- Heippa Ribbon-kultsi
Hevonen työntyi nuuhkimaan minua varovaisesti.
- Ootsie iso heppa, joo
Taputin sitä varovasti kaulalle. Ribbon töni käsiäni, herkkupalojen toivossa.
- Ei miulla oo mithään, eii, kutitaaaah
Kikatin. Avasin karsinan oven ja aloin harjailla Ribboa. [nimi lakaa jo lyhetä XDD] Se oli ihan rauhassa ja hörähteli vähän.

To be continued, I´m pretty busy naow XDD

Vastaus:

Saat tästä 50 V€. =)

Pidin tarinasta jollakin katalalla tavalla [XD], pohja oli erittäin hyvä <3
Samaan malliin vaan =)

Niin, ja juuhh; kaikki hoitajat, voitte kutsua minua tarinoissanne Henniksi! Eips muuten, mutta mieltä kaivertaa, kun kutsutaan Chibiksi eikä Chibi-97'ksi... Henni vaan ^^
Mutt eips pakko ;-)

Nimi: Emmukka

27.01.2011 11:16
Tulin tallille suoraan koulusta, joskus kahden jälkeen. Laitoin pyöräni tallin viereen niin, että se ei ollut kenenkään edessä. Menin talliin ja suuntasin suoraan Tinken karsinalle. Tinke oli pyörinyt yöllä karsinassa paljon ja se oli aivan puruissa. Nauroin ja sanoin: - Höpsö! Olet ihan puruinen! Minulla menee kauan, että saan sinut puhtaaksi. Hain harjat ja aloin harjata Tinkeä rauhallisin vedoin. Tinka nautti siitä paljon ja rentoutuikin hieman. Varsat tulivat tönimään minua ja rapsuttelin niitäkin välissä. Harjasin pehmeällä harjalla molemipia hetken. Aluksi ne ihmettelivät hieman, mutta muistivat viime kerran ja antoivat minun harjata. Putsasin vielä Tinken kaviot. laitoin harjat pois ja hain satulan ja suitset. Vein ne satulointipaikalle ja hain Tinken karsinasta. Se antoi laittaa päitset ja riimunarun helposti. Varsat katselivat tarkkaan, kun otin Tinken karsinasta. - Odottakaa mussukat hetki. Äiskänne tulee kyllä pian takaisin. Vein Tinken satulointipaikalle ja aloin laittaa satulaa.
- Tarvitsetko apua? kuulin äänen takanani. Olin juuri saanut nostettua satulan Tinken selkään ja alkanut räpeltää satulavyötä kiinni.
- Mielelläni, sanoin tytölle, joka katseli minua. Hän alkoi laittaa suitsia, kun laittelin vielä satulaa. Kun lopulta sain satulan kiinni, menin auttamaan suitsien laitossa.
- Nimeni on Kukkis, tyttö sanoi.
- Minä olen Emmukka. Mukava tutustua, sanoin Kukkikselle. Laitoimme suitset jutellen hevosista.
- Kiitos! sanoin, kun suitset oli laitettu. Olimme sopineet, että voisimme joskuks ehkä ratsastaa yhdessä, jos satumme samaan aikaan tallille. Vein Tinken päitset ja riimunarun pois. Tarkistin, ettei käytävällä ole ketään. Lähdin taluttamaan Tinkeä ulos.
- Voisimme kokeilla maastoa vai mitä sanot? kysyin Tinkeltä. Se hörähti, joten käsitin sen hyväksymiseksi. Naurahdin ja mietin, mitä Kukkis oli sanonut maastoista. Muistelin, että tallin takaa lähti lenkki, joka voisi olla hyvä, kun en tuntenut maastoa. Se tuli takaisin tallille kuitenkin. Ohjasin Tinken polulle ja lähdimme hiljalleen käynnissä köpöttelemään metsään. Kun olimme menneet jonkun aikaa hidasta käyntiä, ohjasin Tinken vähän reippaanpaan käyntiin, jotta se edes lämpenisi ennen talille tuloa. Hieman yli puolen kilometrin jälkeen annoin pohkeita ja siirryimme raviin. Kohta tulimme kohtaan, mistä lähti muita maastopolkuja. Kulje suoraan niin tulet tallille, muistelin Kukkiksen sanoja. Jatkoin suoraan ja talli tuli näkyviin. Ratsastin pihaan ja hyppäsin satulasta pois. Löysäsin satulavyön ja lähdin taluttamaan Tinkeä kentälle. Siellä taluttelin sitä hetken, että se jäähtyisi. Vein Tinken sisään. Sidoin sen satulointipaikalle ja hain varsat. Ne ihmettelivät mitä oli meneillään, mutta kun ne pääsivät äitinsä luo ne eivät olleet moksiskaan. Siivosin karsinan ja vein varsat takaisin sinne. Otin Tinkeltä varusteet pois ja aloin taas harjata. Ensin kuivasin jalat ja mahan, josta Tinke ei oikein tykännyt. Sitten hain harjan ja aloin harjata Tinkeä voimakkain, mutta rauhallisin ottein. Sitten puhdistin vielä kaviot ja tarkistin jalat. Vein Tinken karsinaan, tarkistin vedet ja annoin sekä tammalle, että varsoille pienet omenapalat. Kävin mittaamassa rehut ja hain heinää. Tinke työnsi turpansa innoissaan rehuastiaan, kun toin sen karsinaan. Ennen kuin lähdin tallilta kävin etsimässä vielä Chibiä. Halusin kysyä, milloin varsat viedään laitumelle. En kuitenkaan löytänyt häntä, joten minun piti lähtä, koska kello alkoi olla jo aika paljon. Hain reppuni satulahuoneesta ja lähdin polkemaan kotiin.

Tällä kertaa tuli vähän pidempi. Nyt on paljon aikaa ku oon kipiänä.BD Toivottavasti kelpaa.

Vastaus:

Saat tästä 90 V€. =)

Mah-ta-vaa!! En voi muuta sanoa... <3
Pari huolellisuusvirhettä löytyy, ja toimintaa (äxöniä voisi olla ihan pikkiriikkisen enemmän, muttei pakko <3
Jatka samaa rataa ;-)

Nimi: Emmukka

26.01.2011 18:49
Mulla vääntyy melkein väkisin Tinka Tinkeksi, koska meidän koiran lempinimi on Tinke=D No yritän muistaa

Vastaus:

Ok =)
Ei haittaa, kutsu vaan Tinkeksi ;-)

