Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

 Leiristä lyhyesti :)
08.02.2011 19:24 | Chibi-97 (YP)

Huh-huh!

Aletaan tässä pikkuhiljaa toipua tuosta leiristä, joka oli viikonloppuna... =)

Kerron siitä vielä tänne HYVIN tarkasti, joten menee jonkin aikaa. Hidasta puuhaa, se... :/

Kerrompa hieman leiristä, ihan vaan näin ensikäteen;

  • Leiriläisiä oli kaikenkaikkiaan kuusi. Emmukka, Sussu, Annika, Noora, Iitu ja yksi muu, jonka nimeä en nyt kerrokkaan... ;) [HUOM! Vain Sussu & Emmukka ovat ns. "oikeita", meidän tallin ihania hoitajia, muut ovat itse keksimiäni!]
  • Leirihoitsuina toimivat: Misty, Ribbon, Kajsa, Hope, Dana & Bella. Elikkäs kaikki tammoja, seuraavalla kerralla sitten toisella tavalla... ;)
  • Saivatpahan nuo leiriläiset karannutta heppaakin jahdata - mukavaa vaihtelua kuiville teoriatunneille, eikö? :D
  • Kutsumaton vieras hiippailee tallin lähistöllä... Vai onko hän sittenkään kutsumaton? Entä miten kummassa yksi hevosista loukkaa jalkansa ykskaks, eikä mitään syitä näy? Ja miksi, tai miten, joku koirista oikein katoaa...?
  • Alku aina hankalaa - ainakin yhden osalta...
  • Auringonpaisteesta ja ilonhetkistä suureen synkkyyteen ja suruun...
  • Kuka uskaltaa mennä avantouinnille? Tai hypätä vanhan ja kärttyisän Kafka-ruunan selkään?
  • Loppu hyvin, kaikki hyvin - mutta onko kaikki sittenkään hyvin...?


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (1)
 Uusi heppa, Falabellaruuna Mini, saapui tallille! <3
31.01.2011 12:13 | Chibi-97

Terveppä terve, arvon ystävät! <3

Tallillemme saapui uusi hevonen-hyvin pieni sellainen!

Falabellaruuna Mini, joka asui josks täällä tallissa, mutta myytiin sittemmin sitosoriksi eräälle tilalle, joka painotti falabelloja. Silloin Mini oli vielä ori.

Muutaman vuoden oltuaan siitosoriina, Mini alkoi ontua kumpiakin takajalkojaa, aivan ilman syytä. Sen lisäksi siitä oli tullut tammojen lähellä hermostunut; se yritti hyppiä niitten päälle, jopa tallin "maskotin", Clydesdaletamma Auroran. Tämä johti myös siihen, että Mini alkoi näykkiä, kupia kaviollaan lattiaa yms yms.  

Niinpä Mini ruunattiin, mutta eihän sille ruunana ollut mitään käyttöä, kun alunperin siitosoriksi ostettu. Mini joutui yksityiselle ihmiselle, mutta muutama kuukausi sitten omistaja oli joutunt työtömäksi-ja tadaa-laittanut Minin myyntiin. Huomasin siitä ilmoituksen netissä, ja minkäs ihminen luonnolleen voi?

Nyt Mini tarvitsee aivan erityistä huolenpitoa, että tottuisi uuteen talliin! <3


 - Chibi-97 | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 3.000 (1)
 Uusi maalipinta, hepat rekattu VHR'ään, huomenna Tampereelle... ;-)
26.01.2011 20:40 | Chibi-97 (YP)

Tänään otin kauniin maalipensselin käteeni ja ryhdyin hommiin - talli sai uuden maalipinnan!

Ei poikkea nyt niin paljoa edellisestä, mutta on tämä minusta ainaskin parempi... =)

Sen lisäksi rekisteröin heposet VHR'ään, nyt ne on sitten rekisteröityjä! <3 Paitsi varsat Jasu, Typy, Sipri, Suski, Tintti & Poju. Elikkäs ainut varsoista, jonka rekkasin, on Josse. ;-)

Huh-huh, on tallille kyllä tullut hoitajia rutosti lisää! Muttei haittaa minua, ei ollenkaan. <33 Kiitoksia heille kaikille, että ovat täällä! <3<3<3<3<3<3<3

Huomenna Tampereelle, luultavasti hevoskauppoja tekemään - ken tietää, jos tallille saapuisikin uusi heppa? Joten nyt saavat hoitajat huolehtia hevosista sillä aikaa... Pitäkäähän niistä huolta <3

Ylihuomenna kait palaan, katsotaan, että onko talli miten siihen mennessä myllätty... ;-)


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Mikä Merriä vaivaa?!
25.01.2011 18:30 | Chibi-97 (YP)

Vaivaakohan Merriä jokin?

Se ei nimittäin ole enään yhtä pirtsakka kuin ennen; sen lisäksi se murisee Mikille ja muille koko ajan, jos ne edes hieman lähestyvät sen petiä.