Nimi: Emmukka

26.01.2011 18:36
Tulin tallille aikaisin aamulla, noin kuudelta. Minua jännitti kovasti, koska olin ensimmäistä kertaa hoitamassa Tinkeä. Astuin talliin ja lähdin etsimään Tinken karsinaa. Kun näin Tinken pidin siitä heti. Menin sen karsinaan ja Tinken varsat olivat myös siellä. Rapsuttelin niitä, kun kaivoin taskustani porkkanan palan ja annoin sen Tinkelle. Kävin hakemassa harjat ja aloin harjata Tinkeä. Hain sen päitset ja riimunarun ja otin sen karsinasta ulos. - Tuon äitinne pian takaisin, sanoin varsoille. Satuloin Tinken ja menin kentälle. Otin siihen vähän tuntumaa ja kokeilin sen eri askellajeja. Aluksi lämmittelin käynnissä, sitten pienet harjoitukset ravissa ja laukassa. Laskeuduin alas satulasta ja löysäsin satulavyön. Jäähdyttelin Tinken kunnolla ja palasin talliin. Otin satulan ja suitset pois ja laitoin Tinken takaisin karsinaan varsojensa luo. Ne olivat ilosia, kun äiti tuli takaisin=D. Harjasin Tinkeä vielä pitkään. Totuttelin varsojakin harjaan, kun ne kerta olivat siinä. Putsasin Tinken kaviot ja laitoin sille loimen varalta, koska pakkasta oli paljon. Kävin hakemassa sille vähän heiniä ja sekoitin rehut. Tarkistin vielä sen jalat ja annoin sille suukon turvalle. Halasin vielä varsoja ja lähdin karsinasta. Katselin, kun Tinke rouskutti heiniä ja varsat peuhasivat keskenään. Lähdin tallilta ja moikkasin jotain toista hoitajaa, en ollut varma kuka hän oli. Olin todella ilonen, kun olin päässyt hoitamaan Tinkeä. Olen varma, että tulen pian uudestaan!

En oo kovin hyvä kirjottaja vielä. Sano jos harjotan Tinkeä liikaa. No, toivottavasti kelpaa.

Vastaus:

Saat tästä 45 V€. =)

Vielä mitä, tämähän oli hyvä!! Jatka vaan samaan malliin, kukaan ei ole seppä syntyessään. =)
Yksityiskohtia voisi tulla lisää, mutta muistit tehdä kaikkea; antaa ruokaa, harjata, ja vielpä senkin, että Tinkalla on 2 varsaa! Joku olisi nimittäin saattanut unohtaa, että sillä on varsoja, ja sitä rataa... =)

Nimi: Kukkis
Kotisivut: http://lumme.suntuubi.com/

22.01.2011 16:20
Tulin tallille siinä kello kahden paikkeilla. Dusty söi päiväheiniä yksin tarhassa. Vein tavarani sisälle oman kaappini viereen. Menin etsimään talikkoa ja kottareita. No ne löytyivätkin aika pian. Karsina olikin aika törkyisessä kunnossa, joten tartuin talikon varteen ja aloin hommiin. Siinä menikin noin puolisen tuntia, ennen kuin karsina näytti siistiltä. Sitten vein kottarit lantalaan, siis menin tyhjentämäänne Vein kottarit ja talikon paikoilleen. Sitten otin Dustin riimun ja narin. Menin tarhan portille ja Dusty olikin jo syönyt. Avasin portin ja otin Dustyn kiinni. Talutin sen karsinaan ja päästin irti.

J-A-T-K-U-U

Aina on liian kiire kirjoittaa tarinoita!!Nyt kyllä pitää ryhdistäytyä!!

Vastaus:

Saat tästä 30 V€. =)

Ei se mitään, kirjoittaa sitten paremmin kun on aikaa =)
Huolellisuusvirheitä löytyy, mutta toivottavasti jatkoa seuraa =)

Nimi: Heini

22.01.2011 09:14
En voikkaan hoitaa Heroa , harmi

Vastaus:

Superharmi... D";
No, otan sinut pois hoitajien listalta, et ole enään Heron hoitaja... =/
Ilmoittele, jos kiinnostus joskus palaa. =)

Nimi: Melli

21.01.2011 16:20
Tulin tallille aamulla. Jack odotti minua innolla ja heti kun näki minut sen häntä alkoi heti heilua. Laitoin sille ruokaa kuppiin ja menin Dixin karsinan luo. Dix höristi korviaan minut nähdessään. Menin sen karsinan ja annoin porkkanan. Harjasin Dixin ja laitoin sille satulan ja suitset. Laitoin Jackille pitkän fleksin ja talutin molemmat pojat ulos. Nousin Dixin selkään ja kokosin ohjat ja kiinnitin Jackin hihnan satulaan. Lähdimme kävelemään kohti metsää. Dix nautti Jackin seurasta ja Jack hyppi onnellisena perässä. Nostin ravin ja vauhti oli Jackin mielestä ihana. Välillä jouduimme pysähtymään Jackin pissa hädän takia mutta aina matka jatkui. Tämä oli hyödyllistä liikuntaa kaikille. Ja kaikki vielä nauttivat siitä.
Pian olimme tallilla ja vein Jackin sisälle ja menin Dixin kanssa maneesiin hyppimään esteitä. Dix hyppäsi hienosti. Kun olimme hyppineet tarpeeksi vein Dixin karsinaan ja menin sekoittamaan sille rehut. Harjasin Jackin ja leikin sen kanssa ulkona pallolla ja sisällä vetolelulla. Jackin seurassa oli niin rauhallista. Dix oli syönyt rehunsa ja vein sen tarhaan loimitettuna. Siellä se laukkasi iloisena ja menin katsomaan Jackiä. Missä se oli?
- Jack, missä olet?! J´Huusin sille.
Whuf, kuului satulahuoneesta. Menin sinne ja näin että Jack oli juuttunut seinän ja kaapin väliin. Sirsin kaappia ja otin Jackin syliin. Vein sen pois satula huoneesta ja harjasin sen takkuisen turkin. Menin Jackin kanssa hakemaan Dixiä tarhasta. Dix ei antanut ottaa itseään kiinni mutta sain kun sainkin pikku riiviön kiinni. Vein Dixin Jackin avustamana karsinaan. Otin siltä loimen pois ja annoin omenan. Oho, kello olikin paljon! Oli siis aika lähteä kotiin syömään. Äiti tuli hakemaan minua aika pian.

(Haittaako jos en voi kirjoittaa kun joka toinen viikonloppu tai harvemmin, kun ei ole omaa konetta??)

Vastaus:

Saat tästä 70 V€. =)

Muutamia huolellisuusvirheitä, mutta tarinasi vie mukanaan, ja siihin jaksaa keskittyä. ;-)
Eikä haittaa, hyvä kun ilmoitit tuon, riittää jos kirjoitat kerran kuussa... ;-)

Nimi: Nipsu
Kotisivut: http://harjuntila.suntuubi.com/

21.01.2011 11:47
Tulin hoitamaan

Tulin tallille klo 12.00 Vein laukkuni satula huoneeseen.
Menin talliin ja katsoin onko Newi karsinassaan mutta ei ollut. No menin katsomaan onko se tarhassa mutta ei sielläkään. Menin kysymään Chibiltä onko se nähnyt Newiä.
-Oletko nähnyt Newiä? Kysyin
-En luulin että se on sinun kanssasi.
Näin yhden tytön kävelemässä latoon ja seurasin häntä. ladossa oli liian pimeää en nähnyt ketä sielä oli menin lähemmäs ja näin että siellä oli Newi. Newillä oli kaikki varusteet päällä ja näin että sillä oltiin ratsastettu.
-Onko sinulla lupa ratsastaa Newillä? Kysyin
-Minulla on hoitajan lupa. Tyttö vastasi
-Ei voi olla hoitajan lupaa mä hoidan sitä!!!!!!!!!!!!!!!! Huusin.
-Anna Newi mulle mennään tallin omistajan jutuille. Sanoin
-EIII jooko?Tyttä sanoi
-Kyllä. sanoin.
olimme Chibin oven luona. Kop kop. Chipi tuli avaamaan oven
-Tämä tyttö oli ottanut Newin!!! Sanoin
-No sitten saat tänne porttarin. Chipi sanoin ja käski tyttöä lähtemään. Tyttö lähti tallilta.
Menin tallin eteen ja kiristin satulavyön ja Hyppäsin selkään. Lähdimme maastoon Newi oli aivan hullu maastossa nousi pystyyn ja pukitteli. Olimme maastossa 3 tunia. Tulimme tallin pihaan hyppäsin pois selästä löysäsin satulavyön ja nostin jalustimet. Vein Newin talliin sen omaan karsinaan otin satulan ja suitset pois laitoin ne käytävään laitoin Newin karsinan oven kiinni. Vein Newin kamat satula huoneeseen ja otin laukun talliin. Avasin Newin karsinan oven ja aloin harjaa sitä. Kun olin harjannut sen laitoin sille loimen. Sitten lähdin kotiin.


LOPPU.
Vastaus:

Saat tästä 30 V€. =)

Olihan tässä jotain, mistä pidin... Se on vain kätketty, se pitäisi nostaa esille paaljon paremmin =)
Hihii, olenpas aikas julma tarinassasi... :-D

Nimi: Anniih :3

20.01.2011 21:38
Tulin tallille tänään kello 13:00 heti koulun jälkeen. Jätin koulureppuni satulahuoneeseen ja menin Sannan luo. Hei tyttö! Huudahdin. Sanna nosti korvansa pystyyn ja kuunteli. Minä sanoin en ole nähnyt sinua 2 päivään, ensin olit klinikalla ja sitten vaelluksella muiden kanssa. Minä hain Sannan riimun ja päitset ja kiinnitin ne sille. Sanna hörisi yksinään. Minä hymyilin. Tallin ovi avautui ja Tania tuli ärsyttävien ystäviensä kanssa talliin. Tania oli kiva mutta hänen ystävänsä ei. Minä olin Sannan vieressä hiljaa ja lähdin hakemaan ratsastusloimea ja satulaa. Sanna odotteli karsinassaan muut tytöt meni sillä aikaa silittelemmään Sannaa ja 'kysyi kenen hoitsu tää o' Tania sanoi:- Sen Annin. Tytöt katselivat toisiaan ja sanoi ainiin! Se mie tyyppi.. Minä kuulin heidät ja tulin satulahuoneesta satulan ja ratsastusloimen kanssa. Menin heidän ohitseen ja tytöt huusi MIE! Minä en vastannut vaan menin karsinaan. Tania sanoi tytöille mennäänkö ratsastamaan tytöt sanoi joo mieluummin mennään kuin olla tuon mykkä tyypin kaa samas paikas. Niinpä he lähtivät Tania meni Helin kanssa varustamaan Ginnyä ja toinen tytöistä meni yksin varustamaan Ribbonia. Ribbon ei pitänyt Saarasta eli yhdestä niistä ilkeästä tytöstä. Niin en minäkään pitänyt. Saara meni Ribbonin karsinaan ja tunki päitset sen päähän. Ribbon yritti estää mutta turhaan sitten Saara haki satulan ja tiputti sen suoraan Ribbonin selkään. Ribbon kitui mielestäni. Hän haki suitset ja raipan. Tania ja Heli oli jo menneen ulos he ratsastaisivat kahdestaan Ginnyllä. Saara oli jäänyt vielä vängertämään Ribbonin kanssa. Kun Ribbon ei suostunut laittamaan kuolaimia suuhun niin Saara läimäytti tätä kaulalle. Hullu kaakki ole paikallasi tai muuten tulee kannuksesta kylkeen! Kuulin Saaran huutavan taivoin että hän ei näkisi minua ja tulisi minua läimäyttelemään raipalla. Sitten kun hän sai Ribbonin valmiiksi hän katsoi pitkään Sannan karsinaan ja jatkoi matkaa. Kun he olivat ulkona vaara oli toistaiseksi ohi. Minä jatkoin Sannan varustamista. Sanna tökötti paikallaan ja minä varustin sitä. Kun Sanna oli valmis menin Sannan kanssa ulos. Sanna lönkötteli vierellä. Mietin myös huomista estetuntia toivottavasti sinne ei tulisi Saara. Sitten menin tyhjälle kentälle ja me ravasimme ja laukkasimme. Sanna puuskutti. Minä katselin koko ajan maastopolkua milloin he tulisi ja joutuisin lähtemään sitten kuulin ääniä. Nousin nopeasti Sannan selästä ja menin nopeasti talliin. Otin Sannanlta suitset pois ja laitoin riimun. Juoksin tallin wc:hen. Kuulin kuinka joku tuli talliin. Saara kiljui, tyhmä kaakki sinun takiasi tipuin selästä kun kompuroit maastossa jouduin jättämään Helin ja Tanian sinne en voinut enää olla heidän kanssaan. Kuulin raipan lyöntejä ja kuinka Saara viskasi ohjat maahan. Ja lompsi kohti wc:tä minun sydän tykytti. Saara koputti kuka siellä? Avaa ovi kamala hätä! Jos et avaa murran oven! Minä yritin paeta jotain kautta ei ollut muuta kuin pieni ikkuna. Nousin pöntölle ja avasin ikkunan, Saara huusi oven takaa, Avaa ovi kuulen siellä on joku! Minä hätäisesti kiipesin ikkunasta ja tumahdin suoraan lumeen. Aii! huusin lumessa oli jokin möykky. Menin talliin toista kautta. Saara näki minut ja sanoi tiedätkö kuka on vessassa en pääse sinne ja osoitti minua raipalla. Säikähdin ja sanoin en.. Sitten otin varusteet pois Sannanlta ja pesin sen kuolaimet. Sitten Tania tuli Helin kanssa ja kysyi missä Saara minä sanoin vessassa kai jos se pääsi sinne ovi oli lukossa sanoin salaperäisesti.. Ja vein suitset pois ja lähdin menin bussi pysäkille ja siellä minua odotti bussi. Loppu! Joo aika lyhyt sori jos käytin jotain hoitajan nimee mut en tarkottanui sitä se oli miun oma kksimä ^^

Vastaus:

Saat tästä 90 V€.

Rrakastan tarinoitasi <33
Ne vetävät mukaansa, mutta pilkut voisivat olla paikallaan... ;-)
Pystyn elävästi mielessäni kuvittelemaan tämän kaiken, olet saanut mielestäni erittäin hyvin juonen elämään!
Ja nou hätä, ei täällä ole ketään Saara-nimistä hoitajaa. =)

Nimi: Heini

19.01.2011 17:20
Tulin tallille ja vatsassa oli perhosia , koska tulin hoitamaan Heroa ensimmäistä kertaa.Kaikki olivat sanoneet ,että Hero on kiltti , mutta ei voi olla aina ihan varma.Menin Heron karsinaa katsomaan Heroa ja voi , että se oli komea hevonen , en ollut koskaan nähnyt niin komeaa hevosta.Silittelin Heroa hetken ja Hero painoi päänsä syliini.Rupesin harjaamaan Heroa , koska olin menossa sen kanssa kävelylle.Lähdin ja Hero seurasi kiltisti perässä , vaikka välillä meinasi vähän innostua.Kävimme n.2 kilometrin pituisen lenkin , Hero tykkäsi todella paljon!Kun olimme tallilla harjasin Heron ja laitoin sille loimen , ettei sille tulisi kylmä.Ja annoin sille myös porkkanan.Kun Hero siinä rouskutteli porkkanaansa tein samalla läksyjä , voikun oli ihanaa.Sitten lähdin kotiin.

Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Kirjoitus/pilkkuvirheitä yms löytyy, mutta jotenkin vaan pidin tarinastasi... Voisit kertoa hieman yksityiskohtaisemmin, mutta hauskaa, että Heroakin liikutetaan. <3

Nimi: Anniih :3

18.01.2011 21:09
Minne miun pitäis laittaa se juttu ku halluisin sen hahmon ku ottasin hahmon nro. 12? Ku sanoit siit miun viekus

Vastaus:

Siis ihan vaikka tavan viekkuun. =)
Mutta kiitos kun ilmoitit, annan sinulle hahmon nro. 12. <33

Nimi: Anniih :3

17.01.2011 21:51
Tulin tallille. Siellä oli hirveä hälinä. Kaikki olivat lähdössä maastoon. Yli 12 henkilöä oli lähdössä sinne. Tänään he käyvät yli 10 kilometrin vaelluksen. Minä en mennyt sinne eikä mennyt Maiju eikä Sennikään me olimme ainoat jotka jäivät, Taniakin oli mennyt. Maiju siivoili tallikäytävää ja Senni pudisti suitsia ja satuloita. Minulla ei ollut tekemistä Sannakin oli jonkun kanssa maastossa sen jalka oli parantunut. Menin Ginnyn luo se katsoi ikkunasta kiiluvin silmin ulos, se olisi varmaan halunnut mennä maastoon muiden kanssa. Menin Ginnyn karsinaan ja Ginny käänsi katseensa ikkunasta minuun. Silitin sen samettista turpaa. Ginny nosti päätän ja hirnahti iloisesti. Minä hymyilin ja hain karsinan oven päältä Ginnylle riimun ja päitset. Hain loimen myös Ginnylle. Loimen Ginny antoi laittaa hyvin. Sitten kiinnitin päitsiin riimun ja eikun menoksi! Ginny 'kopsutteli' sementtisellä tallikäytävän lattialla kun menimme ulos. Ulkona Ginny kirnahti kovaa oli nähtävästi halunnut kovasti ulos. Tein Ginnyn kanssa kaarron pihalla ja vein sen tarhaan. Siellä Ginny laukkasi muiden tammojen luo. Minä potkiskelin lunta ja katselin taivaalle, jokin lintu lensi siellä sitten juoksin talliin. Senni oli juttelemassa Maijun kanssa. Minäkin liityin seuraan. Höpisimme siinä hetken kunnes kuulimme ryminää jostain kuului todella kova rysäys. Juoksimme yhdessä ulos ja näimme joku hevosista oli karannut tammojentarhasta. Käskin Maijun mennä varustamaan minulle ja Sennille hevoset ja käskin Sennin laskemaan ja katsomaan kuka hevosista olisi karannut. Minä menin talliin auttamaan Maijua. Hain itselleni kypärän ja hevoselle satulavyön. Nyt oli kiire! Senni juoksi talliin ja huusi Misty on karannut. Kaikki katsoi toisiaan ja totesi voi ei! Sitten Maiju oli saanut jo Gueenin valmiiksi ja Senni meni sen kanssa ulos yhdessä me varustimme minun hevosen eli Oskarin. Nopeasti nousin jo tallissa Oskarin selkään ja Oskari meni nopeaa käyntiä kohti ulko ovea. Huusimme Maijulle vahdi muita tammoja ! Ja kuulimme kaukaa Maijun huutavan:- JOO! Me menimme melkein kiitolaukkaa kohti maastopolkua sinne johtivat vain yhdet hevosen jäljet joten ne eivät voineet olla vaellus ryhmän jäljet. Senni piteli riimua kädessään ja seurasi jälkiä edelläni. Me kiihdytimme jäljet vain tuorenivat. Kunnes ne katosi, kuin koko hevonen olisi teleportattu taivaantuuliin. Sitten näimme ihan vieressämme jäljet ne olivat pompanneet noin 180cm pitkän matkan sivulle.Me jatkoimme niiden seuraamista. Ne johtivat läheiselle niitylle. Siellä oli autiota. edessämme oli piitkä pätkä peltoa joka suunnasta. Siellä kuului kesän ääniä, kuin olisi ollut romantisessa kesäelokuvassa elokuvateatterissa.. Kuin unta josta äkkiä heräsin. Senni oli edelläni jo yli 50 metriä ja huusi tuletko sie jo!? Minä huusin:- Joo! Sitten menimme pitkin jälkiä jotka näyttivät johtavan kohti POIKIEN PIILOMAJAA!!! huusimme yhteen ääneen Sennin kanssa. Tämän kylän pojat ne oli ns. pahiksia. Menimme kohti niiden salaluolaa. Sydämmeni tykytti niin varmaan Senninkin. Pian olimme luolan suulla nyt siellä ei ollut ketään mutta siellä oli ihmisten jälkiä. Joku oli ollut siellä vastoittain. Siellä kuului vaimeaa hirnuntaa. Näimme varjossa makaavan Mistyn sen ääni ei kantanut joku oli sitonut sen kiinni. Olisiko ollut pojat mietimme. Ei kukaan aikuinen hevostaa pimeään 'lukitsisi'. Otimme Mistyltä pois narun jossa se oli kiinni ja laitoimme sille päitset ja riimunarun. Ja talutimme sen ulos. Sitä ei ollut onneksi rääkätty tai muuta vastaavaa mutta kiinni se oli sidottu. Veimme sen nopeasti tallille jossa vaellusretkeläiset ei olleet vieläkään tulleet. Maiju oli tallilla ja haki Mistylle talliloimen. Otinmme varovasto Mistyltä riimun ja päitset pois. Sitten otimme myös Oskarilta ja Gueenilta varusteet pois minä jäin harjaamaan Oskaria ja Maiju hoisi Gueenia Senni lähti jo kotiin. Pian Sennin lähdön jälkeen muut tulivat maastolenkiltä ja kerroimme omistajalle mitä tapahtui ja omistaja korjasi aitaa minkä Misty oli rikkonut. LOPPU!
Juu, Se oli vähä lyhyt ja tylsä kaii.. mut nii.