Merri - rukka, toivottavasti se palaa pian entiselleen!!

Iloisempiin aiheisiin; kävin hoitamassa Tuulientien-tallilla eilen, jihii <3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Jihuu! Tuulientien tallille hoitamaan taas, jesjes!!" Juttelin riemuissani Newi-shetlanninponiruunalle. Olin viemässä sitä juuri karsinaan, sitten antaisin kaikille päiväruuat.
Olin vielä kotonani, tallillani; pian lähtisin kävelemään bussille, ja menisin Tuulientien-tallille... Hoidin siellä Berry Vanilla - nimistä Shetlanninponitammaa, joka oli aivan kertakaikkisen ylisöpö. (<3)


***n. 30 minuuttia kuluu, olen juuri noussut bussista, ja kävellyt n. 1 km Tuulientien-tallille...***


"MITÄH?!!" Katsoin äimistyneenä tallin pihaan. Ei voi olla totta!!
Hevoset juoksentelivat siellä aivan vapaana, ja tallin ovi retkotti auki.
"Iikk!!" Kiljaisin, kun Choco pyyhälsi täydessä laukassa aivan vierestäni. Joku ryntäsi tallista ulos, huudellen vuoronperään hevosten nimiä. "Aave! Aamu! Dana! Berry! Emma! EI!! TULE TÄNNE, CHOCO!!!" Choco, vasta n. 1,5 vuotias Schwarzwaldinrautias, oli yrittänyt potkaista Emmaa, Percheroninhevostammaa. Emma puraisi vastaukseksi napakasti Chocoa lavasta.
"Hei, sinä siinä!!" Tämä joku huohotti, ja osoitti minua. "Ota Emma, minä yritän ottaa Chocoa! Emma on se iso tamma, tied-" Tämän lause jäi kesken, sillä Coco-niminen ruuna kirjaimellisesti hyökkäsi Emman kimppuun. Choco väistyi takavasemmalle, ja salamannopeasti tyttö (tämä "joku" oli tyttö) nappasi Chocon otsatukasta kiinni. "Sinä senkin riiviö, Choco... Äkkiä, tule nyt, Coco ehtii tappaa vielä Emman...!" Tyttö raahasi Chocoa mahdollisimman nopeasti talliin. "Ptruu... Ei hätää, hepat... " Yritin rauhoittaa Emmaa ja Cocoa viiden metrin välimatkan päästä. En uskaltanut mennä lähemmäksi, sillä nämä nousivat koko ajan pystyyn, purivat ja potkivat toisiaan. Vilkuilin äkkiä ympärilleni. Tyypillistä... Ei mitään kättä pitempää.
"Hoo!" Huudahdin, ja syöksähdin Berryn kimppuun. Olisi kai paras viedä edes joku hepoista sisälle, ja ottaa samalla raippa mukaan. Vedin Berryä tallia kohti; poni ei oikein ymmärtänyt, että miksi vedin sitä niin kovakouraisesti otsatukasta. Törmäsin melkein tallin ovella siihen tyttöön, joka sanoi jotain sellaista kuin "Vie se äkkiä sisään, ota raippa mukaasi, ja tule erottamaan ne kaksi hevosta toistensa kimpusta!" "Joo", sanoin nopeasti, vein Berryn äkkiä sen karsinaan, suljin karsinan oven, ja pingoin sitten satulahuoneeseen raippaa etsimään. "Raippa... Raippa..." Mutisin hiljaa itsekseni samalla, kun etsin kuumeisesti raippaa. "Haa!" Huudahdin, kun löysin raipan. Ryntäsin täydellä vauhdilla ulos tallista. Näin, kuinka tyttö talutti Aamua talliin hyppien yhdellä jalalla. Tämän oikea polvi vuosi verta. "Emma... Coco... Erota... ne... Minä vien... Aamu... Talliin... Tulen sitten... Auttamaan... Sinua... " Tyttö sopersi, sillä tämän polvi taisi olla aika kipeä. "Minä menen... " Nielaisin. Tyttö ei kylläkään kuullut, mitä sanoin, sillä hän oli jo sisällä tallissa. "Apua... " Mutisin.

Kaksi tyttöä naureskeli satulahuoneessa. Toisella oli oikeassa polvessaan pinteleistä ja sen sellaisista kasaan kyhätty "side".
"...Ja sitten kaaduin kaiken kukkuraksi sen uuden takkini kanssa tuoreeseen hevosenlantaan..." He kikattivat.