Vastaus:

Saat tästä 85 V€. =)

Kolme hurraahuutoa Anniih'lle!!
Hip hip-Hurraa!!
Hip hip-Hurraa!!
Hip hip-Hurraa!!
Olet parantanut huimasti, kun verrataan ekoihin tarinoihisi; nekin olivat hyviä, mutta niissä oli aikas paljon kirjoitusvirheitä yms. =)
Tässä oli vain muutama huolellisuusvirhe; hienoa! <3

Nimi: Melli

16.01.2011 15:41
Äitini toi minut Lampilan tallille. Voi miten kaunis paikka se oli. Kävelin talliin ja tutustuin paikkoihin. Näin Jackin. Jack tuli haistelemaan minua ja silitin sitä. Siitä tuli heti ystäväni. Laitoin Jackille fleksin ja lähdimme kävelylle. Kävelimme metssässä polkuja pitkin. Jack möyri lumessa ja tallille saapuessa se oli ihan märkä. Kuivasin sen ja annoin sille ruokaa ja raikasta vettä. Jackilla oli kova nälkä. Sitten leikin sen kanssa veto leluilla ja pallolla jota heitin sille pihalla. Jack oli niin ihana. Mahani kurni. Onneksi äiti pakotti ottaa eväitä mukaan. Menin istumaan talli penkille ja otin eväs leipäni. Leivän päällä oli maukasta kinkkua. Jack haistoi sen, mutta en antanut sitä sille vaan käskin sen menemään pois. En pitänyt kerjäävistä koirista. Kun olin syönyt harjasin Jackin. JAckin turkki oli niin ihanan valkoinen.
- Osaatko leikkiä piilosta? Kysyin siltä.
Vuh, haukahtu Jack ja juoksi piiloon. Lähdin etsimään sitä. Parin minuutin kuluttua löysin sen ja menin itse piiloon. Jack löysi minut heti. Leikimme piilosta pari kymmentä minuuttia kunnes äiti tuli pihaan. Halasin Jackiä ja lähdin kotiin.
(Sori tuli vähän lyhyt, kiire!)

Vastaus:

Saat tästä 50 V€. =)

Pidin tarinasta, eikä haittaa vaikka onkin vähän lyhyt. =)
Toivottavasti jatkoa seuraa! <3

Nimi: Kukkis
Kotisivut: http://lumme.suntuubi.com/

16.01.2011 12:53
Aamulla äitini vei minut autolla tallille. Oli kiva päästä hoitamaan suloista Dustia. Mentyäni talliin näin pienen harmaan pään vilahtavan yhdessä karsinassa. Joten arvasin että se olisi ollut Dusti. Kävelin karsinalle ja pidin kädessäni kuvaa, jonka olin tulostanut netistä. Kuvan ponit olivat samanlaiset. Ja nimikyltissäkin luki Dusty. Niimpä hain harjat ja laiton ne käytävälle. Avasin Dustyn karsinan oven ja menin sisään. Dusty tervehti minua iloisesti, joten annoin sille porkkana. Otin Dustyn kiinni ja vein käytävälle. Otin harjat ja aloin harjata. Dusty seisoi koko ajan kiltisti paikallaan ja taisi oikein nauttia. Huomasin että Dusti luottiminuun jo ensimmäisen kerran jälkeen. Sitten otin kaviot ja hain Dustylle fleece-loimen. Laitoin narun sen riimuun kiinni ja lähdin taluttamaan sitä ulos. Lähdimme kävelemään tietä pitkin kohti metsää. Kävelimme sieltä järven toiseen päähän ja tulimme jäätäpitkin takaisin tallille. Sitten otin Dustin loimen pois ja päästin sen laitumelle. Menin talliin siivoamaan sotkuni. ja sitten jo lähdin kotiin.

Aika lyhyt:/

Vastaus:

Saat tästä 40 V€. =)

Ei haittaa, vaikka onkin lyhyt... Muutama huolellisuusvirhe, muttei paljoa. =)
Mukavaa, kun muistit siivota sotkusi... Onnea, Dust taitaakin pitää sinusta! =D

Nimi: Anniih :3

16.01.2011 12:41
Tänään menin tallille hieman allapäin. Minä en voinut ratsastaa Sannalla se oli klinikalla, eikä Taniakaan ollut tänään tallilla. Menin tallin ovesta sisään ja tallissa ei näyttänyt olevan ketään , kunnes karsinasta kuului harjaus ääntä. Menin Dustyn karsinan luo ja siellä oli lyhyt ruskea tukkainen tyttö. Minä kysyin:- Moi, mikä sun nimi on? Tyttö vastasi:- Moi! Mä oon Senni. Menin Dustyn karsinaan ja kysyin onko Dusty sun hoitsu, tyttö vastasi ei, ei ole hoidan sitä vaan kun menen sen kanssa maastoon. Aijaa, minä sanoin, Ja kysyin voinko tulla kanssasi maastoon. Senni vastasi:- tottakai! Sitten menin Kafkan karsinan luo ja avasin oven joku oli sitonut Kafkan kiinni jo. Minä mietin kuka. Kafka oli hädissään minä sanoin Kafkalle lempeästi ei hätää päästän sinut.. Kunnes Kafka riuhtaisi itsensä irti ja minä lensin karsinan lattialle. Kafka meni tallikäytävälle ja vilkuili muihin karsinoihin. Minä myssy vinossa puuskahdin ja hain Kafkan takaisin. Senni nauroi Dustyn karsinassa. Minä silitin Kafkaa ja hain satulan ja suitset ja pyysin Senniä tuomaan harjapakin. Senni toi pakin ja Dusty oli jo valmis Dustyllä oli ratsastusloimi päällään. Minä sanoin:- voitte mennä jo ulos. Minä harjasin vielä Kafkan ja varustin sen. Sitten menin Kafkan kanssa ulos. Ulkona Dusty ja Senni odottivat meitä. Sitten pomppasin Kafkan selkään ja lähdimme maastopolulle. Menimme käynnissä polkua hiljalleen puista tumahteli lunta maahan oli suvikeli. Dusty hörähteli takana. Kafka tölläsi vain eteenpäin. Linnut pyrähtivät puusta ilmaan ja Dusty nousi hieman pystyyn. Senni rauhoitteli sitä. Sitten tuli laukkasuora ja Kafka meni lujaa. Dusty yritti ohitella meitä takana ,mutta ei päässyt ohitsemme. Senni ja minä nauroimme ja hiljensimme raviin. Aamu aurinko rupesi paistamaan puiden oksien läpi. Aurinko säihkyi lumihangella kuin siinä olisi ollut timantteja. Sitten käännyimme takaisin kun tuli polun loppu. Taas laukkasimme ja lumi narisi kavioiden alla. Oli hauskaa viilettää tuulessa. Pian olimme tallin pihalla ja laskeuduimme selästä. Veimme hevoset talliin juttelimme vähän aikaa ja sitten haimme hevosille riimut ja päitset. Löysytin Kafkalata satulavyötä ja otin suitset pois ja laitoin riimun ja päitset. Sitten otin satulan pois ja vein sen telineeseen ja suitset jätin tyhjän sankon päälle hetkeksi kun vein satulan, nostin suitset ja täytin sankon. Pesin kuolaimet ja vein sitten suitset talineeseensä satulahuoneeseen. Sitten hain harjapakin ja harjasin Kafkan. Kun kafka oli harjattu vein pakin pois. Silittelin Kafkaa ja otin päitset pois ja riimun myös, vein päitset ja riimun pois.Senni sai juuri Dustyn valmiiksi ja sulki karsinan oven niin suljin minäkin sitten menimme ulos katselemaan tarhassa olevia hevosia. Tania saapui juuri isänsä kyydillä tallille ja kysyi minulta kellä menit kun Sanna on poissa sanoin:- Kafkalla.. Ja Tania meni tallin. Jäin katselemaan yksin tarhassa olevia hevosia koska Sennikin päätti lähteä. Sitten hain tallista vielä oman kypäräni ja lähdin kotiin kyyti odotti. Loppu! joo se oli vähä tylsä mut toivottavasti jaksoit lukee ja sori jos kirjottelen usein tarinoita..

Vastaus:

Saat tästä 70 V€. =)

Edelleenkin muutama pilkku-ja kirjoitusvirhe, mutta ei haittaa paljoakaan ;-)
Ja hyvä vaan, että olet aktiivinen <3

Nimi: Annih :3

15.01.2011 19:03
Miten kivaa taas pääsin tallille. Äitini toi minut tallipihalle aamulla 10:00 autollansa. Juoksin heti talliin siellä oli Tania, Tania hoisi Pintoa. Minä sanoin:- moi! Tania vastasi:- Moi vaan! Minä menin satulahuoneeseen ja hain Sannan satulan ja suitset. Jätin satulan ja suitset hetkeksi telineeseen ja laitoin satula huoneessa olevan ikkunan kiinni. Sitten otin satulan ja suitset ja vein ne Sannan karsinaan. Laitoin Sannalle satulan ja kiristin satulavyön sitten laitoin suitset. Sen jälkeen laitoin Sannalle suojat. Menin Sannan kanssa ulos ulkona kävi kylmä viima. Minä ja Sanna tallustimme kohti kenttää jonne joku oli pystyttänyt 60cm korkeita esteitä. Kentällä ei ollut menossa tunti. Esteet oli ihan lumisia. Kenttäkin oli luminen Sannan kavioiden jäljet jäivät lumeen kun lumi oli niin paksua. Hyppäsimme esteen, Sanna suoriutui siitä hyvin. Sitten menimme toisen ja sekin meni hyvin ,sitten viimeisellä Sanna kieltäytyi esteestä minä tipuin Sannan niskan yli ja jäin roikkumaan ohjiin. Sanna yritti rimpuilla pois ja saada minun irroittavan otteen Sannan ohjista. Sanna kiskaisi päänsä todella ylös lensin yli esteen melkein. Jäin roikkumaan esteen päälle kun Sanna kiskaisi niin kovaa. Kun Sanna kiskaisi niin ohjat puristui käteni ympärille. Hellitin otteen mutta en saanut ohjia käsistäni, koska ne oli niin tiukalla. Sanna lähti ravaamaan pitkin kenttää. Yritin pysyä Sanna perässä juoksemalla ettei ohjat purituisi liikaa. Sitten Sanna pysähtyi ,mutta jatkoi melkein heti matkaansa laukassa! minä huusin käteeni sattui kamalasti kuulisipa joku huutoni mietin. Tania juoksi t-paita päällä ulos ja säikäytti Sannan roikuin Sanna ohjien mukana ja Sannan ryntäät oli vaahdossa. Ja minä olin shokissa. Tania tuli kentälle ja pysäytti Sannan ja otti ohjat käteni ympäriltä. Minä kiitin ja Sanna katsoi minua ja Taniaa kauhuissaan. Minä menin talliin ja Tania sanoi:- varmasti sattui. Minä sanoin:- no ehkä juu.. Ja otin hanskan kädestäni sekin sattui. Käteni oi sinipunainen ja aivan turvonnut siinä oli hiertymä jälkiä. Tania haki desinfiointi aineen ja desinfioi käteni ja laittoin siihen kylmiä jäitä, ja kysyi auttoiko. Sanoin:- joo vähän, ja kiitin vielä kerran. Tania meni kertomaan siitä tallinomistajalle ja omistaja tuli paikalle. Omistaja katsoi kauhuissaan voi ei!! Ja soitti kotiini. Äitini tuli hakemaan ja katsoi kättäni kun tuli, hui kamala kuinka pahan näköinen. Ja vei minut kotiin. Loppu! Taas lyhyt ja sori jos oon unohtanu pari pilkkuu

Vastaus:

Saat tästä 65 V€. =)

Hyvän pituinen, tällä kertaa tarina otti mukaansa paremmin! Elikkäs olet parantant tähän mennessä jok'ikisellä kerralla... <3
Pitäisiköhän hommata tallille ensiapulaukku, mahtaisi olla aikas mahti idea... ^.^
Nyt pitää käyttää Sannaa klinikalla, ettei ole jalkaan pahemmin sattunut. =)

Nimi: Inge

15.01.2011 11:18
Jatkoa....


Laitoin ohjat kaulalle ja laskin jalustimet alas. Pidensin niitä yhdellä reijällä ja kiristin vielä satulavyön. Otin ohjista kiinni, laitoin vasemman jalan jalustimeen ja heilautin oikean jalan reippaasti satulan toiselle puolelle.
Taputin Inkaa, koska se oli seissyt paikoillaan nätisti. Otin ohjat tuntumalle ja lähdin reipasta käyntiä maastoon. Inka kulki kiltisti ja näytti nauttivan kylmästä ilmasta, toisin kuin minä.
En itse pitänyt kylmästä ilmasta. Kävelin noin 10 minuuttia ja siirryin raviin. Inka hypähti raviin nätisti ja heitteli välillä päätään. Kevensin heti, kun tamma ravasi reippaasti.

"Olet maailman paras hoitsu, Inka.", sanoin sille.

Nostin laukan. Inka lähti innokkaasti laukkaamaan eteenpäin. Tuuli vinkui korvissa, kun tamma laukkasi. Luntakin lensi naamaan. Kumarruin kaulalle ettei lunta tuiskuttaisi niin kamalasti päin pläsiä.
Siirryin ravin kautta käyntiin ja annoin pitkän ohjan. Käänsin Inkan ympäri ja palasimme tallille. En viitsinyt ekalla kerralla tehdä pidempää maastolenkkiä. Päästin jalat jalustimista.
Inka taapersi reippaasti tallin pihaan asti. Laskeuduin satulasta ja nostin jalustimet ylös. Otin ohjat kaulalta ja talutin Inkan hoitopaikkaan. Riisuin suitset nopsaan ja pistin tammalle riimun päähän.
Otin satulankin pois. Käväisin pesemässä kuolaimet ja vein varusteet satulahuoneeseen. Palasin vielä harjaamaan Inkan. Harjasin sen kummaltakin puolelta huolella. Talutin sitten sen karsinaan.
Riisuin riimun ja annoin porkkanan palan. Sitten keräsin kamani ja lähdin kävelemään kotia kohti.