Hevoset oli saatu kiinni noin puoli tuntia sitten; kellekkään ei ollut käynyt pahasti, paitsi Cocolle, joka ontui hieman toista etujalkaansa. Laitoimme tytön, joka oli esitellyt itsensä Emmaksi, kanssa Cocolle tuen jalkaan, ja sen jälkeen olimme viskanneet kaikille hevosille heiniä. Nyt ne mussuttivat niitä tyytyväisinä. Me taasen joimme satulahuoneessa kuumaa kaakaota, minulla oli ollut sitä mukana termarissa. Sen lisäksi, kun olimme etsineet hetken aikaa jostakin pinteleitä yms Emman jalkaan, löysimme avaamattoman paketin suolakeksejä, nami nami. "Hei, pitäisiköhän meidän mennä kertomaan tallin omistajalle? Hän tuli juuri... " Emma sanoi. "Joo. Hei, voisitko sinä kertoa sen, minä menen harjaamaan Berryn..."
"OK!, Emma vastasi, kampesi pystyyn, ja linkutti tallin omistajan taloa kohden. Minäkin nousin pystyyn, otin Berryn harjapakin mukaani, ja lähdin tämän Berryn luo. "Hei, pieni", hymyilin tälle, ja aukaisin karsinan oven. Menin tämän karsinaan sisään, suljin sen, ja etsin pehmeän harjan käsiini. "Olet ihan hassu... Kukakohan teidät oikein päästi vapaaksi? Emma kertoi, että hän oli tullut tallille noin vartin ennen minua, ja huomannut teidät kaikki juoksentelemassa pihalla ympäriinsä... Ja tallin omistaja oli ostamassa rehuja teille, joten Emma-parka joutui viemään teitä karsinoihin ihan yksin", lepertelin sille.
"Ken tietää. Toivottavati hänet saadaan pian kiinni, en usko että te kaikki olette vaan karanneet karsinoistanne..."


 - Chibi-97 (YP) | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (1)
 Uudet hevoset Bellatrix "Bella" & Chastle "Reke"!!
23.01.2011 17:03 | Chibi-97 (YP)

Tallille saapui eilen 2 uutta heposta - arabitamma Bellatrix, tutummin "Bella", ja sitten minun toinen yksärini, Chastle, tutummin "Reke". Reke on mm. Ribbon's love'n & Chibi's little Sunshine'n isä. =)

Nyt vaan odotellaan viikonloppuleirille osallistujia - toivottavasti mukaan tulisi mahd. monta! <3

Bella & Reke näyttävät sopeutuvan ihan OK tänne tallin ympäristöön, ainaskin Bella on tainnut ystävystyä Cindyn kanssa - samoiten myöskin Pollyn.

Ratsastelin Bellalla, kokeilin hypätä hieman sillä - ja hyvin meni. <3 Rekeä aletaan treenat, niin voi sitten jossain vaiheessa osallistuttaa kisoihin... =)


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (1)
 Aikas peruspäivä =)
21.01.2011 22:40 | Chibi-97 (YP)

Aikas peruspäivä =)

Aamulla ruokin pikaisesti hevoset & muut eläimet, kävin ratsastamassa Daisyllä kentällä; hyppäsimme 110 cm rataa, ihan OK meni. =) Liukasteltua tuli, ja kumpikin olimme aivan poikki tunnin jälkeen!!

Pepe riehui, esitti tammoille, kun juoksutin sitä liinassa. Pärsk, pärsk... Hyvä ettei jo hypäänyt aidan yli niitten luokse.


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Peruspäivä, pilvipoutaa =)
19.01.2011 19:54 | Chibi-97 (YP)

Kajsan & Newin varsa, Chibi's Joséfin eli "Josse", vain vilkastuu päivä päivältä. =)

Sain otettua muutamia kuvia Jossesta, mutta ensiksi ne pitäisi ladata koneelle... =P

Ratsastin tänään pikaisesti Danalla ihan perushommia, Pollylla ja Claudialla kävin maastoilemassa.

Oskaria, Daisya, Hopea ja Pepeä ehdin juoksuttaa; Oskari kaatui, mutta nousi sitten seisomaan, onneksi. Tarkastin jalat ja kaikki, muttei onneksi mitään sen ihmeellisempää. =)


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Vilkas varsa & hoitamassa Tuulientien-tallilla =)
18.01.2011 19:33 | Chibi-97 (YP)

Kajsan & Newin varsa voi hyvin, aivan erinomaisesti. =)

Utelias, vilkas, pirteä & reipas; kuvien ottaminen on liki mahdotonta!!

Nii-in, ja se johtaakin siihen, että kuvien tulo viivästyy viellä parilla päivällä... :"(

Muut heposet ovat hyväksyneet hyvin uuden tulokkaan joukkoonsa... Ainoastaan Claudia meinasi purra tätä, mutta Kajsa toppasi aikeet saman tien.

Kävin tänään myös eräällä toisella tallilla hoitamassa Berry Vanilla-shettistammaa, kas näin;

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Nooin... Hieno tyttö", kehuin Berryä. Se pärskähti tyytyväisenä vastaukseksi.
Olin tullut jo aamukahdeksalta tallille, aamun aikaisimmalla bussilla, sillä koulupäivä oli peruttu; eilinen hullu lumimyrsky oli tunkenut koulun oville liikaa lunta, eikä niitä oltu saatu vieläkään auki... Minun onnekseni.
"Ppphhrr!!" Naapurikarsinasta kuului. Dana kopautteli kaviollaan karsinansa ovea, ja hirnahteli vaativasti. "Ruokaa tänne ja heti! Miksi tuo toinen sai heinää, ja minä en?!"
Naurahdin sille. Olin antanut Berrylle heinää, jota se vieläkin välillä mussutti, ainakin silloin kun ei pärskähdellyt tai tuhahdellut tyytyväisenä. Tälläkin hetkellä sen suusta roikotti pari heinänkortta, jotka se kirjaimellisesti imaisi suuhunsa ahnaasti. Tuli mieleen ihan se, kun itse söi spagettia.
Dana tuhahti erittäin tyytymättömänä. "Hmph, hassu hevonen... Luulisin, että sinun hoitajasi antaa sinulle heinäsi... Ellet ole saanut niitä jo", hymyilin.
Jatkoin Berryn harjaamista. Se rouskutti heiniään silmät puoliummessa, aivan kuin olisi torkkunut. "No niin, Berry, otataanpa sitten ne kaviot", sanoin sille, pistin harjan harjapakkiin, ja tongin sieltä esille kaviokoukun.
Nostin oikeanpuoleisen etujalan - ei mitään muuta kuin lunta ja purua, hyvä. Rapsutin ne pois, otin oikeanpuoleisen takajalan - sama homma.
Vasemmassa etujalassakaan ei ollut mitään. Kun nostin vasemman takajalan, sain alkaa jo rehkimään. Siellä oli pienenpieni, terävä kivi, joka oli tiukasti kengän ja kavion välissä kiinni - aivan kuin se olisi jäätynyt paikalleen. "Nngghh!! Irtoa jo!!"

*FFIUU* Kivi lensi vauhdilla Berryn karsinasta ulos, ja kuulin, kuinka joku kirkaisi käytävällä. Sen jälkeen kuului vain tömähdys, vaikerointia, sekä muutama sensuroimaton sananen.
"Aitch... Kuka h*tto tuo oikein oli...?" Se joku kirosi. Ääni kuulosti epämiellyttävän tutulta. "Taija, ookko okei??" Täysin tuntematon ääni sanoi sille toiselle.
Taija.
Suoranainen kiusankappale... Katsoi nenänvarttaan pitkin minua aina, kun vain näkikin, ja arvostikin yhtä paljon kuin hevosenlantaa kengänpohjassa.
"Mistä se oikein tuli? Viuhahti ihan just mun nenän edest... Mieti, jos olis osunu... En mä olis voinu sit ridata, mieti ny, verta mun uudella, hopeanvalkosella ratsastustakilla..." Taija valitti.
"Taispa tulla Berryn karsinalta, se kivi",tuntematon tyttö tuumasi.
Pystyin näkemään Taijan kireän ilmeen mielessäni. "Hän", kuului hiljainen sihahdus.
"Tuu. Se on ihan varmana se, muistaksä, mähän kerroin siitä sulle... Ihan karsee tyyppi..." Taija ärisi.
"Okei..." Se toinen tyttö sanoi hiljaa, ikään kuin ei olisi halunnut uskoa Taijaa. Taija taisi kuulla sen myös hänen äänestänsä, sillä hän kivahti tälle. "No ei sit, usko vaa ketä haluut, mut muista, et mulla oli kymppi käyttäytyminen... Sillä yhellä varmaa nelkku... Ja jos sä et usko mua, mä en anna sun ratsastaa Aaveella." Berrykin oli höristänyt korviaan, lakannut syömästä, ja jäänyt kuuntelemaan tyttöjen ääniä.
Kuulin tytön nielaisevan. "Mä uskon sua, Taija. Siis ihan tosi, mä vannon, mä uskon sua ihan oikeesti, pliis" tyttö vaikeroi.
Taija ei edes kuunnellut, sillä hän oli tullut Berryn karsinan eteen. "Sä... Mä arvasin tän... Kukapa muu nyt viskoiskaa viattomien ihmisten päälle kiviä", Taija ärähti. Tunsin, kuinka vihan, epätoivon ja häpeän puna kohosi poskilleni helottavana tomaattina.
"Sori... Ei ollut tarkoitus... Putsasin vain Berryn kavioita, ja se kivi oli tosi tiukassa..." Selitin ihan turhaan. Taija nakkeli jo niskojaan, ja mutta puhui vielä. "Jaa-a. Tästä mä kerron kyllä tallin omistajalle... Siitä voit olla nii maan v*tun varma. Ja jätä kenttä tyhjäks, mä meen sinne ridaan".
Katsoin kyyneleet silmissä tämän perään. Voi miksi, siis miksi en osannut sanoa mitään nasevaa Taijalle vastaan... Nyt harmitti.
Katselin hetken Taijan ja tämän ystävän menoa satulahuoneeseen. Sitten käänsin katseeni kohti Berryä, joka jatkoi nyt heiniensä syömistä. Mitäpä tässä turhia murehtimaan, parasta vaan laittaa Berry loppuun, ja mennä kentälle äkkiä ennen Taijaa.