Vastaus:

Saat 80 V€. =)

Tarina on yksityiskohtainen, ja siihen jää miltei pakosti ns. "kiinni."
Kerronta on oikein sujuvaa. =)

Nimi: Anniih :3

15.01.2011 01:12
Ja sori jos kirjoitin tuon hoitoviekkuun

Vastaus:

Ei haittaa. =)

Nimi: Anniih :3

15.01.2011 01:12
Juuh tiedän että hevoset eivät märehdi mutta en keksinyt siihen muutakaan ja en tiennyt että talli on itä-suomesta minäkin asun nimittäin itä-suomessa

Vastaus:

Joops, ei mitään =)

Nimi: Anniih ;3

14.01.2011 17:26
Olin tullut juuri tallille ja oli viikonloppu. Oli kiva päästä tallille viettämään aikaa. Aukaisin tallin oven ja menin sisään. Siellä oli paljon tyyppejä joita en tuntenut, paitsi yhden niistä tunsin Tanian. Menin Tanian luo ja Tania jutteli toisten kanssa. Kysyin Tania voitko tulla auttaa satuloimisessa? Tania vastasi no joo jos sä vaa haluut ja sano kamuilleen 'oottakaa'. Sitten hain satulan ja suitset ja Tania satuloi Sannan ja kysyi entä harjaus. Sanoin joku muu on harjannut sen. Sitten kun Tania oli satuloinut hevosen niin kiitin ja laitoin vielä suitset. Kun Sanna oli valmis menin ulos nousin Sannan selkään ja lähdimme matkaan. Menimme kentälle joka oli tyhjä siellä puhalsi vain kylmä tuuli. Ravasimme kenttää ympäri ja ämpäri. Kunnes lunta rupesi tuiskuttamaan. En nähnyt eteeni hyvin kun ravasimme. Sitten kentälle ilmaantui Tanian kavereita. Ne kysyi kuka sä oot ja minä sanoin no mie oon uus tallityttö. Sitten ne naureskeli sanalle MIE!!! Hahaa oot sä joku karjalainen. Minä laukkasin Sannan kanssa kauemmas ja ne huuteli 'mie' ootko sä vähä vajakki. Minä mietin ei olisi pitänyt sanoa. He seurasivat minua maastopolulle ja sanoi, mitä mie tarkoittaa. Minä sanoin no mie on yksi muoto sanasta minä. Ja he kysyivät mistä sä oot kotosin? Sanoin pohjoiskarjalasta miten niin. Ne sanoi miks sä sit muutit tänne etelää? Minä sanoin no siksi. Ja laukkasin maastopolulle. Maastopolulla tuiskutti enenmmän ja näkyvyys oli huono. Minä menin syvemmäksi metsää. Siellä oli lumen peittämiä puita ja pensaita. Siellä kuului outoja ääniä. Mietin mitä tallilla tapatui enkä kuunnellut ääniä. Entä jos tytöt kiusaisivat minua vielä tallilla puuttuuko Tania siihen, mietin. Sitten hyppäsin selästä ja jäin katsomaan 'missä olen' kysyin itseltäni. Sanna katsoi minua ja minä mietin tulinko tuota polkua vai tuota tietä. Lumi oli pettänyt jalkemme. Ja lunta tuiskutti niin etten nähnyt ratsastaa. Jouduin kävelemään ja taluttamaan Sannaa. Sanna lönkötteli vieressä ja olin pelosta jäykkänä entä jos susi, karhu tai ilves tulisi. Katsoin taivasta se oli jo tumma oli tulossa ilta katsoin rannekelloani se näytti 17:00 mietin minne mennä. Kännykkäni oli jäänyt talliin ja en voinut soittaa. Kyynel valui poskellani olin kylmissäni ja vielä eksynyt. Käännyin katsomaan taakse ei jälkeäkään mistä tulimme, vain tumma metsä ymspäröi meidät. Silitin Sannan päätä ja hyppäsin sen selkään. Laukkasimme metsässä etsien tietä, ties vaikka olisimme jo 10 kilometrin päässä tallilta. Sannallakin oli varmaan kylmä, en ollut laittanut ratsastusloimea. Kännyimme takaisin sinne mistä tulimme jos löytäisimme vielä tien. Katsoin tähtistä taivasta pakkasta oli ainakin -18 celssiusta ja minulla oli vain kalsarit ja ohuet ratsastushousut. Minä tärisin pelosta ja kylmyydestä. En enää kestänyt huusin apua mutta se ei kuulunut varmaan kauas koska metsä ympäröi minua. Me laukkasimme ja ravasimme ja välillä huutelin apua. Oli toivotonta katsoin kelloa oli jo 19:30. Rupesimme laukkaamaan ja kylmyys puristi poskiani. Valoa ei ollut muualla kuin tähtitaivaalla, jos sielläkään. Sannakaan ei enää jaksanut se hidasti käyntiin. En nähnyt eteeni vaikka lumipyry oli loppunut oli niin pimeää. Toivoin että talli olisi kohta edessäni ja että karhu tai ilves ei tulisi. Pian eteeni tuli tie en tienyt minne se vie mutta toivoin että tallille. Sanoin Sannalle talli on lähellämme tiedän sen. Silmäni rupesi menemään kiinni Sanna löntysteli tietä pitkin. Minä meinasin nukahtaa ja niin teinkin. Nukuin en tiennyt mitään enkä nähnyt mitään, olin unessa. Pian minä heräsin näin sumeasti edessäni talon se ei kyllä näyttänyt tallilta mutta jätin Sannan pihaan ja nukahdin talon portaille. Oli aamu kirkas valo loisti ikkunasta luulin olevani kotona. Juoksin huonesta ulos pöydässä istui vanha mies. Se katsoi minua ja kertoi mitä tapahtui. Hän kertoi vievänsä hevosen navettaan ja tuovansa minut tänne nukkumaan. Kysýin missä olen olenko lähellä Lampelan-tallia. Mies sanoi täältä tallille on 20 kilometriä. Mietin niinkö kauas eilen ajauduin kun eksyin. Mies sanoi että hän soittaa tallille ja sanoo että olen täällä ja että mies tuo minut tallille tänään. Kun mies oli soittanut me lähdimme hänellä oli hevostraileri koska hänelläkin oli ollut joskus oma hevonen. Niin mies vei minut tallille. Tallilla äiti odotti jo pihassa ja kiitti miestä todella paljon. Minä menin jo istumaan autoon kun äiti puhui miehen kanssa. Mietin olipa reissu ja toivottavasti noin ei tapahdu enää koskaan. Loppu! oli ehkä aika pitkä mutta toivottavasti pidit ja jaksoit lukea!!

Vastaus:

Saat tästä 65 V€. =)

Huolellisuus/kirjoitusvirheitä löytyy, mutta nyt juoni oli parempi! <3
Mutta eräitä asioita:
-Tämä on Lampilantalli, ei Lampelan-talli. ;-)
-Talli sijaitsee Itä-Suomessa, siellä-missä-puhutaan-tätä-jotain-karjalaa... ;-)
Eips muuta, peruspohjaltaan hyvä.
Ensimmäiseen tarinaan huima parannus juonen kannalta, muista, että vot käyttää tarinassasi myös muita hevosia/hoitajia/eläimiä yms, ja kuka tietää, jos näkisit tuon vanhan miehen vaikka uudelleenkin... ;-)