Kentän laidalta kuului kuiskinaa. Yritin olla niin kuin en kuulisikaan.
"Ja sit viel sekin... Siis hei ihan oikeesti..."
En voinut olla kuitenkaan kuulematta kaikkea. Kehotin Berryn raviin, ja sitä myötä laukkaympyrälle. Aivan kuin tytöt, oikeastaan vain Taija, olisivat koventaneet ääntään sitä mukaa, mitä enemmän pistin Berryyn vauhtia... Ainakin siltä se tuntui. Tai sitten, joka oli paljon todennäköisempi vaihtoehto, heidän sanansa vain polttivat niin paljon, että ne pyörivät päässäni koko ajan.
Taija oli kirjaimellisesti raivonnut minulle, kun olin mennyt Berryn kanssa kentälle. Tämä viskasi Aaveen ohjat punertavatukkaiselle tytölle, ja tiuskaisi, ettei veisi Aavetta talliin. Sen tehtyään hän suunnisti minun luokseni; hyppäsi ketterästi aidan portin yli raippa kädessä, marssi luokseni, j alkoi huutaa voimiensa takaa. Berry säikähti tätä, ja lähti kiitoravia kentän päädystä päätyyn, sivulta toiselle. En saanut sitä hallintaani, ja lopputuloksena oli se, että makasin maassa, nenä verta vuotaen. Taija oli napannut Berryn taitavasti kiinni, ja alkanut mätkiä sitä raipalla niin kovaa kuin vain pystyi. "Sinä-senkin-koni-!" Taija karjui. "Miksi pudotit hänet? Etkö YMMÄRRÄ?!?!?! Nyt MINÄ saan kaikki syyt niskoilleni! Senkin kapinen kaakki!!"

Se oli mennyt jo "hieman" liian pitkälle.

"Lopeta heti, senkin typerys! Arvaappa, kuka NYT valittaa tallipomolle?! No MINÄ!! LOPETA SE BERRY VANILLAN HAKKAAMINEN, HETI NYT!!!"
Taija oli jähmettynyt paikalleen hetkeksi. Sitten hän oli paiskannut Berry-paran ohjat maahan, ja lähtenyt lampsimaan raivosta kihisten kentän laidalle. Siellä tämä sanoi tytölle jotain senkaltaista kun "Vie se läjä p*skaa tonne talliin. Mä vihaan sitä." Tyttö mumisi jotain senkaltaista kuin "Mutta kun... Entä se minun ratsastukseni... " Taija ei kuunnellut, kohautti vain hartioitaan, ja nyökkäsi tallia kohden. Sen jälkeen tyttö lähti viemään Aavetta talliin. Minä olin sillä välin tynnännyt Berryn luokse; sille ei ollut onneksi tapahtunut mitään; suurin osa raipaniskuista oli osunut sen satulaan. Mutta kyllä se tärisi ja vapisi, ihan vaahtoa valui suusta. Tarkistin sen jalat huolellisesti, tutkailin joka' ikisen paikan, eikä mitään pahaanäkynyt, oikeastaan. "Berry, ratsastetaan ihan vähän aikaa vielä... Ettet vaan ala pelkäämään satulaa..." Supisin sille mahdollisimman rauhoittavasti.

Oikeastaan vain Taija supisi ilkeästi minulle. Toinen tyttö, jota Taija kutsui Hannaksi, vaikutti olevan ujo ja sisäänvetäytynyt; tämä vain myötäili Taijaa, halusi varmaankin ratsastamaan. Mutten voinut olla näkemättä, kuinkaa hän katsoi halveksien Taijaa aina, kun tämä ei katsonut häntä.
"Pärrrrsskk!!" Berry pärskähti kovaäänisesti. "No joo joo, tyttö-kulta... Hidastetaanpas raviin, kaas noin", hymyilin hieman.
Ravasimme vähän aikaa koko kentällä, mutta sitten hidastin Berry käyntiin. Otin n. kymmenen min loppukäyntejä, ja sitten menimme loppukaartoon Berryn kanssa. Laseuduin selästä alas, löysensin hieman satulavyötä, ja lyhensin jalustimet. Sitten lähdin talliin purkamaan Berryä.

"Moi..." kuulin varovaisen äänen. Taijan kaveri, se punertavatukkainen tyttö, Hanna, oli tullut luokseni. Otin juuri Berryltä pois satulaa. "Oon ihan sairaan pahoillani... En ymmärrä, miksi Taija teki noin, aion sanoa hänen vanhemmilleen tästä, sekä koulussa reksille. Onhan hän ennenkin hakanut koiria, ja muita eläimiä, muttei hevosia. En viitsi ikinä puuttua, sillä Taija osaa tehdä elämästä tosi superhankalaa... " Hanna selitti minulle itkussa silmin.
"Okei..." Vastasin.
"Jos... Jos mä vaan voin auttaa jotenkin sua, niin sano... Oon ollu tosi idiootti... "
Punnitsin tytön sanoja mielessäni. No jaa, en kyylä oikeastaan luottanut häneen, mutta...
"Voisitko ottaa Berryn satulan? Ja auttaa sen harjaamisessa? Osaatko?" Kysyin.
"Joo... Siis kyllä, osaan! Joudun ihan aina, kun Taija on tallilla, niin lattamaan hänen hevosensa valmiiksi, ja purkamaan sen", Hanna sanoi hento hymynvirne kyynelten suttaamalla naamallaan.
"Hyvä", sanoin hänelle iloisesti, ja viittoilin häntä ottamaan Berryn satulaa.
Kyllä se aurinko paistoi joskus risukasaankin... Tässä tapauksessa, hevosenlantaan. =)
~Chibi-97


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Chibi's Joséfin "Josse" syntyi!!
17.01.2011 18:16 | Chibi-97 (YP)

            !!KAJSAN & NEWIN VARSA SYNTYI!!

Se on tamma, ristin sen Chibi's Joséfin' ksi, tutummin Josse' ksi. <33

Oikea superhurmuri, nousi seisomaan jaloilleen jo 15 min ikäisenä syntymästään!! <33 Oioioioioioioioiiiihh, oikea pieni *söps* varsa. <33

Laitan siitä tänne huomenna kuvia, antaa pienen olla hetken aikaa rauhassa emonsa kanssa... =)


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (1)
 Pakkaspäivä
16.01.2011 18:39 | Chibi-97 (YP)

Tänään oli pakkasta ainakin -35! Eivät heposetkaan kovin viihtyneet ulkona... Mutta aurinko paistoi, ja vaikka lähes jäädytin sormeni (ja hevosrukat), sain otettua muutamia kuvia... =)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Miten olisi, pitäisikö järjestää tallikisat? Hmm, idea harkinnassa... ^.^ 

Kommatkaa toki, mitä mieltä olette. =)


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Maastoilua mahan täydeltä =)
16.01.2011 00:04 | Chibi-97 (YP)

Suunnilleen koko päivä ulkona maastoilemassa =)

Saivatpahan polletkin liikuntaa... Ja Daisya käytin vielä kentälläkin, mentiin koulua =)

Kävin tänään myös eräällä toisella tallilla hoitamassa Berry Vanillaa, shettistammaa. =)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Moi, Berrykkä. Mitäs kuuluu?" Hymyilin leveästi shetlanninponitammalle, joka rouskutti heiniään kaikessa rauhassa.

"Tänään mennäänkin maastoon, olethan kunnolla? Omistajasi kertoi, että saatat välillä hieman suutahtaa siellä", juttelin sille.

Berry vain jatkoi syömistä.

Hymähdin, kohautin hartioiani, ja lähdin hakemaan Berryn harjoja. Menin satulahuoneen ovelle, aukaisin sen, otin Berryn harjat, menin käytävälle, suljin satulahuoneen oven, menin Berryn karsinalle. Siellä se vieläkin söi.

"Senkin pieni ahmatti!" Nauroin. Menin Berryn karsinaan, ja aloin harjaamaan sitä.

Kun olin harjannut sen putipuhtaaksi, otin kaviot. "Onkohan siellä maastoesteitä? Tiedätkö sinä, Berry?" Tuumasin. Tyhmä minä! Nyt juttelin jo hevosillekkin... Huh-huh.

Ratsastuksen jälkeen Berry oli aivan hiessä. Laukkasimme, ja hyppäsimme siellä muutaman maastoesteen. Berry oli hypännyt ihmeellisen hyvin... Oikea unelmaponi. (<33) Purin Berryn, vein sen tarhaan, ja jäin vielä vähäksi aikaa putsaamaan Beryn satulaa ja suitsia. Taidanpa kokeilla silä joskus ravukärryillä ajamista, kunhan vaan ehtisi... Taas oli lähdettävä kotia kohden.

~Chibi-97


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Missäs ne hevoset, lumiukkoja tilalla? :D
14.01.2011 22:01 | Chibi-97 (YP)

Mukava päivä... Lunta tuiskutti aamusta asti, ja hevoset olivat kuin lumiukkoja niitä yötarhasta hakiessani. Eivät pösilöt olleet tajunneet mennä edes suojaan!! o.O

Merrikään ei olisi halunnut ulos; vinkui ja vätki vastaan, kun yritin viedä sen tarpeensa tekemään... No, jotenkin onnistui :)

Molly & pennut pysyttelivät koko päivän visusti sisällä. Jack kävi nuuhkimassa uutta lunta, jota satoi koko ajan lisää pihalle, muttei muuta. Mikki taasen pyrki ulos kuin viimeistä päivää.