Nimi: Inge

13.01.2011 21:22
Inkan ensikohtaaminen
<><><><><><><><>


Seisoin sydän hurjasti pamppaillen Lampilantallin ovella. Vedin oven auki ja astuin sisälle lämpimään talliin. Suljin oven vielä perässäni, ettei kylmä ilma tule sisälle. Lähdin etsimään Inkan karsinaa.
Luin karsinoiden ovissa olevia nimikylttejä, kunnes yhdessä oli Inkan nimi. Kurkistin karsinaan. Inka vilkaisi minuun, kuin sanoakseen:"ÄÄÄK! Uusi tyyppi!". Työnsin karsinan oven auki.
Lähestyin Inkaa rauhallisesti ja varovasti. Inka hirnahti. Se oli haistanut taskussani olevat porkkanan palat. Otin niistä yhden ja annoin sen Inkalle. Inka tuli askeleen lähemmäs minua.
Tamma oli edelleen, kovin epävarma minusta. Poistuin karsinasta ja lähdin etsimään satulahuonetta. Se oli toisella käytävällä, mutta kumminkin löysin sen. Etsin käsiini Inkan satulan ja suitset.
Ratsastaisin Inkalla pikkuisen. Otin suitset ja satulan mukaani ja kannoin ne hoito- ja satulointipaikkaan. Palasin Inkan karsinalle. Otin koukusta sen riimun ja yritin laittaa sitä tamman päähän.
Se heilautti muutaman kerran päätään ylös, mutta sain kuin sainkin riimun sen päähän. Talutin tamman hoitopaikkaan ja laitoin riimunnarun veyosolmulla kiinni pidikkeeseen.
Kävin nopeasti vielä hakemassa harjat. Kun olin tuonut ne karsinalle, niin otin pölyharjan. Aloin harjata Inkaa. Harjasin sen huolellisesti, kaulasta, lapaan, lavasta kylkeen ja kyljestä lautasille.

"Sinusta tulee kaunis.", sanoin Inkalle.

"Hei!", kuului takaani.

"Moi!", vastasin.

"Oleto uusi? Olen aika uusi itsekkin. Nimeni on Anniih.!, tyttö sanoi.

"Kiva tavata. Mun nimi on Inge.!, kerroin.

"Hoidat Inkaa. Se ei pidä uusista ihmisistä.", Anniih sanoi ja lähti.

Siirryin oikealle puolelle ja harjasin sen samalla tavalla; kaulasta lapaan, lavasta kylkeen ja kyljestä lautasille. Nyt Inka oli kiiltävä. Otin suitset ja lämmittelin kuolaimia käsissäni. Lämmitin niitä 5 minuutyia.
Sen jälkeen laitoin ohjat kaulalle ja otin suitsista sekä Inkan päästä kiinni. Työnsin kuolaimia suuhun, mutta Inka piti hampaitaan yhdessä. Lopulta se kumminkin avasi suunsa.
Laitoin turpa- ja leukahihnan sopivalle kireydelle. Otin satulan syliini ja nostin sen Inkan selkään. Suoristin satulahuovan ensin vasemmalta sitten oikealta puolelta. Laskin oikealta puolelta satulavyön.
Vasemmalta puolelta kiristin sen toiseen reikään asti. Nyt olin valmis. Pistin vain kypärän päähäni ja otin ohjat käteeni. Talutin Inkan ulos.

Jatkuu...

Vastaus:

Saat tästä 80 V€. =)

Muutamia huolellisuusvirheitä, mutta ei paljoa. =)
Yksityiskohtainen, taidokkaasti kerrottu tarina; plussaa myös siitä, että joku toinenkin hoitajamme pääsi tarinaan mukaan! ^.^
*odottaa innolla jatkoa*

Nimi: Anniih :3

13.01.2011 20:33
Mmm.. Mutisin tallipihalla roska oli hampaan välissäni. Aukaisin tallin oven ja se pamahti kiinni. Ulkoa tuli viimainen tuulen puuskaus sisälle. Katselin hevosia jotka olivat karsinoissaan ja menin Sannan karsinan eteen ja kuiskasin, tulin. Sanna käänsi korvansa taakse ja kuunteli minua, ja samalla märehti heinää. Avasin Sannan karsinan oven ja hain sen riimun ja riimunarun. Laitoin Sannalle päitset päähän ja kiinnitin riimunarun tiukasti vetosolmulla kiinni. Sitten hain hoitopakin josta otin pehmeäsukaisen harjan ja harjasin sillä Sannan naaman. Sitten otin kovempiharjaisen suan ja harjasin sen joka paikasta tomu pölisi Sannasta kuin olisi ollut jouhopussissa! Sitten laitoin harjat hoitopakkiin ja vein hoitopakin satulahuoneeseen. Satulahuoneessa oli Tania joka kysyi tarvitsenko apua sanoin joo, voisitko tuoda satulan.. Tania toi satulan ja minä satuloin Sannan. Sanna oli kiltisti paikoillaan. Sitten laitoin vielä suojat ja suitset sitten Sanna oli valmis. Tania lähti jo Sannan karsinasta ja jäin yksin. Oven raosta tuuli puhalti tyhjälle tallikäytävälle. Menimme Sannan kanssa tallipihalle ja siellä pomppasin selkään. Sitten menimme maastopolulle. Polulla oli jonkin verran esteitä. Ja kun pomppasimme ensimmäisen esteen niin pääni osui oksaan ja oksasta lumet tippuivat päälleni. Kypärä oli lumessa. Ravistin päätäni ja lumen varisivat päältäni pitkin Sannan paksua vartaloa. Laukkasimme laukkasuoralla lujaa. Sannan jalkojen alla narskui pehmeä lumi. Tulimme polun päähän ja käännyimme Sannan kanssa takaisin tallille. Kun tulimme lähemmäs tallia nyt muistin varoa oskaa josta tippui lunta. Sitten pihalla kiertelimme ja katselimme maisemia. Pysäytin Sannan hetkeksi paikalleen ja kuuntelin ääniä linnut lauloi ja orava rapisteli puussa ja Sanna hengitti raskaasti ja näin kuinka Sannan turpakarvan meni lumeen. Sitten laskeuduin Sannan selästä ja silittelin sitä. Kehuin Sannaa olit hyvä! Sitten menimme talliin. Siellä otin Sannalta varusteet ja
Tania auttoi minua. Kun Sanna oli valmis niin katselin muita hevosia. Siellä oli vaikka minkälaisia. Silittelin niiden pehmeitä turpia. Sitten menin ulos tallista ja vilkutin tallille päin sinne jäi Sanna ja uusi talliystäväni Tania. Sitten talsin bussiin ja lumi narisi kenkieni alla. Aika lyhyt mut toivottavasti pidät

Vastaus:

Saat tästä 35 V€. =)

Hyvän mittainenhan tuo oli, mutta kirjoitusvirheitä voisi kokeilla karsia, esim. pilkut yms. ;-)
Hienoa, uusi ihminen!! Aina plussaa, kunhan ei vaan tule liikaa uusia ihmisiä ^.^
Hienoa myös, että muistit harjata Sannan, ettet vaan hypännyt sen selkään. =)
Tiesitkö, että hevoset eivät märehdi, vaan lehmät ja muut märehtijät?
Märehtiminen tarkoittaa kun, esim. lehmä syö esim. heinää, niin heinä menee sen mahaan, ja sitten lehmä ns. "oksentaa" sen suuhunsa uudelleen, jauhaa sen, nielaisee, ja sitten se pysyy siellä vatsassa. =)

©2019 Lampilantalli - virtuaalinen Schleich -talli - suntuubi.com