Kävin hoitamassa päivällä vielä eräällä toisella tallilla erästä hevosta - Lumpeen tallilla Iirisblantea, tutummin "Iiristä." Söpö pikku Przewalskinhevostamma <3 Onneksi, kun olin päässyt sinne tallille, oli myräkkä jo laantunut hieman. =)

Kerronkin teille tänään päivästäni Lumpeen tallilla...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Katselin avuttomana tallipihalle. Ei vieläkään ketään. "Ovi-aukene!" Tuskailin. Tallin ovi oli visusti kiinni. Jäätynyt, tai sitten lukossa, tai sitten molempia. Voi, miten laadukasta... Ärähdin äkäisenä, ja yritin vielä vähän aikaa riuhtoa ovea auki. Pyyhkäisin hikeä otsaltani. Ei, ovi auennut. Nyt pitäisi vaan odottaa, että joku tulisi ja aukaisisi oven.

"Hei! Oletko sinä se uusi hoitaja? Henni, vai kuka nyt olikaan?" Ystävällisen näköinen nainen asteli reippaasti maastoreitiltä päin jonkun hevosen selässä. Nyökkäsin kohmeisena. Kahdenkymmenenviiden asteen pakkanen oli turruttanut koko kehoni. Nainen taisi nähdä sen, sillä hän hyppäsi äkkiä pois Kingin selästä, ja huikkasi minulle. "Voisitko pidellä hetken Kingiä? Älä huoli, vaikka se onkin aika kookas, ei sitä tarvitse pelätä", nainen hymyili. Nyökkäsin taas kohmeisena, nousin pystyyn, ja otin Kingin ohjat käteeni. Nainen kaiveli taskustaan avaimen, ja aukaisi tallin oven. "Jes, nyt pääset sisään. Minä voin ottaa Kingin. Mene vaan jo tervehtimään Iiristä, sillä ei olekkaan ratsastettu aikoihin... Ja perusteellisen puhdistuksenkin se kaipaisi, hmm, voisit vaikka kastella pesusienen ja pestä sitä... Äh, mutta näin sydäntalvella se kylläkin kylmäisi... " Nainen jäi höpöttämään omiaan, mutta havahtui pian, ja otti tarjoamani Kingin ohjat käeensä. Kiitin häntä, ja lähdin vaeltamaan tallissa, Iiristä etsien. Ensiksi silmäni osuivat kahteen shettikseen; nimikyltissä luki "Piretta - Shetlanninponitamma, Juulia - Shet.varsa, tamma." Juulia - varsa hirnahteli minulle, kai huomiota kerjäten. "Hmm? Iiris?" Kuiskasin seuraavassa karsinassa olevalle hevoselle. Kuin vastatakseen Iiris nyökytti päätään, ja hörisi hiljaa. "Viisas hevonen", hymähdin. Tarkistin vielä nimikyltistä, että hevonen tosiaan oli Iiris - jes. "Iirisblante - Przewalskinhevostamma." Aukaisin varovasti karsinan oven, ja tervehdin hiljaa Iiristä. Tamma vain katsoi minua, pärskähti, ja jatkoi heiniensä rouskuttamista. "Odotas, niin hain riimunnarun ja päitsesi, ja laitan sinut käytävälle kiinni. Harjaan sinut, sekä taluttelen kentällä. Sopiiko?" Tamma höristi korviaan, ikäänkuin olisi kuunnellut. Suljin karsinan oven, ja menin käytävälle. Suunnistin jonkun aikaa tallissa, ennen kuin löysin satulahuoneen. Sieltä löysin Iiriksen päitset, riimunnarun sekä harjat. Juuri kun olin sulkemassa satulahuoneen ovea, se Kingillä ratsastanut nainen törmäsi minuun. "Huppista!" Hän huudahti, ja tiputti Kingin satulan ja suitset maahan. "Voi, eih!" Hän parahti, ja nosti äkkiä satulan syliinsä, tutkaili sen läpikotaisin, ja huokaisi helpotuksesta. "Phuh-huh! Onneksi s on ehjä!", hän huokaisi helpotuksesta samalla, kun nosti suitsetkin maasta. Minä en ollut tiputtanut Iiriksen harjoja tai mitään, mikä oli suoranainen ihme, sillä oli aikas kömpelö. "Enhän säikäyttänyt pahasti? En arvannut, että joku törmäisi täällä minuun... Yleensä täällä on niin hiljaista!" Hän nauroi, ja avasi satulahuoneen oven. "Ihan sivunmennen sanoen, minun nimeni on Ella. Ratsastan silloin tällöin Kingiä tai muita hevosia, tunsin joskus pienempänä Kingin isän. Ihastelin sitä aina, kun näin sen laitumella... Se asusteli eräällä yksityistallilla", Ellaksi itsensä esitellyt nainen selitti. "Mutta hups, taas jäin suustani kiinni! Se on paha tapani... Kuka sinä olet, kun vielä muistan kysyä?" Ella hymyili. Hän vaikutti kaikin puolin mukavalta ja avuliaalta ihmiseltä.
"Joo, ymmärrän... Minä olen Henni Eveliina, kutsutaan yleensä Chibi-97'ksi. Kuulostaa vaikealta, mutta ystäväni keksi joskus sen nimen, ja niinpä se sitten on jäänyt", Selitin Ellalle. "Hoidan Iiristä, olen ekaa kertaa täällä. Kuulin vaan, että täällä tarvittaisiin hevosenhoitajia, ja ajattelin, että oiva tilaisuus päästä tekemään uusia tuttavuuksia hevosten kanssa... Ja miksei ihmistenkin!" Jatkoin. Ella hymyili aivan koko ajan, ja näytti kuuntelevankin herpaantumatta. "Joo, hienoa, että tännekkin päin saadaan hoitajia lisää. Mutta nyt minun on parasta viedä nämä tavarat paikoilleen, ja antaa Kingille heinät... Taidanpa viskata kaikille muillekkin samalla, paitsi Iirkulle. Anna sinä sille ne", Ella sanoi, ja vei tavarat satulahuoneeseen. Minä lähdin Iiriksen karsinalle, aukaisin sen, laitoin Iirikselle päitset, otin sen kiinni riimunnaruun, ja vein käytävälle. Aloin harjaamaan sitä. Paksu ja pörröinen talvikarva oli hieman pölyssä, mutta se lähti nopeasti pois. Iiriksen kaviot olivat aivan lumessa, mikä viesti siitä, että tämä oli ollut jo päivällä ulkona. Jatkoin vielä Iiriksen harjaamista.

Kävelytin tammaa kentällä. Se löntysti perässäni, kulki suunnilleen turpa maassa. Halusin saada siihen edes pientä kontaktia, ennen kuin alkaisin ratsastamaan sillä. Kun Iiris yritti pyydystää ilmassa leijuvaa lumihiutaletta, naurahdin. Minulle tulisi vielä Iiriksen kanssa mukavaa...


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Pikapikaa päivän kuulumiset =)
13.01.2011 20:20 | Chibi-97 (YP)

Ihan pikapikaa päivän uutiset -

Tänään tallin omistaja kävi eräällä toisella tallilla hoitamassa Berry Vanilla - nimistä shetlanninponitammaa. Berry oli todella suloinen... Kuten hepat yleensäkkin. <3

Onnekseni klinikka Rolling Starin omistaja kävi tarkistamassa & juoksuttamassa osaa heposista eilen. =) Klippasi mm. Oskarin, Daisyn, Hopen, Pinton, Pepen jne. Juoksutuksessa olivat kuulemma menneet kovaa laukkaa, hyvä homma, lähtee ylimääräinen paino pois. =)

Itse taluttelin tänään Kajsaa, ja ratsastin maastossa Inkalla, kentällä sitten Pollylla ja Newillä. Hyvin meni, en tippunut kertaakaan!! Pollylla jopa uskalsin hypätä, vaikka yleensä niin jäykkä onkin. Newiä voisi juoksuttaa huomenna... Katsotaan jos keretään, menen nimittäin huomenna kaverini syntymäpäiville. Nyysin kakun päältä sitten porkkanat, jos on, ja tuon heposille... Hehheh. :)


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Iloisten yllätysten päivä <3
12.01.2011 20:50 | Chibi-97 (YP)

Tänään oli iloisten yllätysten päivä. =)

Tallillemme tuli 2 uutta hoitajaa!! <3 Toivotamme heille onnea, Anniih'lle Sannan kanssa, ja kikille Mikin kanssa. <3

Itse en ehtinyt kuin vaan äkkiä ratsastaa Daisylla, ja hyvin meni, vain kaksi kertaa tipahdin selästä, kun metsäjänikset säkyttelivät. :)


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Yötarhasta karsinaan, karsinasta yötarhaan
11.01.2011 18:57 | Chibi-97 (YP)

Tänään oli koulua tallin omistajalla senverran pitkään, ettei ehtinyt ratsastelemaan hepoilla. Vei vain aamulla hepat yötarhoista karsinaan, antoi ruuan, vei äkkiä takaisin yötarhoihin. (Syy miksi yötarhoihin: Niissä on kaikista tukevimmat aidat.)

Newi kiukutteli aamulla, kun ei ehtinyt niin pitkään syödä, yritti näykkiä, ja paineli koppavan näköisenä mahdollisimman kauas omistajasta, kun vei yötarhaan.

Harry ei kiukutellut, katseli vaan kaihoisasti isompaa laidunta, ja hörisi surullisena, kun omistaja laittoi yötarhan portin kiinni.

Talliapulainen mahtaisi olla aikas ihana - voisi siinä samalla myös ratsastaa/ajaa/talutella/uittaa heppoja... Ja käyttää koiria ulkona, kenties. =)


 - Chibi-97 (YP) | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.©2019 Lampilantalli - virtuaalinen Schleich -talli - suntuubi.com